pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 9., 2009 | 06:44 pm
posted by: mirror_image in pajautaa

Garā vēsture:

Sākās viss ar to, ka mans interneta pakalpojumu sniedzējs Fastnet pēkšņi palīda zem IZZI. To uzzinot man mati sacēlās stāvus un tikko kā man parādījās pirmās problēmas ar internetu, atteicos no IZZI un pieteicu sev citu. Ar to viss ir ok.

Šā gada 30. jūlijā uz epastu, kurš norādīts līgumā - fastnet@fastnet.lv nosūtīju iesniegumu, kurā minēju, ka vēlos atteikties no konkrētās firmas pakalpojumiem. Līguma 7.5.3 punktā minēts, ka "Rakstisks iesniegums, kas nosūtīts pa Internetu, arī tiek uzskatīts par derīgu, ja iesniegumā norādīti KLIENTA personiskie dati", tāpēc uzskatīju, ka ar to arī mūsu sadarbība ir beigusies. Vēstulē minēju, ka, parāda gadījumā lūdzu par to man paziņot, lai nekavējoties varu to nomaksāt, lai nepaliek nekādas parādsaistības. Nekādu atbildi uz šo vēstuli nesaņēmu, tāpēc uzskatīju, ka viss kārtībā.

Tad saņēmu sms, ka man ir parāds, sazvanoties ar izzi man paziņoja, ka pa meilu sūtīts iesniegums neder, jo esot vajadzīgs mans paraksts. Līgumā man gan par parakstu nekas nav teikts, kad šamiem to meilā uzrakstīju, tagad viņi uzsver - rakstisks iesniegums, laikam ar to liekot saprast, ka man esot bijis jāuzraksta tas ar roku, jāieskanē un tad jānosūta.

Jautājums: vai tas iesniegums, ko es uzrakstīju, neskaitās rakstisks? Summa, kas man jāapmaksā nav diži liela, bet neuzskatu, ka man viņiem vēl jāpiemaksā par to, ka viņi čakarē cilvēkus. Kas var būt briesmīgākais, ko šamie ar mani izdara? Ieliek melnajā sarakstā un es kredītu nevarēšu dabūt 10 gadus?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Kakje

from: [info]kakje
date: Nov. 9., 2009 - 07:05 pm
#

vispār jau jā, rakstisks iesniegums pa epastu skaitās ar roku uzrakstīts, ieskanēts un tad aizmeilots... :(
Lai gan - ja viņi šitā ir paši uzrakstījuši, tad varētu arī pakasīties par principu. Smuki tas gan nav, ka tik ilgi ilgi ir klusēts....
a draudēt var ar CR, kas var beigties ar to, ka neviens kantoris neļaus ņemt nekādus pieslēgumus uz sava vārda ... :(

Atbildēt | Diskusija


Viņa

from: [info]mirror_image
date: Nov. 9., 2009 - 09:26 pm
#

Nu skaaaidrs. Kā normāls cilvēks izlasot "rakstisks iesniegums" var izpīpēt, ka visam ir jābūt tik sarežģīti? :D

Bet nu paldies par info :)

Atbildēt | Iepriekšējais


lllapsinja

from: [info]lllapsinja
date: Nov. 9., 2009 - 07:39 pm
#

Principā rakstisks iesniegums ir ar roku rakstīts un ar tavu parakstu. Meils ir tikai informācija.

Atbildēt | Diskusija


Viņa

from: [info]mirror_image
date: Nov. 9., 2009 - 09:25 pm
#

Vot cūcība. Vismaz tagad zināšu, ka strīdoties man tomēr nav taisnība :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]koijots
date: Nov. 9., 2009 - 10:48 pm
#

Nē. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem par rakstisku tiek atzīts arī tāds, kas parakstīts ar drošo elektronisko pararkstu. Nezinu gan, kas tādu vēl izmanto.

Atbildēt | Iepriekšējais


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 09:26 pm
#

Nu vispār ar roku uzrakstīts un ieskenēts nu gan nederēs, ja viņi vispār kaut ko saprot no elektroniskajiem dokumentiem. Dokumentiem, kurus sūta pa e-pastu vienmēr jābūt elektroniskajam parakstam, lai viņi skaitītos oficiāli derīgi. Es Tev ieteiktu viņiem uzprasīt, kā saprotams līguma 7.5.3. punktā minētais vārdu salikums "rakstisks iesniegums, kas nosūtīts pa internetu" un "personiskie dati", jo kaut arī tavs e-pasts pēc norm. aktiem arī neskaitās derīgs, tieši elektroniskā paraksta neesamības dēļ, tomēr, ja viņi tiešām no tevis gaida ieskenētu ar roku rakstītu lapu, tad tāds iesniegums jau nu ir tik pat nederīgs kā Tavs iepriekš aizsūtītais.

Atbildēt | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 09:31 pm
#

Nu vnk var strīdēties kā vispār rakstisku iesniegumu var nosūtīt pa e-pastu. Pa e-pastu var nosūtīt elektronisku iesniegumu :P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Viņa

from: [info]mirror_image
date: Nov. 9., 2009 - 10:15 pm
#

Oh, tagad varēšu šamiem piekasīties, ka viņi maldina savus klientus. Ja būtu aizsūtījusi ieskanētu, pēc 3 mēnešiem pateiktu, ka man nav elektroniskais paraksts :D
Jā, zinu, man šoreiz laikam nav taisnība, bet jāpaspirinās šamiem pretī ir :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 10:21 pm
#

Nu būtu jau jauki kaut ko labu izdomāt, kur piesieties :D Jo katrā gadījumā tas līgumā iekļautais teikums ir pilnīgi debīls. Nu ja tu tomēr noskaidro ko tieši viņi ir domājuši ar "rakstisks iesniegums sūtīts pa internetu" tad pasaki man ar'!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 10:27 pm
#

Jo principā piesieties vari mēģināt. Jo, pieņemsim, ka tu kā ļoti atjautīgs un kārtīgs klients, JA līguma tekstā būtu minēts nevis "rakstisks iesniegums", bet gan elektronisks ieniegums, būtu paskatījusies Elektronisko dokumentu likumā, tad būtu visu izdarījusi pēc norm. aktos prasītā, proti-
3.pants. Elektroniskais dokuments

(1) Prasība pēc dokumenta rakstveida formas attiecībā uz elektronisko dokumentu ir izpildīta, ja elektroniskajam dokumentam ir elektroniskais paraksts un elektroniskais dokuments atbilst citām normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Taču tā kā līguma tekstā minēts "rakstisks iesniegums", kas sūtīts pa internetu, tad vairs saprast neko nevar, kādu tad īsti iesniegumu viņi no klienta gaida. Lūk tā :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Viņa

from: [info]mirror_image
date: Nov. 9., 2009 - 10:40 pm
#

Aizrakstīju apmēram šitā:

"Vēlos vērst jūsu uzmanību uz to, ka dokumentiem, kurus sūta pa e-pastu vienmēr jābūt elektroniskajam parakstam, lai viņi skaitītos oficiāli derīgi. Tātad arī mans ieskanētais iesniegums nebūtu oficiāli derīgs. Tad nu es īsti nesaprotu, ar ko gan rakstisks iesniegums, kas rakstīts ar datoru, atšķiras no rakstiska iesnieguma, kas rakstīts ar roku un ieskanēts, ja tie abi oficiāli nav derīgi?"

Skatīsimies, kas būs. Internets man, izrādās, ir atslēgts parādu dēļ. Ceru, ka šādos gadījumos man nav jāturpina par viņu maksāt :D Vispār esmu parādā šiem 30 Ls, ko esmu ar mieru viņiem samaksāt, bet tos 10 pa virsu galīgi negribās likt.

Vispār ir kāda atšķirība - ieliek melnajā sarakstā 10 vai 40 latu dēļ? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 11:04 pm
#

Nu tad ziņo ko šamie atraksta. Nu katrā gadījumā vēl tev ir arguments, ka no līguma teksta nevarēja saprast, vai viņi gaida "elektronisku iesniegumu" vai "rakstisku iesniegumu" un, ja rakstisku iesniegumu, tad kādā veidā, viņuprāt, rakstisku iesniegumu var nosūtīt pa Internetu!!??

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Viņa

from: [info]mirror_image
date: Nov. 9., 2009 - 11:07 pm
#

Šeit jau ir atbilde, ko viņi uzskata par rakstisku iesniegumu -
"Saistībā ar līguma 7.5.3 punktu vēlamie vērst uzmanību līgumā minētajam (..) rakstisks iesniegums. Abonents var sūtīta pa internetu ( ieskanētu) iesniegumu norādot Klienta datus, līdz ar to orģinālu nav nepieciešams iesniegts."

Tātad viņi gribēja, lai es to, ko uzrakstīju ar kompi, vienkārši uzrakstītu ar roku, ieskanētu un aizsūtītu. It kā būtu kaut kāda atšķirība.

Bet nu, ziņošu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Nov. 9., 2009 - 11:54 pm
#

Pffff, nu tiesiski noteikti nav nekāda atšķirība. Nē, nu katram klientam ir vienkārši sevī jājūt, ko īsti Izzi no viņa grib. :D

Atbildēt | Iepriekšējais