gliemeži
« previous entry | next entry »
Nov. 18., 2009 | 04:23 pm
posted by: dusk in pajautaa
Skatījos dokumentālu filmu par īrijas latviešiem - viņi tur lasīja gliemežu. Ko pēc tam ar tiem sīkajiem draņķiem dara? Kur tos izmanto?
from: skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:25 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:54 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dusk
date: Nov. 18., 2009 - 04:55 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: skuka
date: Nov. 18., 2009 - 04:55 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dusk
date: Nov. 18., 2009 - 04:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pieninjsh
date: Nov. 18., 2009 - 05:06 pm
#
Ēd! Garšīgi! :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pieninjsh
date: Nov. 18., 2009 - 05:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:29 pm
#
vismaz Nīderlandē un Beļģijā
Vikingiem tā bija standartbarība savos ceļojumos ar laivām, jo ūdensspainī ilgi saglabājās svaigas (ja nomirst, tad gan sūdīgi - temperatūra augšā, nežēlīgas vēdergraizes un pļūtīšana cauru nakti man bija - knapi nākošajā rītā no viesnīcas izgāju)
ir ievazāti arī pie mums - jūrmalā var atrast tos divdaļīgos iegarenos vākus, bet baltijas jūrā sāls par maz un viņi lieli neizaug
kur jūras dibens smilšains kā nīderlandē, viņus audzē jūrā noenkurotās kastēs
īrijā, kur daudz akmeņu, droši vien nafigg kastes nav vajadzīgas - apstaigā tik bēgumā atsegušos jūras dibenu, kur šamās pieķērušās
ir arī mūsu veikalos gliemji konservēti - stikla burciņās
konservētos parasti kanapē izmanto, bet es esmu ēdis tikko vārītus - ķiploku mērcē, ņamma!
Atbildēt | Diskusija
from: eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:30 pm
#
vot viņas ir radas! esmu atradis latvijā šamās ;) spēlēju pat akmentiņus ar sāmām ;) tikai tagad saprotu, ka ar ēdienu nespēlējās ;)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dusk
date: Nov. 18., 2009 - 05:36 pm
#
Es Latvijas esmu redzējis. bērnība juku laikos nolaida muižas dīķus. Tur bija daudz lielākas nekā plauksta. Mazie gliemji marinētas asā mērce ir garšīgi :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Nov. 18., 2009 - 05:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kristin
date: Nov. 18., 2009 - 10:24 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aivarsgedroics
date: Nov. 18., 2009 - 06:24 pm
#
Atbildēt
from: spuldziite
date: Nov. 18., 2009 - 11:13 pm
#
un var, var ari kungjiti piestumt pilnu.
Atbildēt