pajautaa

suņi

« previous entry | next entry »
Jun. 13., 2009 | 03:00 pm
posted by: flitta in pajautaa

Kas jāņem vērā, pērkot suni (mazgabarīta spirinātāju)? Jāskatās acīs, ausīs zobos vai, bļāviens - melnajā caurumā? Un vispār, cik maksā suns, ja viņam nav papīru? 100 latus par tādu ir vērts maksāt, jeb tā ir tīrā naudas kāšana? Un vispār - pēc skata - ko sakat par šo te? -
http://www.ss.lv/msg/lv/animals/dogs/cihua-hua/ehcxb.html

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

zobinji

from: [info]zobinji
date: Jun. 13., 2009 - 03:28 pm
#

jāņem tas, kurš izvēlēsies Tevi!
un nekā citādi:)

Atbildēt


from: [info]valium
date: Jun. 13., 2009 - 03:36 pm
#

pēc izmēra kaut kā neatbils chihuahuiem.. dokumenti jau tam arii domaati, ka tieshaam abi vecaaki ir tieshi chihuahua nevis liidziigie vai vispaar mistiskie, par to arii to naudu kaash. suns galu galaa ir suns, nepeerk jau uz gadu vai diviem, taapeec ieteiktu pirkt ar dokumentiem! visaadi gadaas.. un ir leeti kuceeni arii ar visiem dokumentiem. parasti tie ir peedeejie no metiena vai arii tie, no kuriem peedeejaa briidii pirceejs atsakaas. ieteitku apzvaniit klubus un apjautaaties par cenaam:)

Atbildēt


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Jun. 13., 2009 - 03:57 pm
#

iesaku aiziet uz suņu izstādi Skonto hallē šodien, rīt. Tur varēsi apjautāties par šķirnēm, cenām, kur jāskatās un kāpēc.

Atbildēt


from: [info]tviglis
date: Jun. 13., 2009 - 03:59 pm
#

Perkot suni bez papiiriem, reekinies ar to, ka vari dabuut taadu, kam domaataas skjirnes suns kaut kur senchos klaat ir staaveejis. It ipashi tad, ja tev pashai nav lielas pieredzes ar attieciigo shkjirni. Nemaz nerunaajot par iespeeju uzrauties uz slimiem sunjiem.

Atbildēt


izkapts

from: [info]izkapts
date: Jun. 13., 2009 - 05:13 pm
#

Man domāt, Tu vēlies sev draugu. Tad nu izvēlies tādu, ar kuru tieši Tu varētu sadraudzēties, Vieniem cilvēkiem patīk nikni sargsuņi, citiem pavisam miermīlīgi suņuki. Nevajag spriest - ņemšu to, jo tas žiperīgākais, tātad veselīgākais. Žiperīgākais=žiperīgākais. Tātad jārēķinās ar mazu dauzoņu, kas alkst uzmanības. :)
Noteikti ņem vērā, lai vai kas, bet Tu esi līmeni augstāk hierarhijā par suni, ar to jau arī jāsāk, kad izvēlies, Tātad izvēlies Tu suni, nevis suns Tevi. Protams, ja simpātijas ir abpusējas, tas ir vislabākais.
Par veselības stāvokli - ja nav acīmredzamu slimību pazīmju un suns ir vakcinēts un attārpots, tad nevajadzētu īpaši satraukties, pat, ja sunītis ir maziņākais metienā, tie nereti mēdz būt visdraudzīgākie un nepretendē uz augstāku vietu hierarhijā.
Par izcelsmes dokumentiem - ja Tevi īpaši neinteresē izstādes, suņu klubi un selekcija, tad neredzu iemeslu, kāpēc neņemt sunīti bez papīriem no patversmes vai no saimniekiem. Svarīgākie papīri ir apliecinājumi par vakcinēšanu un attārpošanu, bet tos arī pats var nokārtot.
NB! Suņi slimo ar vai bez dokumentiem, tā vienkārši notiek.
Par naudām vari rēķināt pati - vakcinācijas, attārpošanas dokumenti+kucēna barība+kaut ko varbūt nopelnīt + ciltsrakti (ja ir, btw, ja Tev tas ir svarīgi, tad rūpīgi izpēti, pie kāda kluba saimnieks pieder, daži ir tādi, hmmm, ar sliktu reputāciju).
Galvenais (vienalga vai izstāžu suns vai ne), Tu pērc sev draugu, tāpēc izvēlies pēc rakstura. Ja ir mazas veselības problēmas (un tādas gadās gan lieliem suņiem, gan kucēniem), tad ar tām var tikt galā. Un pavisam slimu suni nav grūti sazīmēt.

Atbildēt


Shelly

from: [info]shelly
date: Jun. 13., 2009 - 06:28 pm
#

Suni bez papīriem nav vērts pirkt par Ls 100. Suni bez papīriem var dabūt arī par baltu velti.

Atbildēt


from: [info]veejaslota
date: Jun. 13., 2009 - 07:29 pm
#

Tie pēc čihu izskatās visai attāli. Manuprāt jaukteņi.

Atbildēt


pitonchiks

from: [info]pitonchiks
date: Jun. 13., 2009 - 08:27 pm
#

Tad jau labāk žurku pa 3 ls, nekā šito pa 100.

Atbildēt


piile

from: [info]piile
date: Jun. 13., 2009 - 11:49 pm
#

izglāb kādam dzīvību, viņš būs pateicīgs Tev uz mūžu:
http://dzivniekusos.lv/index.php?m=patversmes

Atbildēt


ELECTiC

from: [info]electical
date: Jun. 14., 2009 - 11:20 am
#

mums gadījās iepirkt vilku sugas sunji balto,jauktu ar dzelteno un ar nokostu ausi, jo pienačīgi neapskatījāmies uz pirkumu! :D

Atbildēt