tiramisu
« previous entry | next entry »
Jan. 31., 2009 | 09:20 pm
posted by: starsailor in pajautaa
Kāda ir labākā TIRAMISU recepte ever??? Pēc pieredzes gribu!
(www.receptes.lv ir izčekots!)
(www.receptes.lv ir izčekots!)
from: zhagata
date: Jan. 31., 2009 - 09:22 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Jan. 31., 2009 - 09:35 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Jan. 31., 2009 - 09:27 pm
#
kapec shi ir labaka? tapec, ka visvienkarshaka. viss genialais ir vienkarsh.
un viss ir atkarigs no- kafijas stipruma, amareto kvalitates un svaiga siera svaiguma.
ak, ja. un no ledusskapi noturet alaika. 12h ir pats forshakais-
no rita uztaisi, vakara ciena draugus.
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Jan. 31., 2009 - 09:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: anneke
date: Jan. 31., 2009 - 10:48 pm
#
4 olu dzeltenumi
4cl Amareto
500g Mascarpone
200g dāmu pirkstiņu, proti, 30 gb, vienai kārtai 15 gb
2 tases espresso (nevis stipras kafijas)
1 tējk. kakao
Olu dzeltenumus vismaz 8 minūtes puto ar cukuru. Masai pielej pusi Amareto, sajauc. Krēmu sajauc ar Mascarpone.
Dāmu pirkstiņus viegli apmērcē aukstā espreso (ņem lielu bļodu, ielej espreso, dāmu pirkstiņus ātri izvelk caur šķidrumu), vienā kārtā izliek veidnē. Apslaka ar Amareto, uzklāj pusi krēma. Virs krēma uzliek kārtu dāmu pirkstiņu, kas pa vienam/diviem apmērcēti espreso. Apslaka ar atlikušo Amareto. Uzklāj atlikušo krēmu, viegli pārsijā ar kakao, vismaz 6 stundas nostādina ledusskapī. Vislabāk garšo nakti nostādināts Tiramisu.
Sanāk aptuveni 8 vidēji lielas Tiramisu porcijas.
Recepte ņemta no "Eiropa. Gatavosim ar prieku!"
Atbildēt | Diskusija
Piebilde par espreso
from: anneke
date: Jan. 31., 2009 - 10:52 pm
#
Tātad ņem espresso kannu, ūdeni ielej līdz ventilim, bet kafijas ķobīti ar kafiju piepilda līdz malai. Labs espresso izdodas no Lavazza.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: signe_melo
date: Feb. 1., 2009 - 04:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: illumine
date: Jan. 31., 2009 - 11:42 pm
#
Es taisu pēc receptes tieši no Itālijas, tā kā gatavo tiramisu mana itāļu draudzene un viņas ģimene.
Vajadzēs:
paku dāmu pirkstiņu;
3 ēdamkarotes cukura;
250 g maskarpones (es parasti ņemu vienu mazo kastīti, nezinu cik tur grami)
3 olas;
kafiju
kakao
(ja grib, var vēl vienu mazo paciņu saldā krējuma)
1)Sadala olu dzeltenumus vienā trauciņā un baltumus otrā. Baltumus ieliek ledusskapī.
2)Dzeltenumus saputo līdz gaisīgi un paliek stipri gaišākā krāsā
3)Dzeltnumiem pieliek maskarpones, samaisa līdz nav kunkuļu, pieliek cukuru
4)sakuļ dzeltenumus. Vislabāk ar mikseri uz vislielāko ātrumu, ievērot putošanas virzienu, lai tie “neatritinās vaļā” (nezinu vai būtiski, bet tā man mācīja)
5)Dzeltenumos uzmanīgi pieliek baltumus, maisa ar karoti, putot vairs nedrīkst
6)ja grib saldo krējumu klāt, tad saputo to un pieliek klāt pie jau gatavā maisījuma
7)dāmu pirkstiņus ar ne-cukuraino pusi iemērcē atdzesētā kafijā, bet tikai drusku, lai nejūk laukā, tad apgriež otrādi un liek traukā, kārto vienmērīgi visā traukā
8)nākamajā slānī uzliek putoto masu, atkārto līdz trauks pilns
Kad viss gatavs, uzmanīgi caur sietiņu sijā kakao virsū uz pēdējā krēma slāņa. Tas piešķirs papildus garšu. Ja grib, kafijai arī var pieliet kādu konjaku vai liķieri vai dajebkādu citu alkoholu. Tā kā nedzeru, šajā jautājumā nemācēšu nokomentēt. Ieliek pa nakti ledusskapī, ir ēdams no rīta.
Vislabāk ir likt lielākās trapecveida kastītēs kā keksa cepamajos traukos, Maximā un RIMI tādus varēja nopirkt, garumā kādi 20 cm, platumā platākajā vietā kā dāmu pirkstiņš, dziļumā kādi 7 cm. Izņemšana rr grūts darbs, jo parasti tiramisu diezgan izjūk.
Pēc šīs receptes, ja neliek iekšā putukrējumu, tad ir divi tādi garenie trauciņi. Ja ieliek, tad vēl sanāk viens vesels lielais apaļais Maximas trauks, kādus tagad par uzlīmītēm var dabūt.
Atbildēt | Diskusija
from: anneke
date: Feb. 1., 2009 - 12:00 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: illumine
date: Feb. 1., 2009 - 12:03 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: anneke
date: Feb. 1., 2009 - 12:10 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ld
date: Feb. 1., 2009 - 01:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: starsailor
date: Feb. 1., 2009 - 10:22 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: illumine
date: Feb. 1., 2009 - 11:31 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sammer
date: Feb. 2., 2009 - 03:16 pm
#
Ja saliek apaļajā tortes formā, tad beigās var arī kūku uztaisīt
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: illumine
date: Feb. 2., 2009 - 03:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais