pajautaa

gliemeži

« previous entry | next entry »
Nov. 18., 2009 | 04:23 pm
posted by: dusk in pajautaa

Skatījos dokumentālu filmu par īrijas latviešiem - viņi tur lasīja gliemežu. Ko pēc tam ar tiem sīkajiem draņķiem dara? Kur tos izmanto?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

from: [info]eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:29 pm
#

saucas musles

vismaz Nīderlandē un Beļģijā

Vikingiem tā bija standartbarība savos ceļojumos ar laivām, jo ūdensspainī ilgi saglabājās svaigas (ja nomirst, tad gan sūdīgi - temperatūra augšā, nežēlīgas vēdergraizes un pļūtīšana cauru nakti man bija - knapi nākošajā rītā no viesnīcas izgāju)

ir ievazāti arī pie mums - jūrmalā var atrast tos divdaļīgos iegarenos vākus, bet baltijas jūrā sāls par maz un viņi lieli neizaug

kur jūras dibens smilšains kā nīderlandē, viņus audzē jūrā noenkurotās kastēs

īrijā, kur daudz akmeņu, droši vien nafigg kastes nav vajadzīgas - apstaigā tik bēgumā atsegušos jūras dibenu, kur šamās pieķērušās

ir arī mūsu veikalos gliemji konservēti - stikla burciņās

konservētos parasti kanapē izmanto, bet es esmu ēdis tikko vārītus - ķiploku mērcē, ņamma!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:30 pm
#

Latvijas upēs ir aizsargājama suga - upes pērlene, izaug apmēram plaukstas platumā!

vot viņas ir radas! esmu atradis latvijā šamās ;) spēlēju pat akmentiņus ar sāmām ;) tikai tagad saprotu, ka ar ēdienu nespēlējās ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:36 pm
#

Paldies par atbildēm.
Es Latvijas esmu redzējis. bērnība juku laikos nolaida muižas dīķus. Tur bija daudz lielākas nekā plauksta. Mazie gliemji marinētas asā mērce ir garšīgi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kristin
date: Nov. 18., 2009 - 10:24 pm
#

latviski tās laikam būs mīdijas.(:

Atbildēt | Iepriekšējais