pajautaa

Teorētisks jautājums par zoli

« previous entry | next entry »
Feb. 3., 2009 | 12:45 am
posted by: degeneralis in pajautaa

Tā - turnīrs, finālgalds. Pirmais kopvērtējumā saņem 5 punktus, otrais - 3, bet trešais - 1. Priekšpēdējā partija. Man ir pirmā roka.

Rezultāti:
Es - +12
A - -21
B - +9

Man iedala sešus trumpjus - kreiča dāmu, kārava dāmu, pīķa kalpu, sirds kalpu, plato desmitnieku un vienu mazo trumpi. Liekie - desmitnieks un kungs dažādās krāsās. Vēl ir vērts piebilst, ka spēlētājam B, kam ir pēdējā roka, ir tendence ņemt un salīdzinoši vājām kārtīm uz pēdējo roku.

Tātad - ko man darīt? Ņemt, vai neņemt?

Un svarīgākais - kāpēc?

(Man jau it kā, pēc šīvakara pēcspēles diskusijām, atbilde tīri skaidra, bet tāpat gribu zināt jūsu viedokļus un motivācijas.)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Feb. 3., 2009 - 12:35 pm
#

Neņemtu. Trumpju izkārtojums tizls + nav jēga strēbt karstu. Reāli abi kalpi un mazā dām kā arī 10 nieks ir paņemami ar lielākiem trumpjiem, ta ka tāda tizla kāršu sadalījuma gadījumā pacirstu vienā seta un labākajā gadījumā tiktu cauri ar -4. Ja pīķa kalpa vietā būtu kreiža kalps tad jau būtu cerīgāk.

Atbildēt | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Feb. 3., 2009 - 05:37 pm
#

Tieši tā - pie tizla sadalījuma es, visticamāk, zaudēju pirmo vietu kopvērtējumā. Ja būtu 10. partija, nevis 20., es ņemtu un daudz par to nedomātu - ir slikts sadalījums, zaudēšu, ir normāls, vinnēšu, nav ko daudz gruzīties. Bet pie aktuālajiem apstākļiem - ņemt nevajag.

Atbildēt | Iepriekšējais