pajautaa

likumi-šlikumi

« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2009 | 01:09 pm
posted by: dominika in pajautaa

Projektu veicēju vidū klīst stāsti (kurus arī es līdz šim uzskatīju par patiesiem), ka iegādājoties projekta vajadzībām preci vērtībā līdz 20 LVL, pietiek ar apzīmogotu čeku (nevajag ne pircēja rekvizītus, ne stingrās uzskaites kvīti). Gribētos pārliecināties, vai šis pieņēmums patiešām atbilst likuma burtam. Tātad, vai kāds grāmatvedības lietās vieds cibiņš varētu man norādīt likumu, kur tas rakstīts? Vai apliecināt, ka tas ir muļķības un grāmatvedim ir tiesības pieprasīt stingrās uzskaites kvīti par katru santīmu. Vai iespējams, ka likumā ir atšķirība, ja minētais pirkums izdarīts valsts pakļautībā esošas iestādes (šinī gadījumā - augstskolas) uzdevumā vai privāta uzņēmuma vajadzībām? Varbūt agrāk patiešām bija brīv pirkt par nelielām summām bez rekvizītiem/kvīts un tagad, skarbajos krīzes apstākļos, vairs ne?
Lūdzu uz likumi.lv mani nesūtīt, tur jau izmeklējos bez panākumiem, t.i. dabūju neapstrādājamu kvantumu datu.
Tencinu jau iepriekš.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

mena

from: [info]mena
date: Maijs. 28., 2009 - 01:25 pm
#

Likuma par PVN 8. pants.
(8) Ja kases čeks ir izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta sestās daļas 2.punktā minētā informācija, kases čeks izmantojams par nodokļa rēķinu, ja tajā ir ierakstīts preču (pakalpojumu) saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta) un Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs. Ierakstu preču piegādātājs (pakalpojumu sniedzējs) izdara čeka virspusē vai otrā pusē, apliecinot ierakstu ar parakstu un spiedogu.

Atbildēt | Diskusija


dominika

from: [info]dominika
date: Maijs. 28., 2009 - 01:32 pm
#

tātad tomēr vajag tos rekvizītus...
vai arī, ja man ir čeks ar zīmogu un parakstu līdz 20 Ls vērtībā, bet tajā nav ar kases aparātu iedrukāti rekvizīti, es varu paprasīt, lai uzraksta otrā pusē ar roku rekvizītus un staigāt laimīga?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Maijs. 28., 2009 - 01:48 pm
#

Tu vari pieprasīt, lai uzliek zīmogu un parakstu un pati pēc tam uzrakstīt rekvizītus. Tā vismaz es daru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dominika

from: [info]dominika
date: Maijs. 28., 2009 - 02:30 pm
#

Nu skaidrs, man arī līdz šim likās, ka tā var darīt, bet pašreiz nododu 1 projektam atskaites un grāmatvede skrupolozi pieprasa katram iztērētajam santīmam nest stingrās uzskaites kvīti, ja nav iesisti rekvizīti čekā. Murgs kaut kāds.

Atbildēt | Iepriekšējais