pajautaa

Progresīvais ienākumu nodoklis

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2008 | 01:08 pm
posted by: laboratorija in pajautaa

Kāpēc Latvijas valsts joprojām nav pārgājusi uz progresīvo ienākumu nodokli? Es nesaprotu tos, kuri progresīvā ienākuma nodokļa ideju uzskata par kreisu politisku populismu, kas turklāt valsts kopējiem ienākumiem beigu galā tikai kaitētu, jo, redz, cilvēki sāktu slēpt savus ienākumus un ko tik vēl nē. Sviests. Manuprāt, tieši tagad būtu pēdējais/visīstākais laiks to ieviest. Es redzu vairāk plusu, nekā mīnusu. Bet es arī neesmu ekonomists. Kāds var paskaidrot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2008 - 03:46 pm
#

1) dārga un sarežģīta administrācija, ko mūsu VID ar savu kapaciāti nevar pavilkt,
2) progresīvo nodokli var izmantot valstīs, kurās ir stabils un plašs vidusslānis, bet mūsu gadījumā tas nozīmētu, ka pazeminātos dzīves līmenis tieši tam pašam tikko rasties sākušajam vidusslānim- biezie jau tāpat ir biezi un viņiem 5% šurp vai turp dzīves līmeni nemainītu, bet vidusslānim pat 3% būtu ļoti nepatīkami,
3) to, kam sanāktu mazāk nodokļos maksāt, ir pārāk daudz un valsts tomēr beigās iegūtu mazāk, izņēmums ir gadījums, ja, piemēram, algām zem 500 LVL/ mēn. bruto atstāj visu bez izmaiņām, bet tiem, kam vairāk- ceļ augšā.

Atbildēt | Diskusija


‮‮

from: [info]laboratorija
date: Mar. 5., 2008 - 12:54 pm
#

Šodien Apollo:

"Godmanis uzsvēra, ka Latvijā nedrīkst ieviest kardināli atšķirīgu nodokļu sistēmu no Igaunijas un Lietuvas, jo investīcijas ir ļoti viegli novirzīt uz kaimiņvalstīm. Viņš uzskata, ka tā būtu bezcerīga un neapdomīga rīcība.

Šādā veidā samazināsies Latvijas konkurētspēja, uzskata Ministru prezidents."

Atbildēt | Iepriekšējais