pajautaa

Mīkla ābolu plātsmaizei

« previous entry | next entry »
Nov. 15., 2008 | 08:51 pm
posted by: belle_de_jour in pajautaa

Kā lai pagatavo mīklu ābolu plātsmaizei, ja gatava rauga mīkla nekur nav pieejama? Un rauga pulveris arī, visdrīzāk, ka nav nopērkams? Vai var iemaisīt arī bez rauga, bet tādu, lai kaut cik ēdami sanāk?

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Puce

from: [info]puce
date: Nov. 15., 2008 - 10:54 pm
#

Rauga mīkla ir nopērkama. Šodien pat tirgū un veikalā redzēju.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]belle_de_jour
date: Nov. 15., 2008 - 10:56 pm
#

Par to, ka Latvijā tā ir nopērkama, es nešaubos.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]esinja
date: Nov. 15., 2008 - 10:58 pm
#

Elementārākā recepte ever!!
3 olas
1 glāze cukurs
1 glāze milti.

Olas un cukuru sakuļ. Tad pieliek miltus un mīkla ir gatava! :))) Pa virsu liek vai iekšā mīklā iemaisa, ko sirds kāro - āboli, bumbieri, rabarberi... man šoreiz ir pa virsu ābolu šķēlītes, kam pēcāk nedaudz cukuru pārkaisīšu. Tātad to liekam cepeškrāsnī (uz 200 grādiem).
Viss! Gatavs! :))))

Atbildēt | Diskusija


from: [info]belle_de_jour
date: Nov. 15., 2008 - 11:02 pm
#

tā mīkla nesanāk tāda, ermmm... 'pļurīga'? :) nu, nav tā, ka liekot cepeškrāsnī to paplāti, āboli 'peld' mīklā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Nov. 15., 2008 - 11:11 pm
#

mīkla ir laba. kūka sanāk pufīga un garda. iesaku.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]esinja
date: Nov. 15., 2008 - 11:11 pm
#

padsomā, ka vienīgais šķidrums ir ola... uz divām glāzēm visādu smalkumu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]belle_de_jour
date: Nov. 15., 2008 - 11:16 pm
#

jā, taisnība gan :) paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Nov. 15., 2008 - 11:18 pm
#

lai izdodas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 15., 2008 - 11:00 pm
#

viens no variantiem-
100 g margarīna "Eve"
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 ola
2 glāzes miltu
0.5 tējkarotes sodas
pa virsu liek ābolus, plūmes vai ko citu pēc izvēles

un var jau taisīt arī no kārtainās mīklas, kur raugu nepievieno

Atbildēt


from: [info]belle_de_jour
date: Nov. 15., 2008 - 11:05 pm
#

paldiesss! :)

Atbildēt


only after dark

from: [info]tvarj
date: Nov. 15., 2008 - 11:05 pm
#

arii ljoti elementaari

njem olac cik gribi (vajag). cik olas tik eedamkarotes miltu un cukura (BEZ KAUDZES!). mazliet vaniliina vai vaniljas cukura. olas baltumus sakulj atsevishkji stingraas putaas. dzeltenumus sajauc kopaa ar miltiem un cukuru. tad tajaa iecilaa baltmus. izkaarto aabolus uz pannas un paarlej paari gatavo biskviitmiiklu. cep 25-30 min neatverot kraasni 180 graados. vissssss :)

kaa gribi dekoreet - to vari izdomaat pati. mans variants ir - skaabais kreejums + cukrs, kad uzsmeeree karstam biskviitam tad sanaak taads kaa kreems. un kaneelis.

Atbildēt


only after dark

from: [info]tvarj
date: Nov. 15., 2008 - 11:15 pm
#

ja godiigi no domas par aabolmaizi no rauga miilkas man metas zosaada un naav praataa rimi bulkas kur nav nekaa cita kaa tikai miikla... smaga un nesagremojama... :D

Atbildēt