pajautaa

malkas apkure

« previous entry | next entry »
Jul. 28., 2009 | 10:53 am
posted by: lintu in pajautaa

1. kā izpaužas malkas apkure daudzstāvu dzīvojamās dzīvokļu mājās?

man nav itin nekādas sajēgas par to, kopš bērnības dzīvoju centrālās apkures dzīvokļos rīgā, tagad jāmeklē lēti īrējami dzīvokļi jelgavā, nu un diezgan daudzi varianti ir ar malkas apkuri.

2. vai malkas apkure ir lēta (dzīvoklis līdz 55 m2)? neesmu no salstošajiem tipiem, ziemā +15°C līdz +17°C tīri pietiekami būtu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jul. 28., 2009 - 11:07 am
#

nu, cik atceros pie drauga kādreiz, ir jābūt tad malkas šķūnītim, kurā parasti liek nopirkto malku un tad ir jānes regulāri pa porcijām malka vai nu cik var sakraut dzīvoklī vai iespējams pie tā kāpnēs -- ja droši, ka nezags. tas tā, rīgā, 4.stāvs malkas apkure daudzzīvoklene.

Atbildēt


ELECTiC

from: [info]electical
date: Jul. 28., 2009 - 11:15 am
#

apkuere izpaužas, ka ir istabā, virtuvē viskautkur krāsnis, kas jākurina.
esmu nodzīvojis veselu ziemu malkas apkurē, nav traki, tikai vajag lai kāds visu laiku iekurina, savādāk atnākot majās vakarā no darba, kāda stundiņa paiet, kamēr iesildās istaba/dzīvoklis. Man jau aptīk forša nodarbe. Lētāk, kā centrālapkure sanāk. mums uz trīsistabu dzīvkli pa ziemu izgāja kāds 100+ naudiņas.

Atbildēt | Diskusija


poromies

from: [info]lintu
date: Jul. 28., 2009 - 11:19 am
#

mb ir arī varianti, kad jāiet kurināt kaut kur ārpus dzīvokļa, nezini?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ELECTiC

from: [info]electical
date: Jul. 28., 2009 - 11:21 am
#

Ja strādā par kurinātāju, tad ir mājas, kam ir sava personīgā centrālapkure, kas tiek kurinātā katlumājā, bet visā visumā laikam nevajadzētu tā būt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


poromies

from: [info]lintu
date: Jul. 28., 2009 - 11:23 am
#

mhm, paldiesu

Atbildēt | Iepriekšējais


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jul. 28., 2009 - 11:58 am
#

malkas apkure ir kruta lieta. un ļoti lēta. mums ir 45 kvadrātmetri, un es esmu diezgan salīga. iztikām ar vienu malkas kravu visu ziemu [no novembra, kad ievācāmies] un pavasari, samaksājām par šo kravu ~90 latus. principā viss atkarīgs no piegādātāja cenām. 150 ls par kravu - tā jau ir nevajadzīgi dārga malka.

naktī, loģiski, nekurinājām. no rīta temperatūra parasti bija mazliet nokritusies - ja pa dienu sakurinājām līdz +24, no rīta pamodāmies ar +18. mājai nav nekādas krutās siltināšanas.

es esmu par, un tikai par malkas apkuri!

Atbildēt | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jul. 28., 2009 - 11:58 am
#

malku turam šķūnītī pie mājas. daži tur pagrabos.

Atbildēt | Iepriekšējais


poromies

from: [info]lintu
date: Jul. 28., 2009 - 12:11 pm
#

man no sākuma varianti ar malkas apkuri likās tādi..neuzticami. bet sanāk, ka, ja krāsns ir dzīvoklī, tas ir simtreiz lētāk, īstāk un, hm, var uzkurināt tik, cik vajag, atšķirībā no smakojošās centrālās apkures, kas vēl izmaksā 5-6 reizes dārgāk. paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jul. 28., 2009 - 12:29 pm
#

protams, daudz kas ir atkarīgs arī no krāsns - cik ātri tā spēj izdzenāt siltumu un uzturēt to [ir krāsnis ar visādiem motoriņiem un pribambasiem].

un sausie čiekuri ir labākais iekurs ever! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Jul. 28., 2009 - 01:43 pm
#

toties pēc tam, ciemos ejot, Tev visur, kur ir centrālapkure būs karsti :) vismaz man tā ir, jo tas siltums arī tāds savādāks. Viens mīnuss, vismaz man ir, ka tās krāsnis ir tur, kur viņas ir- istabās ir silti, bet, piemēram, koridorī un tualetē ir vēss. Citādi viss baigi labi. Ar laiku iemācās ātri iekurt, nav problemu. Nu vienīgi, ja kadu vakaru kkur aizķersies un pārnāksi vēlu, tad būs dilemma, gulēt aukstumā(starp citu,daudz labāks miegs) vai sēdēt, gaidīt, kamēr kurās krāsns...

Atbildēt