« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2005 | 10:15 pm
posted by: arklz in pajautaa

kā taisa VĪNU mājas apstākļos, ja nezinat, tad par alu arī, bet vīnu galvenais! paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

from: [info]mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 07:48 pm
#

nopērc vīna raugu. veikalā komplektā ar pašu raugu nāk arī pamācība tā lietošanai. tur arī ir rakstīts, cik daudz cukura konkrētajam raugu celmam vajag, bet varētu būt kaut kas ap pusotru kg.

esmu raudzējis aveņu sulu, aroniju sulu (rūgst ļoti ilgi), rievotās rozes ziedu izvilkumu, pieneņu ziedu izvilkumu. labs esot pīlādžu vīns, bet man nav gadījies nogaršot, diemžēl. ar ķiršiem jāuzmanās, jo jāizmanto ķirši bez kauliņiem (savādāk var iegūt indi). ābolu vīns ir ar niecīgu alkohola saturu; tur defoltā daudz spirta nevar izveidoties.

var lietot arī sīrupu, bet tad tas ir jāatšķaida, jo sīrupā cukura ir par daudz, lai raugs to normāli un efektīvi varētuuzņemt un pārstrādāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]arklz
date: Aug. 4., 2005 - 08:45 pm
#

un visātrāk rūgst..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Aug. 4., 2005 - 08:53 pm
#

rūgšanas laiks ir stipri atkarīgs no temperatūras, sulas sastāva, un daudzuma, kādu raudzē. vispār vīnam ir jārūgst ilgi. ap pusgadu apm. un pēc tam vismaz pusgadu ir jāiztur, lai beigtos fermentācijas process. tā kā gatavojot vīnu ir jāaizmirst vārds "ātri" un viss ir jādara lēni un bez steigas. tā pat gatavošanas process beigsies apm gadu pusotru pēc uzsākšanas.

Atbildēt | Iepriekšējais