pajautaa

suņu potes

« previous entry | next entry »
Jun. 15., 2009 | 09:20 am
posted by: flitta in pajautaa

Kucēnam 2 mēn. un 12 dienas. Šodien tiks mēģināta iebarot tā pretparazītu tablete, tad pēc nedēļas ies potēt. Pret ko viņu tur potēs un vai pēc tam varēs vest laukā? Suns nav pirms tam bijis potēts un arā ar vēl nav bijis. Šis tak nojūgsies tik ilgi 4 sienās..

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jun. 15., 2009 - 09:26 am
#

Pret trakumsērgu potē obligāti un pēc izvēles var vēl poti pret kautkādām elpošanas ceļu(?) infekcijām, lai nesaķer zarazu kontaktējot ar citiem suņiem.
Pēc potes ir labāk nevest ārā noteikto laiku.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 15., 2009 - 10:15 am
#

un cik ilgi pēc trakumsērgas potes viņam vēl būs jāpavada 4 sienās? Vai nav gadījumā kāda kombinētā pote?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jun. 15., 2009 - 10:30 am
#

Mums kaut ko par divām nedēļām teica.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lapsa123
date: Jun. 15., 2009 - 11:51 am
#

tagad ir kompelksā pote, vina pret visām slimībām, ārā nevar iet 3nedēļas, bet teorētiksi jau pēc 2nedēļām imunitāte ir radusies un var iet staigāt.

ja ir savs pagalms, un apkārt žogs, tad var iet ārā jau uzreiz, jo fiška neiešanai ārā ir lai nedabū tos vīrusus uz tikko iešpricētiem vīrusiem. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Jun. 15., 2009 - 10:07 am
#

Mans suņuks apēda savu tableti bez problēmām un prasīja vēl.
Un, ja suņuks mazs, gan jau nebūs tik traki ar tām potēm. Mums suņuks kāds bija tāds palika arī pēc potes.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 15., 2009 - 10:18 am
#

mums gan būs nelielas problēmas ar tās tabletas iebarošanu - viņš jau tā švaki ēd (škorbe, nopirkām it kā labu barību - pa 15 latiem!!! a šis neēd. it kā ēd gaļas konservus - bet arī švaki. savukārt, ļoti labprāt rij visu, ko mēs paši ēdam - visu, kas uz galda, taču nevelos lai suns ēstu tādu barību, jo neradinot pie viņam paredzētās barības, netiks dots diennaktī nepieciešamās barības vielas un vitamīni (ja nu vienīgi kartupeļiem nelej klāt ko speciālu). Vārdsakot, šovkar pacīkstēsimies ar mazo dauzoņu iebarot to pretparazītu tableti - varbūt kaut kas puncīītī uzdzīvoj, ka nav apetītes..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Jun. 15., 2009 - 10:43 am
#

Darbojies pēc vecā principa - ieliec tableti iekšā desas šķēlē vai kaut kur, kas garšo. Un skaties, lai apēd ar visu tableti, jo citreiz "izlasa" to ārā.
Bet, ja neēd, tad nav nekādu variantu - piežmiedz, iebāz mutē un turi purniņu ciet līdz tablete norīta.

Kas attiecas uz to poti, tad izvest pastaigā jau var, tikai jāuzmanās, neko diži skriet apkārt ļaut nevar, bet nu būrī turēt jau arī nevajag. Apjautājies veterināram par to.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 17., 2009 - 11:17 am
#

Par šo pasplēpšanas-iemānīšanas metodi speciālists uzreiz pateica lai aizmirstam - skaidroja, ka tablete esot rūgta un tiklīdz suns to sajūtot uz mēles, ta momentāli izspļaušot. izskaidroja, kā lai iebāžam viņu mutē. Sadistiski, bet galā tikām - es gan laikam pārdzīvoju vairāk kā suns, bet nu neizskatījās, ka šis būtu apvainojies - bez emocijām - kad norāju to par čurāšanu ārpus sava pampera teritorijas (kas tā jau aizņem pusi gaiteņa), šis dusmojas vairāk (kaut kur ielien un laukā nāk tik tad, kad ej ar šo runāt). katram savi untumi.

P.S. - man ĻOTI patīk Tava bilde. fantastico!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Jun. 17., 2009 - 08:07 pm
#

Manam sunītim tā tablete tāpat garšoja, bet par to paslēpšanu - viņa pat jutās atalgota par to, ka apēdusi un sajutās varena. Ķipa uztvēra to kā našķi par labi paveiktu darbu.

Paldies. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tviglis
date: Jun. 15., 2009 - 10:44 am
#

Ja neēd pats, tad vienkārši atver sunim žokļus, iestum pēc iespējas dziļāk tableti, aizpied žokļus un turi brīdi ciet. Var paberzēt kaklu, lai ātrāk norij siekalas. Ja izspļauj, atkārtot, paturot žokļus ciet ilgāk.
Tas nav tik grūti, īpaši ja ir kucēns. Var to arī darīt divatā, kad viens tur un otrs veic manipulāciju. Ļaunākajā gadījumā tas prasīs dažus piegājienus, un suns uz brīdi pēc tam var būt apvainojies, bet viņi to ātri aizmirst :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lapsa123
date: Jun. 15., 2009 - 11:55 am
#

tabletes jādod šādi, paņem suni starp kājām, ar vienu roku atver no apakšas apakšžokli un ar otru roku stumj tableti sunim kaklā, cik vien dziļi var ar pirkstiem iebāzt - pašā rīklē iekšā, jo dziļāk, jo labāk.

ja suņa maziņš, tad ir grūtāk, bet nu vidējam - nekādu problēmu.

ja sunim dod profesionālo barību - nekādi vitamīni papildus nav jādod! tikai jāatrod suņa šķirnei, vecumam un suņa izmēram atbilstošu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Jun. 16., 2009 - 10:26 am
#

Pirms pusotra mēneša mūsmājās parādījās 4 nedēļas mazs kucēns, smalko suņbarību neatzina, bet gan tikai sev pazīstamo auzu tumi. Iemaisījām tumē izšķīdušu suņbarību mazliet, vēlāk vairāk, pēc tam jau bez problēmām.

Bet vispār suņi īīlgi ir baroti ne ar speciālajām barībām, jo tādu nebija, un nez kādēļ dzīvojuši ilgi, mums nupat sunene aizgāja 16 gadu vecumā, no putrām un pašu neapēstā pārtika.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jun. 17., 2009 - 11:11 am
#

Piekrītu Tev par to, ka neviens suns pirms 30 gadiem nost nemira no tā, ka ēda tumes, bet - tad arī vairākums suņu bija/ir jaukteņi, jeb, t.s. - krancīši, kas ir daudz izturīgāki kā škirenieki. Nezinu, varbūt arī mūsējam ir kas piejautks klāt un nav tīrs čiuahua (pēc skata it kā viss ok, bet papīru nav un mums arī īsti nevajag, jo meklējam draugu nevis konkursu čempionu), bet nu fakts kā tāds, ka vets teica, lai dodot speciālo barību, jo šie mazgabarīta d*rsēji esot cimperlīg - dosi makaronus, nespīdēs spalva, utt. Vakar mūs vēl tas dakters riktīgi norāja, ka dodam viņam doktordesu (tā pagaidām ir vienīgā, ko šis ēd). Lasīju, ka no visām putrām riskantākā kucēniem esot tieši auzu tume. Ja vārot, tad jāvārot mieži un jāpiejauc gaļa, jo auzas esot "smags" ēdiens un suņuks varot iedzīvoties vēdera izejas traucējumos. nu, nezinu, mēs vēl cīnāmies iebarot viņam to, ko šim būtu jāēd. Vakar, pēc 4 dienu ūdens dzeršanas šis tomēr piegāja un pabakstījās ar savu barību - kanpi, bet nu pats laikam saprata, ka kājas atstieps, ja neēdīs. Bet enīvej, paldies par padomu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais