« previous entry | next entry »
Maijs. 17., 2009 | 03:05 pm
posted by: komeeta_naak in pajautaa

Bakalaura studijas:
farmācija RSU vai farmācija LU?
kāds zina, kas ir kur (grūtības pakāpe etc) un ko labāk izvēlēties?
Paldiesiņš jau iepriekš ^^

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

Lacy F

from: [info]panacea
date: Maijs. 17., 2009 - 04:24 pm
#

nu es esmu LU farmaceitos (tuuliit beigshu jau). tiku gan RSU, gan LU bet nevienu pashu mirkli neesmu nozheelojusi, ka iestaajos LU.

pirmais, kas ir aarkaartiigi svariigi ir Ruta Muceniece, kaa programmas vadiitaaja. es esmu gatava vinjai dziedaat slavas dziesmas riitos, vakaros, pa naktiim, vienalga kad. lai kaada buutu vajadziiba, Ruta visam paliidzees, dos padomu, naaks pretii.

otrais, par maaciibaam. stradinjos maaciibas ir daudz praktiskaakas - LU ir akadeemiskaa izgliitiiba, stradinjos - profesionaalaa. stradinjos nav arii daliijuma 3 bakalaura gadi + 2 magjistra, tur ir tikai 5. liidz ar to LU ir lielais bonuss, ka peec 3 bakalaura gadiem, ja akuraat gribaas kkur citur pastudeet vai ko citu, tad mieriigi to var dariit. RSU peec 3 gadiem nekaa veel nav.

pasniedzeeji ir kaa nu kurais. ir ljoti labi, ir, jaasaka godiigi, arii slikti. toties nav padomjnieciskums, par kuru dzirdeets stradinjos. pamataa jau ir tas, cik daudz tu pats/-i maacies. atkariigs arii kaadas ir intereses. man piemeeram ljoti gribeejaas zinaatnee, jau otrajaa kursaa tiku pie klushas, peec tam organiskaas sinteezes instituutaa. veel varu piebilst, ka peec otraa kursa biju gadu maaciities asv un ar LU guutajaam zinaashanaam nejutos ne kripatu stulbaaka par amerikaanjiem.

taa luuk. ja veel kkas interesee, prasi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Maijs. 17., 2009 - 05:28 pm
#

man negribas, lai būtu tā, ka briesmīgi daudz ir jāmācās, kas dzirdēts par stradiņiem. rītā, vakarā un visos galos. man tas nepatiktu. smadzenes it kā ir, bet slinkums tomēr prevails, kā arī nepatīk darīt bezjēdzīgus mājasdarbus, nezinu gan, vai universitātē tāda lieta pastāv..
jā, un ko var darīt ar to 3gadīgo bakalauru? (nū ja ne iet studēt kaut ko citu)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Maijs. 17., 2009 - 05:56 pm
#

par paarmaaciishanos LU nav jaasatraucas. teju visi speej apvienot darbu ar maaciibaam un ir visnotalj apmierinaati.

pagaidaam ar 3 gadiigo bakji ko vairaak dariit kaa maaciities nevar. bet tiek gatavots jaunais farmaacijas likums, kur ar 3 gadu bakji varees oficiaali straadaat par farmaceita asistentu (taaadu amatu ieguust tie, kas maacaas profesionaalajaas farmskolaas). 3 gadu bakjis ir labs taadaa zinjaa, ka ja tev apniik farmaacija, vari viegli paarsviesties uz citaam nozareem nezaudeejot laiku.

btw - es dzirdeeju baumu, ka LU farmprogramma ir piesaistiijusi baigo eiropas pikji un tagad studenti varot dabuut naudu par maaciibaam un kko taadu. es neko konkreeti nezinu, bet riitaa domaaju apciemot rutu, tad varbuut uzzinaashu ko siikaak.

vispaar jau jaaprasa - tu gribi kjuut par aptiekaari vai iet zinaatnee/industrijaa, kur citur?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Maijs. 17., 2009 - 06:09 pm
#

kaut kur pa vidu. aptiekā gluži negribētu strādāt, grindeksā varbūt arī ne, bet zinātne, iespējams, būtu forši vai arī vienkārši pielietot šitās zināšanas un strādāt kkādā ūberā farmācijas koncernā par.. kaut ko. :D
ok, tad gaidīšu ziņas par to eiropas piķi, bet paldies par šito infu :)

Atbildēt | Iepriekšējais