pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 5., 2009 | 10:37 am
posted by: ziggy_era in pajautaa

aši un bez pārmetumiem, lūdzu, nosūtiet mani uz precīzu adresi, kurp jādodās ieniegumu dot, ja priekšnieciņš nemaksā naudiņas. Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

Strēlniece

from: [info]str
date: Maijs. 5., 2009 - 09:12 am
#

vdi

Atbildēt | Diskusija


ziggy_era

from: [info]ziggy_era
date: Maijs. 5., 2009 - 09:14 am
#

joks tur, ka viņi izsniedz iesnieguma veidlapas, bet aizpildītas tās jānogādā citur. jautājums - kur?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Maijs. 5., 2009 - 09:19 am
#

uz veidlapas nav rakstīts?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ziggy_era

from: [info]ziggy_era
date: Maijs. 5., 2009 - 09:34 am
#

nav.

vai nevarētu būt VID? Jeruzalemes ielā?

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Maijs. 5., 2009 - 10:07 am
#

Nu, upd diez vai būs pareizs.
Ja nav maksātnespējas process pasludināts, tad uz VDI, ja gribi iesniegt mn procesa pieteikumu (nemaksā vairāk kā 2 mēnešus), tad ar pieteikumu uz tiesu pēc piekritības (valsts nodeva 100 ls), ja jau ir maksātnespējas process, tad maksātnespējas reģistrā jānoskaidro administrators un jādod šim kreditora pieteikums norādītajā termiņā.
MNA diez vai Tavu iesniegumu ņems.

Atbildēt | Diskusija


ziggy_era

from: [info]ziggy_era
date: Maijs. 5., 2009 - 11:57 am
#

opacā. maksātnespējas process nav iesākts, priekšnieks bez maz gaida uz mums. attiecīgi ar 30. aprīli izbeidzām darba attiecības, bet netika samaksātas attiecīgās naudiņas, VDI (jau iepriekš tur pabūts) iedeva iesniegumus, ja tik tālu nonākot, ka nemaksājot, lai aizpildot un iesniedzot "tur, nezin kur"- tālākais jau vairs neesot viņu kompetencē.

"Var sākumā doties uz VDI pie jurista, bet drošvien tā arī ir, ka nemaksā naudas trūkuma dēļ. Tādā situācijā, ja neizmaksātā alga pārsniedz 1000 Ls (var arī apvienoties vairāki darbinieki) jādodas uz Valsts Aģentūru Maksātnespējas Administrāciju, kurā darbinieki uzraksta savu iesniegumu par neizmaksātajām naudām. Minētā aģentūra nokontrolē procesu - ja uzņēmumam ir nauda, tad visas samaksas tiek nomaksātas no uzņēmuma līdzekļiem. Ja uzņēmumam nav līdzekļu, paralēli norisinās maksātnespējas atzīšanas process un aģentūra visas darbinieku algas sedz no speciāli šim mērķim izveidota fonda (tur uzkrājas tie 0.25 Ls, ko katrs darba devējs katru mēnesi maksā par katru darba ņēmēju un šajā fondā pašlaik ir diezgan ievērojami uzkrājumi). Tā kā autori "13" un "/" maldina tautu - nu jau vairākus gadus visi darbinieki, kas ir uzrakstījuši savus iesniegumus, ir arī dabūjuši sev pienākošos samaksu."

"jāceļ prasība tiesā par darba samaksas piedziņu.
ja parāds sastāda vairāk kā Ls 1000, tad var nosūtīt darba devējam brīdinājumu par samaksu un vienlaicīgi norādot, ka nesamaksas gadījumā tiks iesniegts maksātnespējas procesa pieteikums. šis brīdinājums gan jāsūta ierakstītā sūtījumā ar satura apliecinājumu! citāds tiesai nederēs! jārēķinās ar to, ka sniedzot maksātnespējas pieteikumu, jāmaksā valsts nodeva, bet parastā darba algas piedziņas lietā nodeva nav jāmaksā! "

darba algas piedziņa?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Maijs. 5., 2009 - 12:17 pm
#

Ko Tu citē?
1) Lvl 1000 nav nepieciešamais nosacījums - nosacījums ir algas neizmaksa 2 mēnešus (sk. MN likums 50.pants, 3.punkts). Par to, ka MNA veic kkādu kontroles procesu, pirmo reizi dzirdu. Iespējams, esmu ko palaidusi garām, bet par 90% esmu pārliecināta, ka citētā autors fleitē.

2) jā. var celt prasību un piedzīt caur tiesu. No kurienes izrauts tas 1000 nojaušu, bet 100% zinu, ka nav tāda nosacījuma - citētā autoram vajadzētu mazliet painteresēties par to tēmu, kurā konsultē citus. Arī obligāts nav brīdinājums, taču vēlams - iespējams, ka pēc tā arī samaksās un lieta līdz tiesai nenonāks.

Bļin, sist ar slapju airi to, kas tos padomus dod.

Atbildēt | Iepriekšējais