pajautaa

žurnālistika

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2008 | 01:26 pm
posted by: samantta in pajautaa

iespējams, ka te ir kāds ar jomu saistītais.
kopš bērnības ir sapnis ņemties šajā lauciņā, jo uz mutes neesmu kritusi ne tik, patīk viss, kas saistīts ar rakstīšanu, analizēšanu, sacerēšanu utt, utt.
ir labi līmeņi valodās, tātad iespēja tikt stradiņu universitātē, jo iestājeseja nebiedē necik.
bet stūrakmens - esmu jau 4 gadu laikā iesildījusi pēcpusi arhitektūrā, jo tikko saņēmu diplomu kā tehniķis un loģiskākais būtu turpināt pa šo tēmu. taču darbs jau ilgu laiku nesagādā prieku un vēlos darīt to, kas tīk pašai. visa ģimene kliedz vai es traka un galīgi prātu iztaurējusi, jo žurnālisti ne nieka nepelnot un tā es slikti beigšot.
tapēc gribēju uzzināt vai patiešām ir tik traki. vai kāds spētu atspēkot manas pārgudrās mātes argumentu, ka latvijā ir pārpārēm mediju un nav nekādas peļņas un izsišanās iespējas?
un otrā plānā jautājums - vai studijas rsu komunikāciju fakultātē var savienot ar darbu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Shelly

from: [info]shelly
date: Jul. 7., 2008 - 02:47 pm
#

Vispār tiešām sākumam ieteiktu pamēģināt aiziet uz kādu izdevumu, kas ir saistīts ar sfēru (būvniecība, arhitektūra, interjers, nekustamie īpašumi - paskaties kaut vai Narvesenā, ka stev labāk patīk) un piedāvāties par ārštata žurnālistu. Normāls redaktors tev stundas laikā izstāstītu, kas no tevis tiek gaidīts un kā to dabū gatavu. Viss pārējais - "metodom nauchnogo tika". Es nevaru spriest, piemēram, par šodienas LU, jo beidzu to pirms simts gadiem, bet jāsaka, ka šobrīd savā ikdienas darbā izmantoju visai maz no tā, ko savulaik mācījos daaaudzus garus gadus (lai gan es neteiktu, ka man nepatīk tas, ko es iemācījos, man ļoti labi patīk, bet tā ir cita opera) :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jul. 7., 2008 - 02:50 pm
#

mazliet biedējoši skan. es gan biju domājusi ne tik augstu uzreiz lekt :)
jo tomēr ar arhitekta tehniķa zināšanām nepietiek lai spētu brīvi, plūstoši runāt par tām tēmām, kas parasti žurnālos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Jul. 7., 2008 - 02:54 pm
#

Draugs mīļais, žurnālists NAV eksperts. Žurnālistam nav no galvas jāzina viss par visu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jul. 7., 2008 - 02:56 pm
#

haha, paldies - visumā uzmundrinoši.
:)
jāmēģina kā savā laikā sāku ar arhitektu birojiem. piekāsu visu un sasūtīju savu cv visiem lielākajiem birojiem latvijā - un tiku ar! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Jul. 7., 2008 - 03:13 pm
#

piekrītu, ka jebkurš redaktors tev iedos iespēju pamēģināt uzrakstīt vienu rakstu un tad jau tu pati redzēsi sanāk vai nē, turklāt tavs pluss ir, ka tu vismaz kādā jomā orientējies. Tie paši jaunie īpašumi/projekti (kaut kā tā saucās tas brīnums) nemitīgi meklē kādu rakstošu žurnālistu, protams, par žurnālistiku to ir vāji nosaukt, bet sākumam tev būs tieši tēmā.

Atbildēt | Iepriekšējais