pajautaa

tiramisu

« previous entry | next entry »
Jan. 31., 2009 | 09:20 pm
posted by: starsailor in pajautaa

Kāda ir labākā TIRAMISU recepte ever??? Pēc pieredzes gribu!
(www.receptes.lv ir izčekots!)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Jan. 31., 2009 - 09:22 pm
#

Tā blondīne no tv3 zin :D

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jan. 31., 2009 - 09:35 pm
#

jā, viņai mamma arī vislabākās piparkūkas cep :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Jan. 31., 2009 - 09:27 pm
#

uzvari stipru esspreso, pielej nedaudz amareto. nejm damu pirkstinjus, no vienas plakana spuses apmerce esspr+amareto. sakulj putukrejumu un samaisa kopa ar filadelfijas parasto sieru vai maskraponi, pieliek cukuru pec garshas (es njemu puderzukuru). klaj uz pirkstinjcepumiem, talak vel vienu kartu. vasara saber ieksha avenes. parkaisa ar kaneli.

kapec shi ir labaka? tapec, ka visvienkarshaka. viss genialais ir vienkarsh.
un viss ir atkarigs no- kafijas stipruma, amareto kvalitates un svaiga siera svaiguma.

ak, ja. un no ledusskapi noturet alaika. 12h ir pats forshakais-
no rita uztaisi, vakara ciena draugus.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Jan. 31., 2009 - 09:34 pm
#

labi, njemshu veeraa!

Atbildēt | Iepriekšējais


Anneke

from: [info]anneke
date: Jan. 31., 2009 - 10:48 pm
#

200 g cukura
4 olu dzeltenumi
4cl Amareto
500g Mascarpone
200g dāmu pirkstiņu, proti, 30 gb, vienai kārtai 15 gb
2 tases espresso (nevis stipras kafijas)
1 tējk. kakao

Olu dzeltenumus vismaz 8 minūtes puto ar cukuru. Masai pielej pusi Amareto, sajauc. Krēmu sajauc ar Mascarpone.

Dāmu pirkstiņus viegli apmērcē aukstā espreso (ņem lielu bļodu, ielej espreso, dāmu pirkstiņus ātri izvelk caur šķidrumu), vienā kārtā izliek veidnē. Apslaka ar Amareto, uzklāj pusi krēma. Virs krēma uzliek kārtu dāmu pirkstiņu, kas pa vienam/diviem apmērcēti espreso. Apslaka ar atlikušo Amareto. Uzklāj atlikušo krēmu, viegli pārsijā ar kakao, vismaz 6 stundas nostādina ledusskapī. Vislabāk garšo nakti nostādināts Tiramisu.

Sanāk aptuveni 8 vidēji lielas Tiramisu porcijas.
Recepte ņemta no "Eiropa. Gatavosim ar prieku!"

Atbildēt | Diskusija


Anneke

Piebilde par espreso

from: [info]anneke
date: Jan. 31., 2009 - 10:52 pm
#

Espreso nozīmē kārtīgu espresso, nevis ļoti, ļoti, ļoooooti stipru kafiju.
Tātad ņem espresso kannu, ūdeni ielej līdz ventilim, bet kafijas ķobīti ar kafiju piepilda līdz malai. Labs espresso izdodas no Lavazza.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]signe_melo
date: Feb. 1., 2009 - 04:16 pm
#

jē, jē, man pat uznāca iedvesma savējiem pagatavot Tiramisu (::

Atbildēt | Iepriekšējais


Illumine

from: [info]illumine
date: Jan. 31., 2009 - 11:42 pm
#



Es taisu pēc receptes tieši no Itālijas, tā kā gatavo tiramisu mana itāļu draudzene un viņas ģimene.
Vajadzēs:
paku dāmu pirkstiņu;
3 ēdamkarotes cukura;
250 g maskarpones (es parasti ņemu vienu mazo kastīti, nezinu cik tur grami)
3 olas;
kafiju
kakao
(ja grib, var vēl vienu mazo paciņu saldā krējuma)

1)Sadala olu dzeltenumus vienā trauciņā un baltumus otrā. Baltumus ieliek ledusskapī.
2)Dzeltenumus saputo līdz gaisīgi un paliek stipri gaišākā krāsā
3)Dzeltnumiem pieliek maskarpones, samaisa līdz nav kunkuļu, pieliek cukuru
4)sakuļ dzeltenumus. Vislabāk ar mikseri uz vislielāko ātrumu, ievērot putošanas virzienu, lai tie “neatritinās vaļā” (nezinu vai būtiski, bet tā man mācīja)
5)Dzeltenumos uzmanīgi pieliek baltumus, maisa ar karoti, putot vairs nedrīkst
6)ja grib saldo krējumu klāt, tad saputo to un pieliek klāt pie jau gatavā maisījuma
7)dāmu pirkstiņus ar ne-cukuraino pusi iemērcē atdzesētā kafijā, bet tikai drusku, lai nejūk laukā, tad apgriež otrādi un liek traukā, kārto vienmērīgi visā traukā
8)nākamajā slānī uzliek putoto masu, atkārto līdz trauks pilns

Kad viss gatavs, uzmanīgi caur sietiņu sijā kakao virsū uz pēdējā krēma slāņa. Tas piešķirs papildus garšu. Ja grib, kafijai arī var pieliet kādu konjaku vai liķieri vai dajebkādu citu alkoholu. Tā kā nedzeru, šajā jautājumā nemācēšu nokomentēt. Ieliek pa nakti ledusskapī, ir ēdams no rīta.

Vislabāk ir likt lielākās trapecveida kastītēs kā keksa cepamajos traukos, Maximā un RIMI tādus varēja nopirkt, garumā kādi 20 cm, platumā platākajā vietā kā dāmu pirkstiņš, dziļumā kādi 7 cm. Izņemšana rr grūts darbs, jo parasti tiramisu diezgan izjūk.

Pēc šīs receptes, ja neliek iekšā putukrējumu, tad ir divi tādi garenie trauciņi. Ja ieliek, tad vēl sanāk viens vesels lielais apaļais Maximas trauks, kādus tagad par uzlīmītēm var dabūt.

Atbildēt | Diskusija


Anneke

from: [info]anneke
date: Feb. 1., 2009 - 12:00 am
#

Piem., manis iecienītajā receptē Amareto ir tikai aromātam, kā alkoholu to nemaz nejūt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Illumine

from: [info]illumine
date: Feb. 1., 2009 - 12:03 am
#

Tā kā es nedzeru alko vispār, man arī aroms nepatīk ;) Es bērnībā spļāvu ārā visas kūkas, kur bija ruma esence klāt vai sākumā kaut kas ir bjis iepidžināts un pat 100x jau ir iztvaikojis, līdz ar to man alko klāt saldajiem liekas tikai to bojāšana :( Bet mana omīte piemēram tiramisū bez šāda aroma klāt nemaz negrib ēst. Tā nu taisam divas porcijas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Anneke

from: [info]anneke
date: Feb. 1., 2009 - 12:10 am
#

Arī risinājums :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Feb. 1., 2009 - 01:38 am
#

Tu esi traki laba mazmeita

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Feb. 1., 2009 - 10:22 am
#

es arii nelietoju, bet kaa paartikas piedeva ,piemeeram, rums, ir ok.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Illumine

from: [info]illumine
date: Feb. 1., 2009 - 11:31 am
#

Tev ir ok, man ne, tāpēc arī minēju - es taisu bez, bet citiem patīk, tiem citiem taisu ar.

Atbildēt | Iepriekšējais


sammer

from: [info]sammer
date: Feb. 2., 2009 - 03:16 pm
#

Es arī taisu pēc šādas receptes :) Ļoti garšīgi sanāk. Lai iznāktu vēl labāk, es pielieku nedaudz želantīnu tai krēma masai, lai nedaudz stingrāka.
Ja saliek apaļajā tortes formā, tad beigās var arī kūku uztaisīt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Illumine

from: [info]illumine
date: Feb. 2., 2009 - 03:16 pm
#

Laba doma, tas nebija ienācis prātā!

Atbildēt | Iepriekšējais