anneke

Jan. 31., 2009 | 10:48 pm
No:: anneke

200 g cukura
4 olu dzeltenumi
4cl Amareto
500g Mascarpone
200g dāmu pirkstiņu, proti, 30 gb, vienai kārtai 15 gb
2 tases espresso (nevis stipras kafijas)
1 tējk. kakao

Olu dzeltenumus vismaz 8 minūtes puto ar cukuru. Masai pielej pusi Amareto, sajauc. Krēmu sajauc ar Mascarpone.

Dāmu pirkstiņus viegli apmērcē aukstā espreso (ņem lielu bļodu, ielej espreso, dāmu pirkstiņus ātri izvelk caur šķidrumu), vienā kārtā izliek veidnē. Apslaka ar Amareto, uzklāj pusi krēma. Virs krēma uzliek kārtu dāmu pirkstiņu, kas pa vienam/diviem apmērcēti espreso. Apslaka ar atlikušo Amareto. Uzklāj atlikušo krēmu, viegli pārsijā ar kakao, vismaz 6 stundas nostādina ledusskapī. Vislabāk garšo nakti nostādināts Tiramisu.

Sanāk aptuveni 8 vidēji lielas Tiramisu porcijas.
Recepte ņemta no "Eiropa. Gatavosim ar prieku!"

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: