illumine

Jan. 31., 2009 | 11:42 pm
No:: illumine



Es taisu pēc receptes tieši no Itālijas, tā kā gatavo tiramisu mana itāļu draudzene un viņas ģimene.
Vajadzēs:
paku dāmu pirkstiņu;
3 ēdamkarotes cukura;
250 g maskarpones (es parasti ņemu vienu mazo kastīti, nezinu cik tur grami)
3 olas;
kafiju
kakao
(ja grib, var vēl vienu mazo paciņu saldā krējuma)

1)Sadala olu dzeltenumus vienā trauciņā un baltumus otrā. Baltumus ieliek ledusskapī.
2)Dzeltenumus saputo līdz gaisīgi un paliek stipri gaišākā krāsā
3)Dzeltnumiem pieliek maskarpones, samaisa līdz nav kunkuļu, pieliek cukuru
4)sakuļ dzeltenumus. Vislabāk ar mikseri uz vislielāko ātrumu, ievērot putošanas virzienu, lai tie “neatritinās vaļā” (nezinu vai būtiski, bet tā man mācīja)
5)Dzeltenumos uzmanīgi pieliek baltumus, maisa ar karoti, putot vairs nedrīkst
6)ja grib saldo krējumu klāt, tad saputo to un pieliek klāt pie jau gatavā maisījuma
7)dāmu pirkstiņus ar ne-cukuraino pusi iemērcē atdzesētā kafijā, bet tikai drusku, lai nejūk laukā, tad apgriež otrādi un liek traukā, kārto vienmērīgi visā traukā
8)nākamajā slānī uzliek putoto masu, atkārto līdz trauks pilns

Kad viss gatavs, uzmanīgi caur sietiņu sijā kakao virsū uz pēdējā krēma slāņa. Tas piešķirs papildus garšu. Ja grib, kafijai arī var pieliet kādu konjaku vai liķieri vai dajebkādu citu alkoholu. Tā kā nedzeru, šajā jautājumā nemācēšu nokomentēt. Ieliek pa nakti ledusskapī, ir ēdams no rīta.

Vislabāk ir likt lielākās trapecveida kastītēs kā keksa cepamajos traukos, Maximā un RIMI tādus varēja nopirkt, garumā kādi 20 cm, platumā platākajā vietā kā dāmu pirkstiņš, dziļumā kādi 7 cm. Izņemšana rr grūts darbs, jo parasti tiramisu diezgan izjūk.

Pēc šīs receptes, ja neliek iekšā putukrējumu, tad ir divi tādi garenie trauciņi. Ja ieliek, tad vēl sanāk viens vesels lielais apaļais Maximas trauks, kādus tagad par uzlīmītēm var dabūt.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: