stikla krāsas, ādas izstrādājumu apgleznošana

« previous entry | next entry »
Nov. 10., 2009 | 06:11 pm
posted by: lauska in pajautaa

Čau, man daži jautājumi. Būšu ļoti pateicīga, ja kāds spēs atbildēt :)

1) Tā kā ar eļļas krāsām, akrila vai stikla laikam neies cauri, tad vaicāšu, ar ko apgleznot ādas/dermatīna izstrādājumus? Ir kaut kādas speciālās krāsas? Kur var nopirkt un kādās cenās?
Varbūt kāds zinātājs arī varētu padalīties, kā tas tas īsti notiek - ņem, uzzieķē virsū, pagaidi, kad nožūs, un nēsā vesels?

2) Pirms kāda gada nopirku stikla krāsas, bet tā arī nesanāca izmantot. Atceros, pārdevēja teica, ka šamās ir jāsilda un pēc tam tie trauki jācep cepeškrāsni. Kā tur īsti bija? Cik grādos un cik ilgi jāsilda? Cik grādos un cik ilgi pēcāk jācep?

3) Nācies dzirdēt, ka stikla krāsas itin veiksmīgi var izmantot arī apģērba apgleznošanā. Kāds ar to ir saskāries? Kā tas notiek? Varbūt stikla krāsas var mēģināt klāt arī tai ādai/dermatīnam virsū?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]digna
date: Nov. 10., 2009 - 06:45 pm
#

Ādas apģērbu "apgleznošanai" visdrošāk lietot tās tjermojaģernās divkomponentu krāsas, mašīnas laikam ar viņām krāso, jo pie ādas nekas neķeras. Var mēģināt aerosolkrāsas, ar ko pūš uz sienām un visādās tādās vietās, bet tikai vajag īstās, no celtniecības preču veikala, nevis no hobijlietām. :) Bet plūdīs.
Kas Tev padomā par apģērba gabalu, ko vēlies apgleznot?
Ja āda gluda un taisies kaut kādas peizāžas virsū gleznot, var arī ar akrilu, tikai sākumā to ādu attauko, tad ar visai smalku smilšpapīru sabojā tās gludo virsmu un tad glezno.

Atbildēt | Diskusija


lauska

from: [info]lauska
date: Nov. 10., 2009 - 07:03 pm
#

nu, redz, runa par dermatīna box bag jeb mazu somiņu, kas ir kā kastīte. it kā jau gluda. pat ļoti!
vēl jautājums - ja es to pašu somiņu, piemēram, nokrāsoju ar to mašīnkrāsu vai nopūšu ar baloniņu (tur krāsojamais laukums diezgan liels, negribas ar otām ņemties), un tad pa virsu ar otu gleznoju akrila peizāžas, akrils pieķersies tai auto krāsai/baloniņam? nebirs nost, kad nožūs?
ak jā, un kā, starp citu, veic ādas attaukošanu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Nov. 10., 2009 - 07:22 pm
#

Ar dermantīnu tā ir kā ir, nevar zināt, kā viņš reaģēs ar katru krāsu, vienīgais, ar ko nekas slikts patiešām nebūs - akrils. Ādu attauko ar spirtu vai acetonu. Ļoti kārtīgi notīra.

Atbildēt | Iepriekšējais


Termins

from: [info]orissa
date: Nov. 10., 2009 - 06:50 pm
#

par stikla krāsām (t.i. 2.jautājumu) paskaties internetā, varbūt ražotājs piedāvā instrukciju online vai uz pieprasījumu emailā.

Atbildēt | Diskusija


lauska

from: [info]lauska
date: Nov. 10., 2009 - 07:12 pm
#

o, paldies par ideju, atradu!

Atbildēt | Iepriekšējais