pajautaa

Garšvielas

« previous entry | next entry »
Nov. 16., 2009 | 11:33 pm
posted by: panacea in pajautaa

Sveiki!

Vai Jūs varētu ieteikt kādu veidu, kā vislabāk sasaldēt garšvielas uzglabāšanai? Plānots saldēt raudeni, citronmētru, piparmētru un pētersīli. Varbūt, ka nemaz navajag saldēt, bet ir kāds cits - vislabākais - uzglabāšanas veids?

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Nov. 17., 2009 - 08:03 am
#

es sagriežu un lieku mazās plastmasas kastītēs ar vāciņu un saldētavā iekšā. nekā savādāk jau nesaldē. vecmutere margarīna kārviņās liek.. vienalga principā.

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 17., 2009 - 08:05 am
#

"nekā savādāk jau nesaldē" - var saldeet ledus taisaamajos traucinjos: ieber zaljjumus, uzpilina uudeni un ljauj sasalt - taa veelaak kaareiz taadas zupu/sauteejumu porcijas sanaak: panjem ledu un tik katlaa iekshaa...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Nov. 17., 2009 - 08:15 am
#

ai, nepiekasies pie vārdiem, ar to domāju pašu procesu, nevis smalkos porciju sadalīšanas veidus.

un piparmētras foršāk laikam ir sakaltēt priekš tējas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 17., 2009 - 08:18 am
#

es nepiekasos vaardiem vispaar - atsaucoties uz tevis rakstiito, tikai ieteicu variantu kaa saldeet...
-
un par piparmeetraam - fufelis - daudzkaart paarbaudiits: saldeetas ir daudz, daudz aromaatiskaakas, kraasa teejai, kaa tikko pluuktaam utt...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Nov. 17., 2009 - 08:24 am
#

viss jau ir labi, pēc sevis zinu, ka no rīta 5:30 galīgi nav lustes rakņāties pa pa saldētavu meklējot piparmētras dienišķajai rīta tējai un pēc tam vēl lauzt viņas vaļā. man PERSONĪGI patīk kaltetas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 17., 2009 - 08:26 am
#

:))) 'brīt!

par piparmeetraam - na ljubitjelja aciimredzot :)
tak lai autore izmeegjina abus variantus un pati izdomaa, kaa labaak patiik :)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 17., 2009 - 08:29 am
#

p.s. "lauzt valjaa" - tad nu gan pamatiiga sasaldeetava - man tie visi zaljumi, kad sasalushi kastiitees (pie -18 graadiem), ir irdeni, chaukstiigi, ar teejkaroti no kasteetes iznjemami - neko nav naacies lauzt...

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 17., 2009 - 08:03 am
#

sakapaa (ne paaraak siiki, iznjemot dilles), liec kastiitees un ashi saldeetavaa iekshaa, lai nezuud vitamiini...
kalteetam jebkam tie vairaak zuud, kaa arii aromaats vairs nav, kaa svaigam...

no tevis nosauktaa - oregano (tobish raudeni) neesmu meegjinaajusi saldeet... nezinu, kaa sanaak - paareejais viss, tai skaitaa piparmeetras - perfekti!

/pagaadaa permanento markjieri vai tml., ar ko uz kasteem uzrakstiit, kas tajaas iekshaa ;) - laika gaitaa var aizmirsties/

Atbildēt


pupturis

from: [info]pupturis
date: Nov. 17., 2009 - 11:19 am
#

sasien buntītēs un izkar uz šņorītes pažāvēties. tad ātri nolasi veselās labas un saliec hermetiskās kastītēs un liec saldētavā, lai ēteriskās eļļas neizvadējās.
ja liksi slapjas vai mitras - var slipt un sapelēt.

Atbildēt