Aug. 4., 2005 | 07:48 pm
No:: mikstmiesis

nopērc vīna raugu. veikalā komplektā ar pašu raugu nāk arī pamācība tā lietošanai. tur arī ir rakstīts, cik daudz cukura konkrētajam raugu celmam vajag, bet varētu būt kaut kas ap pusotru kg.

esmu raudzējis aveņu sulu, aroniju sulu (rūgst ļoti ilgi), rievotās rozes ziedu izvilkumu, pieneņu ziedu izvilkumu. labs esot pīlādžu vīns, bet man nav gadījies nogaršot, diemžēl. ar ķiršiem jāuzmanās, jo jāizmanto ķirši bez kauliņiem (savādāk var iegūt indi). ābolu vīns ir ar niecīgu alkohola saturu; tur defoltā daudz spirta nevar izveidoties.

var lietot arī sīrupu, bet tad tas ir jāatšķaida, jo sīrupā cukura ir par daudz, lai raugs to normāli un efektīvi varētuuzņemt un pārstrādāt.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: