pajautaa

CSN un sīču pārvadāšana

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2009 | 05:10 pm
posted by: zetinja in pajautaa

Kad pārvadā sīko, kuram ir vaidzīgs paliknis, vai tas skaitās pārkāpums, ja palikņa neesamības gadījumā šamo sēdina uz spilvena vai salocītas segas?

Man tieši interesē vai situācijā, kad aptur piekasīgs ceļu policists, vai man ir uz kurieni atsaukties, ka tas ir atrunāts kku likumos, nevis tikai zebrā teica, ka var "aizlāpīties" galējā situācijā.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {48}

from: [info]petro
date: Jan. 22., 2009 - 09:26 pm
#

P.S. Es nepavisam negribu sākt apgalvot ka sēdeklīši ir nevajadzīgi. Gluži pretēji tie ir ļoti noderīgi un protams paaugstina drošību. Bet nevaru piekrist viedoklim ka māmiņa kura savu bērnu 1x gadā iesēdina mašīnā bez sēdeklīša uzreiz ir jāpielīdzina sava bērna slepkavai ar iepriekšēju nodomu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


honeybee

from: [info]honeybee
date: Jan. 26., 2009 - 09:09 am
#

Nu, to es arī neapgalvoju. Nesāc vispārināt.
Bet:
1) tavs arguments bija klaji demagoģisks, jo tu būtu varējis iekomentēt arī, ja būtu vienīgais dzīvs palikušais bezautobeņķa bērniņš, neviens mirušais bērniņš tev nevarētu oponēt no savas pieredzes,
2) jebkurš cilvēks, kurš publiskā telpā apgalvo, ka vest bērnus bez sēdekļa ir ok, gan ir pielīdzināms ja ne slepkavam ar iepriekšēju nodomu, tad konkrētam loham gan.

Par provi, mans bērns savulaik ir dauzoties pārsitis galvu pret betona stūri, ātrie, šuves, viss kas tāds. Paldies Dievam, proņeslo, nekādu smadzeņu satricinājum utt.. Ja es dabā sastaptu kādu, kuras bērnam tāpat noticis, es dalītos pārdzīvojumā, nevis dirstu, ka viņa ir baigā slepkava, ka savu bērnu nenogana. Bet, ja es kaut kur nokomentētu "tak pofig, ja arī tas bērns pārsitīs to galvu pret stūri, tāpat nekas nebūs, reka manam bērnam nekas nebija", tad tas jau būtu pavisam cits stāsts.

Atbildēt | Iepriekšējais