pajautaa

Nekustamo īpašumu vainas

« previous entry | next entry »
Dec. 27., 2009 | 01:06 pm
posted by: petrovichs in pajautaa

Kādas vainas var parādīties ilgstoši neapdzīvotam nekustamam īpašumam? Varbūt ar variantiem - ja ir pa ziemu uzturēta kāda minimāla temperatūra un ja tāda uzturēta nav.
Ko tirgotāji mēdz darīt, lai šādas vainas noslēptu uz pirkšanas vai vismaz rādīšanas brīdi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Mamuts

from: [info]mamuts
date: Dec. 27., 2009 - 01:34 pm
#

Palielināts mitrums un ar to saistītas vainas - kondensāts, pelējuma sēnītes... noslēpj - ar telpas izvēdināšanu iepriekšējā dienā un pēc tam tā kārtīgi uzsilda ar elektrisko sildītāju vai gāzes plīti. Pelējuma plankumus mēdz rūpīgi noberzt, tak pie radiatoriem gan jau ka paliek pēdas. Ja koka logi, tie mēdz tā piebriest, ka nevar tos viegli atvērt.

Atbildēt


from: [info]ts
date: Dec. 27., 2009 - 04:26 pm
#

viedoklis no sērijas "neesmu ginekologs, bet varu paskatīties" (nav bijusi darīšana ar īpašumu pirkšanu un pārdošanu, bet ar remontēšanu gan un ar visādu trash īpašumu apdzīvošanu arī):
ja pelējums ir tādās devās, ka reāli kāds sliktums no tā var rasties, to ar vēdināšanu laukā nedabūs. varbūt vienīgi ar visādiem "gaisa atsvaidzinātājiem", ajax utml var nomākt, bet man liekas ka sasmaržināt dzīvokli pirms rādīšanas nu būtu viena no stulbākajām lietām ko darīt. uzticies savam degunam.
ja mitrums ir bijis pamatīgāks un ilgāk, tad būs šur tur atlīmējušās tapetes. vēl nākamā stadija - atlobījusies krāsa. ja neko tādu nemana un dzīvoklis neož ne pēc kā vai ož pēc dzīvokļa (pēc piepīpējuma, pēc veciem cilvēkiem, pēc zeķēm, pēc suņa vai ievietot jebkuru citu dzīvokļa aromātu šeit), nevis pelējuma, uzkrītoši pēc svaigas krāsas, acetona, ajaxa vai nez kā vēl, tad visam vajadzētu būt bumbās.
hā, nu un vēl jau var mēģināt kaimiņiem apjautāties, cik ta ilgi tur tukšs stāvējis.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Dec. 27., 2009 - 10:49 pm
#

Pelējums nav tā trakākā sēne, no kuras jāuzmanās. Kaktos, kuri netiek tīrīti un vēdināti (nav pat jābūt neapdzīvotai mājai), mēdz iemesties tādi briesmoņi, ka vienīgais variants pēc tam ir sienas jaukt nost un jaunas būvēt.
Aizdomīgas lietas, nu, tieši sēņu sakarā, uz kurām jāskatās, ja grib kaut ko pirkt sev dzīvošanai, ir visi plankumi un mitrumi un jocīgi "biezumiņi" un "pārsliņas", kas izvietojušies uz sienām vai kur citur.

Viss jau atkarīgs no tām telpām, kuras netiek apdzīvotas (vai pagrabs apakšā, vai varbūt caurs jumts augšā, vai veca ēka vai jauna un viss tāds). Nevar tā vienkārši atbildēt, ja nezin, par kādiem apstākļiem ir runa. Var gadīties, ka nekas traks nenotiek, tikai pievalgst un viss. Ar to jau diezgan viegli tikt galā, ja nav viss sācis pūt.

Atbildēt | Iepriekšējais


kramers

from: [info]kramers
date: Dec. 27., 2009 - 07:01 pm
#

Parasti jebkura jaunceltne pirmajā ziemā ir jāizžāvē, pastiprināti kurinot un vēdinot. Ja būve ir no ķieģeļiem, tad jākurina un javēdina katru ziemu. Ja māja no koka, baļķiem, sendvičpaneļiem- tā mierīgi var stāvēt bez apkures, pietiek ar ventilāciju. Paskaties jeņķu filmas-visas ārpilsētu mājas ir no koka. Atbrauci meža vidu uz ziemassvētkiem, izkurini kamīnu, pēc 2 st var peldkostīma svinēt Jauno gadu.

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Dec. 27., 2009 - 08:23 pm
#

kā ir ar gāzbetona mājām?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kramers

from: [info]kramers
date: Dec. 27., 2009 - 10:09 pm
#

Gāzbetons, keramzīts, aeroc bloki, tāpat kā kokskaidu plātnes uzsūc mitrumu. Izžāvēt var visu- tikai laiks un nauda.

Atbildēt | Iepriekšējais


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Dec. 27., 2009 - 07:34 pm
#

Par mitrumu un smaržu jau te iekomentēja, es vēl piebildīšu, ka ir vērts dzīvokli/īpašumu braukt skatīties gaišā diennakts laikā, kad labāk redzamas visas vainas. Tāpat laba doma ir ņemt līdzi otro pusi vai draugu - ja vienam pārdevējs varbūt aizmālēs acis, divatā lielāka iespēja gūt objektīvu priekšstatu.
Nomaļākām ēkām var būt, ka aizsalst ūdens caurules, bet nu ūdensvada pārbaude ir īrnieka (pircēja) standarta "procedūra", imho. :)

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Dec. 27., 2009 - 08:22 pm
#

No savas puses varu komentēt, ka braukt skatīties ir vērts lietainā laikā, jo tad var redzēt, kuras vietas apkārtnē ir zemākas un applūst. Ir gadījies redzēt mājas diezgan zemās vietās, kur pavasara šķīdonis apkārtni padara pilnīgi nelietojamu.

Atbildēt | Iepriekšējais


savanna

from: [info]savanna
date: Dec. 27., 2009 - 09:58 pm
#

1) ābrauc skatīties stipra lietus laikā, lai redzētu vai a) netek jumts (arī jaunām mājām) b) vai nepludo palodze dēļ tā, ka logi vairs nav hermētiski

2) laikā, kad ir lijis ilgstoši, lai redzētu vai apkārtne nepludo

3) sarunas ar kaimiņiem, vai tajā mājā nav kāds gājis bojā, vai māju nav cēluši 15gadīgi algotņi utt

4) Ja ilgstoši bijis mitrums, jāpārbauda, vai durvis nesprūst, vai logi veras kārtīgi, vai gar logiem nepūš

5) jāapstaigā un jāaptausta visās istabās ārsienas. Gadās, ka sala laikā dažās mājās atsevišķās telpās ārsienu daļas iekšpusē pat apledo (īpaši, tuvāk griestiem)

6) ja privātmāja, jāpārbauda, vai ar apkuri viss ir ok.

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Dec. 27., 2009 - 10:58 pm
#

3) sarunas ar kaimiņiem, vai tajā mājā nav kāds gājis bojā,
Tjipa - spokojas vai kā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


savanna

from: [info]savanna
date: Dec. 29., 2009 - 09:28 pm
#

Arī.
Bet drīzāk, vai māja nav nelaimes nesoša.

Kaimiņmāja ir uz pārdošanu, bet to cēla tīņi, to ceļot, gāa bojā 2 darbu vadītāji un viens ļoti smagi apdedzināja seju un rokas... un vispār... slikta tā māja, lai gan labā vietā un nav neglīta.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ts
date: Dec. 27., 2009 - 11:03 pm
#

par 3) - jābūt ļoti uzmanīgam ar treknajos gados celtajām mājām, it īpaši "pārdošanai celtajām". ne tikai 15gadīgi algotņi, arī alkoholiķi ar 50 gadu stāžu cēla :D
gadījās tolaik redzēt vienu otru tādu "pārdošanai" māju ceļamies. acis vīta. ak vai vai vai, reizēm tur tika taupīts uz neiedomājamām lietām, uz teju visu, ko sedz apdares kārta. kā piemēram (sasaucoties ar augstāk minēto par zvēru sēnēm, kas viskur mēdz iemesties), koka konstrukcijas, kurām būtu jābūt apstrādātām ar antiseptiķi, ar to apstrādātas netika.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ts
date: Dec. 27., 2009 - 11:04 pm
#

koka konstrukcijas vietās, kur ir potenciāla saskare ar mitrumu

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ts
date: Dec. 27., 2009 - 11:05 pm
#

un vispār - http://www.building.lv/forums/

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Dec. 27., 2009 - 11:24 pm
#

Man tikai ātro atbildi gribējās. Un tajā forumā protams var atrast vairāk, bet vienalga lasi cik gribi, eskperts vēl nekļūsi :)

Atbildēt | Iepriekšējais