pajautaa

gliemeži

« previous entry | next entry »
Nov. 18., 2009 | 04:23 pm
posted by: dusk in pajautaa

Skatījos dokumentālu filmu par īrijas latviešiem - viņi tur lasīja gliemežu. Ko pēc tam ar tiem sīkajiem draņķiem dara? Kur tos izmanto?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

skuka

from: [info]skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:25 pm
#

Atdod vistām, lai olām cietas čaumalas.

Atbildēt | Diskusija


skuka

from: [info]skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:54 pm
#

Un vēl riepu rūpniecībā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 04:55 pm
#

Ta viņiem visiem vajag čaulas ne tos gliemjus?

Atbildēt | Iepriekšējais


skuka

from: [info]skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:55 pm
#

Bet nu labi, atvaino, es pajokoju. Tos gliemežus cilvēki vienkārši ēd un uzskata par delikatesi. Uzvāra un tad ar tādu kā tamboradatu ķeksē tos ārā no čaulas un liek uz kārā zoba.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 04:56 pm
#

Karoče gaidu atbildi no vēl kāda. Jo tik daudz es pats arī varēju iedomāties- bet ko īsti dara tā ar neviens nepateica.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Nov. 18., 2009 - 05:06 pm
#

Nu kā ko dara?
Ēd! Garšīgi! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:07 pm
#

Viņi taču sīki.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Nov. 18., 2009 - 05:09 pm
#

Tā ir uzkoda, nevis ēdiens, ar ko piestumt māgu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:12 pm
#

īru semačkas :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:29 pm
#

saucas musles

vismaz Nīderlandē un Beļģijā

Vikingiem tā bija standartbarība savos ceļojumos ar laivām, jo ūdensspainī ilgi saglabājās svaigas (ja nomirst, tad gan sūdīgi - temperatūra augšā, nežēlīgas vēdergraizes un pļūtīšana cauru nakti man bija - knapi nākošajā rītā no viesnīcas izgāju)

ir ievazāti arī pie mums - jūrmalā var atrast tos divdaļīgos iegarenos vākus, bet baltijas jūrā sāls par maz un viņi lieli neizaug

kur jūras dibens smilšains kā nīderlandē, viņus audzē jūrā noenkurotās kastēs

īrijā, kur daudz akmeņu, droši vien nafigg kastes nav vajadzīgas - apstaigā tik bēgumā atsegušos jūras dibenu, kur šamās pieķērušās

ir arī mūsu veikalos gliemji konservēti - stikla burciņās

konservētos parasti kanapē izmanto, bet es esmu ēdis tikko vārītus - ķiploku mērcē, ņamma!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:30 pm
#

Latvijas upēs ir aizsargājama suga - upes pērlene, izaug apmēram plaukstas platumā!

vot viņas ir radas! esmu atradis latvijā šamās ;) spēlēju pat akmentiņus ar sāmām ;) tikai tagad saprotu, ka ar ēdienu nespēlējās ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dusk

from: [info]dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:36 pm
#

Paldies par atbildēm.
Es Latvijas esmu redzējis. bērnība juku laikos nolaida muižas dīķus. Tur bija daudz lielākas nekā plauksta. Mazie gliemji marinētas asā mērce ir garšīgi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kristin
date: Nov. 18., 2009 - 10:24 pm
#

latviski tās laikam būs mīdijas.(:

Atbildēt | Iepriekšējais


aivarsgedroics

from: [info]aivarsgedroics
date: Nov. 18., 2009 - 06:24 pm
#

ja uzliek pimpja, tad uzbudinoši vai var pat beigt

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Nov. 18., 2009 - 11:13 pm
#

o, shis tomatu merce ar bageti un glazi viina! waah..

un var, var ari kungjiti piestumt pilnu.

Atbildēt