pajautaa

.xls -> .cvs/sql

« previous entry | next entry »
Jun. 18., 2009 | 06:27 am
posted by: phoenix in pajautaa

Varat ieteikt rīku, kā DB ar vairāk nekā tūkstoš ierkastiem exselī pārkonvertēt uz .sql vai .cvs failu? Vārdu sakot, man tos datus vajag dabūt mysql datubāzē.
It kā pats excelis piedāvā saglabāt failu .cvs formātā, taču tas importējot netiek atzīts par gana labu. Meklēju internetā konvertoru, taču tie ir vai nu mkasas, vai arī nestrādā vai arī strādā pa 5 ridiņām...

UPD: Izdevās atrast kaut ka'du progzu. lai arī nepilnīgi, lielāko daļu ierakstu konvertēja.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

smille

from: [info]smille
date: Jun. 18., 2009 - 03:13 pm
#

pēdējā kolonnā formulai jābūt šādai: ="INSERT INTO TABLE_NAME (COL1, COL2) VALUES ('"&B1&"','"&C1&"');"

kur B1 un C1 ir pirmās rindiņas divas kolonnas excelī. Kopējot formulu uz leju, attiecīgi izveidosies insert skripts visām rindām. Ja ir datumu kolonnas, tad droši vien vajaga vēl kādu datumu funkciju.

pēc tam visus excelī uzģenerētos insert skriptus izpilda datubāzē (no rīkiem heidi sql laikam bija tīri ok, mysqlam līdzi arī nāca kkas vienkāršs, bet sen neesmu neko darījusi)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Jun. 18., 2009 - 04:18 pm
#

datumu nav. Tur ir uzskaitīti uzņēmumi un to rekvizīti.
Ja pareizi saprotu, man vienalga visi tie saģenerētie sql skripti ar rociņām japārkopē uz db? ja pareizi tagad teorētiski saprotu, man vienlaga nāksies veikt vairak neka 1000 darbību...

vienkāršāk laikam ir atrast, kapēc tas phpmyadmins negrib pieņemt to .cvs fail :( man šķiet, tur kaut kas ar sintaksi nav kārtībā.

Es joka pēc varu tev aimest daļu no excel saraksta - vai tev izdodas to dabūt ieks db. Ja jā, varetu šitā caur tev dabūt normālu sql failu.

Atbildēt | Iepriekšējais