pajautaa

evs

« previous entry | next entry »
Feb. 18., 2009 | 05:05 pm
music: Shocking Blue - Dream on Dreamer
posted by: santa_be in pajautaa

Tie kas ir ņēmuši dalību EVS, izstāstiet vai iedodiet kādu paraugu, kā iesākt vēstuli organizācijai, kurā ir vēlme darboties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

apjukums

from: [info]apjukums
date: Feb. 18., 2009 - 06:15 pm
#

pastāsti, kas tu par putnu, kāpēc gribi piedalīties EVS un darīt brīvprātīgo darbu, par savām interesēm, pieredzi.
kāpēc viņiem būtu jāizvēlas tieši tevi?

Atbildēt


Ancimī

from: [info]noturi
date: Feb. 18., 2009 - 06:25 pm
#

neesmu gan VĒL ņēmusi dalību, bet esmu cieši apņēmusies Septembrī jau doties projām uz pusgadu.
Savu vēstuli uz Brazīlijas org. rakstīju kopā ar vienu brīvprātīgo Latvijā, kurš pats ir no Brazīlijas.
Sanāca mums šitā:
"I met a Brazilian volunteer, Oliver, and he told me about your organization, and I wanna do voluntary service in Brazil. I have one organization here supporting me, and I am thinking in do something bilateral between my organization, and yours. Hope to hear something from you soon.
Vārds Uzvārds". Tā, kā man jau bija dota spec. vieta, kur minēt savu vārdu, atrašanās vietu utt, tad tev savā vēstulē noteikti jāpiemin vecums, atrašanās vieta, protams, vārds, uzvārds, kā arī būtu vēlams pieminēt kāpēc tieši šīs org. piedāvāto darbu izvēlies un uz cik ilgu laiku domā doties prom. pati arī rakstīju uz citām org. iekš ES, jo vienmēr ir jāpaņem valsts B, ne tikai A. Aizsūtīju jau uz kādām 5-ām, pagaidām tikai Nīderlande atšuva, jo viņiem neesot brīvo vietu vairs. Tā lūk.

Atbildēt | Diskusija


Ancimī

from: [info]noturi
date: Feb. 18., 2009 - 06:26 pm
#

protams, ja ir minēts ka vajag CV un motivācijas vēstuli, tad sūti tos uzreizām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Feb. 18., 2009 - 06:57 pm
#

oh paldies sapratu. es kaut kā domāju, ka varbūt tas ir sarežģītāks.

Atbildēt | Iepriekšējais


samanta

from: [info]samantta
date: Feb. 18., 2009 - 07:42 pm
#

es tam visam jau pāros reizes gāju cauri. pie motivācijas vēstules jāpasēž kādu dienu konkrēti, jo tur tik daudzi piesakās un uz darbu izvēlās nevis pa valstīm, bet no visas pasaules, tādēļ ļoti SPĒCĪGI jāpamato kapēc tieši TU esi tas īstais. veiksmi!

Atbildēt


from: [info]zurka
date: Feb. 19., 2009 - 12:35 am
#

man šķiet, ir vērts sākotnēji rakstīt ļoti īsi un pajautāt, vai vieta vispār ir pieejama
šobrīd pati esmu brīvprātīgā belfāstā
kad meklēju projektu, rakstīju vairākām organizācijām vairākās valstīs (jo man svarīga bija projekta tematika - darbs ar bezpajumtniekiem), un vairākas organizācijas atbildēja, ka konkurss vai nu beidzies vai nav vēl izsludināts (jo sistēma ar EVS ir tāda, ka uzņēmējorganizācija jeb organizācija, kurā būsi brīvprātīgā, uzraksta projektu progammai 'jaunatne darbībā', norādot, kāpēc viņi vēlas iesaistīties eiropas brīvprātīgā darba programmā, kādi būs projekta un mērķa grupas ieguvumi, brīvprātīgā pienākumi utt.; ja 'jaunatne darbībā' projektu apstiprina (bieži uz 3 gadiem), tiek meklēts brīvprātīgais; kad piemērotākais kandidāts tiek atrast, atkal tiek rakstīt projekts, bet jau ar konkrētu cilvēku, kas atkal jāapstiprina. tāpēc var gadīties, ka, lai arī otrais projekts nav vēl apstiprināts, atlase jau beigusies; vai apstiprināts pirmais, vispārīgais pojekts, bet atlase nav sākta)
tāpēc sākumā labāk noskaidrot to, nevis pūlēties, rakstot motivācijas vēstuli (protams, ir cilvēki, kas uzraksta vienu vēstuli un sūta visiem, tad piepūle mazāka)
jo katrai organizācijai var būt savas prasības. manējie gribēja zināt atbildes uz šādiem jautājumiem: kāpēc vēlos piedalīties programmā un konkrētajā projektā; kādi, manuprāt, ir iemesli, kas ietekmē palikšanu bez pajumtes; kādas ir manas gaidas par projektu; kādas aktivitātes es varu piedāvāt; kādas ir manas gaidas par brīvprātīgo darbu un brīvo laiku projekta norises vietā.
laimīgi!
(man process no organizācijas atrašanas līdz ierašanās brīdim projektā aizņēma 9 mēnešus, tāpēc apbruņojies ar pacietību (parasti gan tas notiek aptuveni 6 mēnešu laikā)) :)

Atbildēt