pajautaa

Progresīvais ienākumu nodoklis

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2008 | 01:08 pm
posted by: laboratorija in pajautaa

Kāpēc Latvijas valsts joprojām nav pārgājusi uz progresīvo ienākumu nodokli? Es nesaprotu tos, kuri progresīvā ienākuma nodokļa ideju uzskata par kreisu politisku populismu, kas turklāt valsts kopējiem ienākumiem beigu galā tikai kaitētu, jo, redz, cilvēki sāktu slēpt savus ienākumus un ko tik vēl nē. Sviests. Manuprāt, tieši tagad būtu pēdējais/visīstākais laiks to ieviest. Es redzu vairāk plusu, nekā mīnusu. Bet es arī neesmu ekonomists. Kāds var paskaidrot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]
date: Mar. 3., 2008 - 01:10 pm
#

Progresīvais ienākuma nodoklis nozīmētu daudz lielākus nodokļus patreizējai naudas elitei, kas kaut kādā patiešām nejaušā veidā bieži vien atbilst arī politikas elitei, vai arī ir tai (politikai) tuvi stāvoši subjekti..

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Mar. 3., 2008 - 01:19 pm
#

tapeec, ka tas izglaabtu valsti no nabadziibas!, kas savukaart nav izdeviigi ne shkeelem, ne lembergam ne citiem liidziigiem.
jaunais laiks vienreiz ierosinaaja diskuteet par sho jautaajumu (liekas jau ljoti sen), tika noraidiits nekaveejoties.

bet shii vecaa patiesiiba par nodoklja palielinaashanu kaa peedeejo glaabshanas rinjkji tagad tiek aktiivi skandeeta un virziita no shtokenberga un vinja jaunaas kustiibas 'cita politika' puses.
cerams, beidzot izdosies.

Atbildēt


watt

from: [info]watt
date: Mar. 3., 2008 - 01:38 pm
#

tas diezgan dārgi ir: jo sarežģītāks likums, jo vairāk resursus jātērē lai to piemērotu. bija problēma vienreiz Kalifornijā, ieņēmumu dienests tērēja $1.01 lai iekasētu vienu dolāru. t.i., ieņēmumu dienests, iestāde kurai vienīgais darbs ir iekasēt naudu, strādāja ar zaudējumiem. (tagad nevaru atrast saiti, bet tāds kuriozs cirkulēja vienubrīd).

Atbildēt


from: [info]nephrite_
date: Mar. 3., 2008 - 03:44 pm
#

Nav normāli, ka sīka sia maksā tikpat nodokli kā milzu sia.

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2008 - 03:46 pm
#

1) dārga un sarežģīta administrācija, ko mūsu VID ar savu kapaciāti nevar pavilkt,
2) progresīvo nodokli var izmantot valstīs, kurās ir stabils un plašs vidusslānis, bet mūsu gadījumā tas nozīmētu, ka pazeminātos dzīves līmenis tieši tam pašam tikko rasties sākušajam vidusslānim- biezie jau tāpat ir biezi un viņiem 5% šurp vai turp dzīves līmeni nemainītu, bet vidusslānim pat 3% būtu ļoti nepatīkami,
3) to, kam sanāktu mazāk nodokļos maksāt, ir pārāk daudz un valsts tomēr beigās iegūtu mazāk, izņēmums ir gadījums, ja, piemēram, algām zem 500 LVL/ mēn. bruto atstāj visu bez izmaiņām, bet tiem, kam vairāk- ceļ augšā.

Atbildēt | Diskusija


‮‮

from: [info]laboratorija
date: Mar. 5., 2008 - 12:54 pm
#

Šodien Apollo:

"Godmanis uzsvēra, ka Latvijā nedrīkst ieviest kardināli atšķirīgu nodokļu sistēmu no Igaunijas un Lietuvas, jo investīcijas ir ļoti viegli novirzīt uz kaimiņvalstīm. Viņš uzskata, ka tā būtu bezcerīga un neapdomīga rīcība.

Šādā veidā samazināsies Latvijas konkurētspēja, uzskata Ministru prezidents."

Atbildēt | Iepriekšējais