« previous entry | next entry »
Jul. 19., 2008 | 04:47 pm
posted by: esinja in pajautaa

Dikti vajag recepti zivju zupai, ko vāra turpat upes malā, katlā uz uguns. Nu tādu vienkāršu un dikti garšīgu! :) Nav ne jausmas, kas pa zivīm būs, bet zupu VAIG! :)))))

Paudies začīši! :))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 04:55 pm
#

Nē, a cilvēciski pastāstīt iz pašas pieredzes, nevari ja? Man vajag pašu vienkāršāko un garšīgāko variantu! :))) Linkus pati varu sameklēt! :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jul. 19., 2008 - 04:56 pm
#

a gari jaastaasta.:) bez tam, tu taksh nezini Kaadas zivis teu buus.:) zivju zupas vaariishana aara apstaakljos ir Dikti atkariiga no pieejamajaam zivim - jo Pareizu zivju zupu jaavaara Pareizi - njemot veeraa visus faktorus.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 05:29 pm
#

Saki uzreiz, ka nemaz nezini, kā vārīt! :))))
Bet es jau noskaidroju! Un būs nom nom nom :))))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jul. 19., 2008 - 05:30 pm
#

nu protams, ka nezinu.:) es vispar zivis ciest nevaru (paluur ur leskapa pusi, kuraa pirms briizha iebaaza kaarteejo iepirkto zivteli).:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 06:48 pm
#

Nu ir jau atšķirība vai ķēķī to zivi taisi vai primitīvos apstākļos pie dabas krūts! :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jul. 19., 2008 - 07:00 pm
#

var padomaat, ka es nemaku makshkjeri turet un ugunskurus kurinaat..:)

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 19., 2008 - 05:28 pm
#

Es varu. Pašas pieredze - ja zivis ir dikti sīkas, tad tās izķidātas iesien marlē, lai neizjūk un viegli pēc tam izņemt ārā, ja tādas lielas, tad izķidā un liek vārīt. Katlam jābūt lielajam čuguna, jāvāra uz ugunskura. Nu, kad zivis izvārījušās, ņem ārā, liek tajā buljonā sīpolu (lieku veselu, lai var izvilkt pēc tam, jo man ne pārāk garšo), sāli, piparus, burkānus. Kad burkāni pusmīksti, tad kartupeļus. Pa tp laiku, kamēr tas viss vārās, izņem no izvārītajām zivīm asakas, cik nu iespējams, kad kartupeļi gandrīz gatavi, liek tās atasakotās zivis iekšā, bišku pavāra, beigās pieliek lokus un dilles. Nekad neliekam nekādus tos buljona kubiņus vegetas etc mēslus, citādi nav tās garšas. Nu, skābo krējumu katrs pieliek pats.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 19., 2008 - 05:30 pm
#

Ā, izņem žaunas zivīm pirms vārīšanas, citādi zupa var sanākt rūgta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 05:31 pm
#

Nu to es zinu! :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 05:30 pm
#

O! Dikti līdzīgu variantu jau man stāstija! Paldies! Tas par marli - noderēs! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


‮‮

from: [info]laboratorija
date: Jul. 19., 2008 - 04:55 pm
#

oi, ja tu apskatītos, cik tās zivis ir pilnas ar visādiem parazītiem, par zupu ātri vien aizmirstu :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jul. 19., 2008 - 05:31 pm
#

Dzīvot vispār ir kaitīgi :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


‮‮

from: [info]laboratorija
date: Jul. 19., 2008 - 06:10 pm
#

nē, nu, cilvēkam jau tie brīnumi nav kaitīgi, it īpaši jau vārītā veidā.

Atbildēt | Iepriekšējais