« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2007 | 08:11 pm
posted by: spuldziite in pajautaa

ar ko garšīgu lai šovakar pacienā savus vīriešus?

[itāļu, franču, ķīniešu, indiešu, japānu, thai, meksikāņu un amerikāņu virtuves izslēdzot
un
ņemot vērā, ka šņabis un ķilavmaizītes šajā gadījumā nederēs]

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {47}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:20 pm
#

saac ar sastaavdalju sarakstu, ko vakarinjaas izmantot vareetu...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:24 pm
#

tur jau tā lieta, ka ledusskapis tukšs, uz veikalu tāpt jāiet, bet bez saraksta negribas. savukārt sarakstu nevaru sastādīt, jo nav ne mazākās nojausmas, ko gribam ēst.
apburtais loks, tā teikt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:40 pm
#

un tu tieshaam esi paarliecinaata, ka Mees zinam Kas jums garsho, Ko kursh eed vai need, Kaadas ir juusu eeshanas iipatniibas utt...
-
kaadu padomu lai dod, ja nav ne mazaakas sajeegas, kas tiek sagaidiits...

Uzvaari auzu tumi - leeti un atri... :P
deerees? ;)
/un ja ne - tad pliiz konkreetaak/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:51 pm
#

ok, esam mazs gardēžu klubiņš, kas mīl pasī gatavot. vairāk uz veģetāro pusi. vistiņu, tiesa, neizslēdzot, aŗi pārējos lidoņus. picas, pastas, rīsi, vok ēdieni- viss jau ir ēsts, siers ar vīnu, siers ar olīvām, siers ar sieru arī. fondjū. auzu tumes der no rītiem, pirms darba, vakarā pie tumes ar glāzi vīna/tējas/aliņu nepasēdēsi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:53 pm
#

nu tad teu regulaari jaapaganaas ieksh www.gatavo.lv , www.receptes.lv un tamlidizgaam vieitnjaam - tur ir dafiga visaadu incantu recepshu.;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 10:55 pm
#

receptes.lv un google ir apgūta, tomēr receptes.lv ir diezgan vienmulīgas un treknas..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 11:00 pm
#

nemaaku teikt, es tur sen vairs neeju - saakumaa veel liku receptes, bet kad shamie saaka dziit kvantitaati nevis kvalitaati, paartraucu.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:55 pm
#

aaa... un vienmeer var prasiit padomu ieksh www.sap.lv sadaljaa "kjeekjis" - tur es un man liidziigie vislajk ganaas..:))

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:56 pm
#

gardeezhu pulcinjsh zivi nesmaadee? a juuras moskjus vai tml?
-
mosh tiigjergarneles ar grauzdeetu baltmaizi un kjiploku sviestu?
miidijas? - viina meercee???
-
ja ko kreptiigaaku - cepta pildiita karpa?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 10:54 pm
#

garneles ar grauzdiņiem skan sasodīti labi! :) un ķiploksviestu, mm..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 11:40 pm
#

mjamm - an miiljeediens :)
-
gaidam atskaiti :D
ko ta beigubeigaas izveeleejies... :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 8., 2007 - 01:11 am
#

piedāvāju puikām visu, kas te tika minēts, beigās darījām pa vienkāršo- sarakstijām lapiņas un izvilkām meksiku.

tad nu ir mums
i paštaisītie chilli con carne[sīpoliņi, malta gaļa, jalapenjo, kukurūza, pupiņas, čilli un tomātu mērce]+ rīvēts siers,
i salsa kā veģet.alternatīva [sīpoli, zaļā paprika, pizza tomāten, jalapenjo,garšvielas],
i gvak amole[avakado, balzāmetiķis, pipari, nedaudz ķiploka],
paši sacepām tortilljas. plus vēl salātlapiņas piemetām un bioaliņu. vispār diezgan jauki un gardi.

krievieši un garneles mums paliek sarakstā kā nākamie, jo nudien pamazām sāk aptrūkties ideju, ko un kā gatavos :)

paldies jums vispār. :) par idejām un atsaucību.

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:24 pm
#

nu ta pabaro ar krievu virtuvi - ar pelmenjiem..;)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:25 pm
#

labprāt, bet tā pašpagatavošana pelmeņiem..
esi pati taisījusi? nu, nevis no saldētajiem pakungiem, bet pati?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:25 pm
#

da es paarsvara tikaj pati jamos tiasu.:))
pirktos es tikaj friteshanaj - tjipa, kaa uzkodu - tikaj izmantoju.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:30 pm
#

padalies ar savu māku-
kā tu viņus, ko izmanto un tā tālāk! :) milti, gaļa, kas vēl vajadzīgs?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

:DDDDDDDDDD

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:35 pm
#

es ceru, teu dazhaam eedienreizeem pietix..;)))

Klasiskā pelmeņu mīkla.
Pelmeņu mīklas mēdz būt dažādas – gan ar pienu, gan ar ūdeni, gan ar ūdeni un pienu, gan ar raugu, gan bez rauga. Šī ir klasiskā pelmeņu mīkla, ar kuru taisa ļoti daudzus pelmeņus un pelmeņveidīgos.

Gatavošanas laiks – 5 min.
2 glāzes miltu
1 glāze piena
1 ola


1.Miltus (2 glāzes ar nelielu “kaudzīti”) izber uz galda kaudzītē vai bļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas. Rūpīgi samīci un vairākas reizes “atsit” (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
2. Nokaisi mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izplāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, pārkaisi mīklai pāri nedaudz miltus.

Turpmāk sekos dažas receptes, kuras var pildīt šajā mīklā.

Mājas pelmeņi (Sibīrija)
Šos pelmeņus visbiežāk taisa sibīriešu ģimenēs. Parasti salipina vairākus simtus un izliek aiz loga salā, ēdienreizēs paņemot tikai vajadzīgo daudzumu. Garšvielas pildījumā var variēties, bet sibīrieši cenšas vienmēr pievienot dilles pildījumam. Pelmeņus var vārīt uzreiz pēc lipināšanas vaj arī sasaldēt saldētavā citai reizei.


Gatavošanas laiks – 5 minūtes pildījuma sagatavošanai, apmēram 30 minūtes pelmeņu salipināšanai un 5-8 minūtes vārīšanai.

Pildījumam:
150 g liellopu maltās gaļas
150 g cūkas maltās gaļas
1 ola
1 neliels sīpols
2-3 ķiploku daiviņas
1/3 glāzes ūdens
2-3 zariņi svaigu diļļu vaj 1 ēdamkarote kaltētas
pipari, sāls pēc garšas.
Vārīšanai:
2-3 zariņi pētersīļu
2-3 zariņi diļļu
1-2 lauru lapas

Man ir grūti noteikt skaitu, cik daudz pelmeņu iznāks katrai saimniecei no šī daudzuma pildījuma, jo man ir nācies spiest pelmeņus ar dažāda izmēra glāzītēm. Ja spiež ar liela izmēra (tilpums 200 gr) glāzi, tad no šī pildījuma daudzuma sanāk 30 milzīgi pelmeņi, kuri drīzāk ir baltkrievu “galuškas”, nekā pelmeņi. Ja spiež ar mazāku (piemēram – degvīna) glāzīti, tad sanāk 80 pelmeņi vidēji.

1. Malto gaļu (abas) ieliec bļodiņā, pierīvē klāt sīpolu un ķiplokus, pievieno 1 olu, smalki sakapātas svaigās dilles vai, cik vien sīki iespējams saberztas, kaltētās dilles, sāli un piparus pēc garšas un rūpīgi samīci. Kad gaļas masa viendabīga palēnām, nepārtraukti samīcot gaļu sāc pievienot ūdeni, kamēr gaļas masa vijīga.
2. Mīklu rūpīgi izveltnē apmēram 1-1,5 mm biezumā un ar glāzītes palīdzību izspied aplīšus. Novāc mīklas pārpalikumus (tos vēlāk var samīcīt ar pārpalikušo mīklu un vēlreiz izveltnēt). Katram mīklas aplītim vidū ieliec gaļas pildījuma masu.
3. Paņem pildīto mīklas ripulīti rokā un uzmanīgi, pastiepjot mīklas maliņas, rūpīgi salipini maliņas kopā. Veidosies neliels pīrādziņš. Tad paņem “pīrādziņa” stūrus un salipini tos kopā, veidojot “gredzentiņu” ar salipinātajām malām uz ārpusi. Gatavo pelmeni noliec uz ar miltiem nokaisītas virsmas līdz vārīšanai vai sasaldēšanai.
4. Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli pēc garšas, nesagrieztām dillēm un petērsīļiem un lauru lapām. Pavāri ūdeni ar garšvielām kādas 2 minūtes, pēc tam izņem zaļumus un lauru lapas ārā. Met pelmeņus vārošā ūdenī un vāri 5 minūtes. Izvārītos pelmeņus ērti var izņemt no katliņa ar putu karoti. Pelmeņus parasti pasniedz karstus ar buljonu, kurā tie vārījušies (šajā gadījumā nedrīkst pārsālīt ūdeni) un krējumu, vai tikai ar krējumu.



Atbildēt | Iepriekšējais


tante

turpinajums..;)

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:37 pm
#

Pozas (Baškīrija, Turkmenistāna)
Pelmeņus un pelmeņveidīgos ne vienmēr vāra. Tos bieži vien tvaicē. Pozas ir tvaicētie pelmeņi, kurus parasti pasniedz ar krējumu vai pastipru mērci. Parasti pozas gatavo ar aitas/liellopu gaļas pildījumu, bet es piedāvāju vienkāršotu, Latvijas apstākļiem adaptētu pildījuma sastāvu. Pozas nav ieteicams saldēt, jo tās nedrīkst likt tvaicēties sasaldētas, bet ja sasaldētas pozas atlaidina, tad tās zaudē savas garšas īpatnības un mīkla kļūst ķepīga.

Apmēram 26 pozas.
Gatavošanas laiks – 15 minūtes sagatavošanai un 20 minūtes tvaicēšanai.

Pildījumam:
150 g liellopu maltās gaļas
150 g cūkas maltās gaļas
1 ola
1 neliels sīpols, vai 3-4 ķiploku daiviņas
1/2 glāzes ūdens
2-3 zariņi kinzas (koriandra lapas), vai pētersīļu
pipari, sāls pēc garšas.
Mērcei:
1 sīpols
2 tējkarotes tomātu pastas
1 tējkarote cukura
pipari, sāls pēc garšas
2 ēdamkarotes skāba krējuma
½ glāzes ūdens


1.Malto gaļu (abas) ieliec bļodiņā, pierīvē klāt sīpolu vai ķiplokus, pievieno 1 olu, smalki sakapātu svaigu kinzu (koriandra lapas) vai peetersīļus, sāli un piparus pēc garšas un rūpīgi samīci. Kad gaļas masa viendabīga palēnām, nepārtraukti samīcot gaļu, sāc pievienot ūdeni, kamēr gaļas masa vijīga.
2. Mīklu rūpīgi izveltnē 2 mm biezumā un ar nazi sagriez 6x6 cm lielos kvadrātos. Katram mīklas kvadrātam vidū ar tējkarotes palīdzību ieliec pildījuma masu.
3. Pacel pretējos mīklas kvadrāta stūrus uz augšu, vienu pret otru – 1. pret 3. un 2. pret 4., pieturi stūrus ar vienu roku, kamēr ar otru rūpīgi salipini blakus stāvošās mīklas maliņas – veidojas pildīts “konvertiņš”. Pašus stūrus augšpusē savienot nav obligāti, pozām ir pieļaujams un pat ieteicams atstāt augšpusē vaļēju caurumiņu, lai pozas tvaicējoties “elpotu”. Maliņām gan jābūt cieši salipinātām, laj pildījuma izveidotā suliņa paliktu mīklas “konvertiņā” iekšā.
4. Tvaicējamajā katliņā ielej ūdeni, sekojot, lai ūdens līmenis ir zem tvaicējamā sietiņa, pievieno bagātīgi jebkuras garshvielas, kuras vēlies (jo aromaatiskākas būs garšvielas, jo aromātiskākas iztvaicēsies pozas) un pavāri ūdeni kādu minūti, laj tvaiki “aromatizējas”. Pozas saliec uz tvaicējamā sietiņa, sekojot, lai tās viena otrai nepieskaras un tvaicē zem vāka uz mērena uguns 20 minūtes.
5.Trauciņā sajauc 2 tējkarotes tomātu pastas ar 1 tējkaroti cukura, sāli un pipariem pēc savas garšas, kamēr cukurs izšķīst. Pievieno 2 ēdamkarotes skāba krējuma un rūpīgi izmaisi, vajadzības gadījumā pievieno vēl sāli un/vai piparus – masai jābūt jūtami kreptīgai. Pannā uz strauja uguns nelielā taukvielu daudzumā apcepini sīpolus, pievieno tomātu pastas-krējuma masu un maisot pacepini 2 minūtes, pievieno ūdeni un rūpīgi izmaisi, kamēr mērces pamatmasa viendabīga. Pēc vēlēšanās vari pievienot mērcei sakapātus zaļumus. Ļauj mērcei pavārīties 1-2 minūtes.
6. Pozas izņem no tvaicējamā sietiņa, kārto šķīvjos un pārlej ar krējumu vaj mērci. Pasniedz karstas.

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

veel viens turpinaajums..;)

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:37 pm
#

Biezpiena vareņiki (Ukraina, Baltkrievija, Urāli, Sibīrija)
Vareņiki ir īpaša pelmeņveidīgo grupa. Tie mēdz būt gan kā pamatēdiens (ar kartupeļiem, sēnēm, zivīm, kāpostiem), gan arī kā saldēdiens (ar biezpienu, ievārījumu, svaigām ogām). Vareņiku īpatnība ir tāda, ka tos vāra vienkārši ūdenī – ūdenim netiek pievienots ne sāls, ne cukurs, ne garšvielas. Katrai saimniecei parasti ir vairākas “savas” vareņiku pildījuma receptes. Es šoreiz ievietošu vienkāršāko recepti.
Vareņikus parasti pasniedz ar skābu krējumu. Pasniedzot “saldā” varianta vareņikus, krējumam pievieno cukuru.
Apmēram 40 vareņiki
Gatavošanas laiks – 25 minūtes lipināšanai un 5 minūtes vārīšanai.
Pildījumam:
200 g biezpiena
2 saujas rozīņu
1-2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote krējuma
Mērcei:
3 ēdamkarotes skāba krējuma
3 tējkarotes cukura

1.Biezpienu ieliec bljodiņā, pievieno 2 saujas noskalotu rozīņu, 1-2 (atkarībā no biezpiena skābuma) ēdamkarotes cukura un vienu tējkaroti skābā krējuma. Visu rūpīgi samaisi.
2.. Mīklu rūpīgi izveltnē apmēram 1-1,5 mm biezumā un ar vidējas glāzītes palīdzību izspied aplīšus. Novāc mīklas pārpalikumus (tos vēlāk var samīcīt ar pārpalikušo mīklu un vēlreiz izveltnēt). Katram mīklas aplītim vidū ieliec biezpiena pildījuma masu.
3. Uzmanīgi pārloki vienu mīklas malu pāri pildījumam un turpat uz galda rūpīgi salipini mīklas maliņas, nedaudz tās pastiepjot. Pēc tam ar dakšiņas palīdzību (piespiežhot dakšiņas zarus un nedaudz pastiepjot mīklu) izveido bārkstainas maliņas katram vareņikam.
4. Atsevišķā trauciņā samaisi 3 ēdamkarotes skābā krējuma ar 3 tējkarotēm cukura viendabīgā masā.
5. Gatavos vareņikus liec verdošā ūdenī un vāri 5 – 8 minūtes uz vidēja uguns zem vāka. Uzmanīgi izņem gatavos vareņikus no katla ar putu karoti, kārto šķīvī un pārlej ar mērci. Pasniedz karstus.

Samsa (Kaukāza kalnu pakāje)
Daudzus pelmeņveidīgos cep. Samsa ir viens no šādiem pelmeņu grupas ēdieniem. Dažiem no cepamajiem pelmeņiem gatavo atsevišķu mīklu – atšķirīgu no klasiskās pelmeņu mīklas. Samsas parasti pasniedz karstas, kopā ar ceptiem vai svaigiem dārzeņiem un svaigiem zaļumiem, vai arī ar kādu no Kaukāza valstu nacionālajām mērcēm, piemēram – tkemali. Parasti samsas gatavo ar aitas gaļas pildījumu, bet es piedāvāju vienkāršotu, Latvijas apstākļiem adaptētu pildījuma sastāvu.

10 samsas
Gatavošanas laiks – pildījuma, mīklas sagatavošana 5 minūtes un 1 stunda ledusskapī (mīklai), 20 minūtes cepšanai.

Pildījumam:
100 g liellopu maltās gaļas
150 g cūkas maltās gaļas
1 ola
4 daiviņas ķiploka
¼ tējkarotes malta vai rīvēta muskatrieksta
¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
2 zariņi svaiga bazilika
1/3 glāzes ūdens
Mīklai:
2 glāzes miltu
½ glāzes ūdens
1 ola


1. Miltus sajauc kopā ar 1 olu un ½ glāzi ūdens, pievieno sāli pēc garšas un rūpīgi samīca. Izveido nelielu kukulīti un ieliek uz 1 stundu ledusskapī atdzesēt.
2.Maltās gaļas ieliek bļodiņā, pierīvē 4 daiviņas ķiploku, pievieno 1 olu, ¼ tējkarotes malta vai rīvēta muskatrieksta, ¼ tējakrotes maltus smaržīgos piparus, sāli pēc garšas un rūpīgi samīca. Lēnām lejot un nepārtraukti mīcot gaļas masu pievieno 1/3 glāzes ūdens, kamēr gaļas masa vijīga.
3. Mīklu izveltnē uz miltiem apkaisīta galda vai mīklas plāts 1,5 –2 mm biezumā. Izveltnēto mīklu ar asu nazi sagriež 10x10 cm lielos kvadrātos. Gaļas pildījuma masu liek uz viena mīklas kvadrāta stūra, otru stūri pārlokot pāri pildījumam (veidojas trīstūrveida “lakatiņš”), tā lai apakšējā mīklas mala ir nedaudz redzama. Apakšējās mīklas malu pārloka pāri augšējās mīklas malai, cenšoties veidot “pīnīti”. Jāseko, lai nekur mīkla nepaliek vaļā, jo gaļas pildījuma suliņai ir jāpaliek samsā tai cepoties.
4. Pannā sakarsē palielu daudzumu eļļas, uguni nogriež uz vidēju. Samsas liek pannā (manā brīvi ietilpst 2 samsas, citās pannās ir izdevies brīvi ievietot 4 samsas) un cep katru pusi 3-4 minūtes, kamēr samsas vienmērīgi zeltainas. Gatavās samsas kārto šķīvī, no viena puses pieliekot klāt svaigus dārzeņus un zaļumus, no otras apceptus dārzeņus. Mērci pasniedz klāt atsevišķā trauciņā. Pasniedz karstas, bet ir garšīgas arī atdzisušas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: veel viens turpinaajums..;)

from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:38 pm
#

wohou...

tu gan esi pacentusies, tante ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

Re: veel viens turpinaajums..;)

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:45 pm
#

shito es jau pirms vairaakiem gadiem sadrikjeleeju.:) nu un taalaka, kaa izdzestaajaa puxtaa.:))
man sho to peedeejaa laikaa klaviere pa pusvaardiem rij nost..;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Re: veel viens turpinaajums..;)

from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:40 pm
#

biezpiena vareņiki ir mani šī vakara favorīti.
bet biezpienu ari man nedabūt. hmm.

paldies tante, pelmeņus notiekti uzmeistarošu. ar svaigiem gaļiniekiem un tā tālāk! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

Re: veel viens turpinaajums..;)

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:42 pm
#

pa manam taviem pujkaam vislabaak dereetu samsas - shamaas eed arii rudiiti vegjetaarieshi, jo galjas vietaa pavisam droshi var baazt iekshaa seenu, kaapostu vaj burkaanu pildiijumu.:)j

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:41 pm
#

pasham pelmenjus uztaisiit - pusstundas jautaajums /un tas ne pasham - tas baram pietiks... kjeepaaties dabuusi, bet ir taa veerts/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:43 pm
#

tas tik tad, kad ietrennejas lipinaat.:) ja pirmo reizi lipinaas mosh i stunda paies.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:46 pm
#

aa - nu jaa - neiedomaajos... mees jau pieshaavushies - visi barinjaa salipina...
-
hmmm - pelmenju "forma" ar nav slikta lieta - aatri, eerti un visi vienaadi :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:47 pm
#

riebj man taas pelmenju formas.:( man divas maajaa ir un ar abaam laikam nemaaku rikoties - baiss chakars vien sanaak un nekaada smuka pelmeniisha..:( ar rokaam man prostaak.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:50 pm
#

man meita bija taa pieshaavusies uz jamaas, ka pusstundas laikaa "sarazhoja" pussaldeetavu ar dazhaada pildiijuma pelmenjiem - tijp taa garaamejot, pljaapaajot...
ir eerti - ja pieshaujas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:56 pm
#

man shkjiet, ka es nekad i nepieshaushos.:) cik man vaik es varu salipinat arii prosta ar rokjeleem..:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:58 pm
#

:) nu jaa - man liidziigi...
man slinkums to formu kjeepaat un tad veel Mazgaat...

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:44 pm
#

man ir spēja to "baru" pielikt pie darba, viņi man tādi forši, paklausīgi vīrieši :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:46 pm
#

nu tad pie reizes arii jautriiba buus garanteeta biezaa slaanii.:))
Sibiirijaa pelmenjus tikaj baraa lipinaa - parasti varenjikus (gan karpelju, gan biezpiena) ar da kuchi tjipa deseratam.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:49 pm
#

Hou - nu tad uz priekshu...
tas buus Taa veeerts!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citizen_erased
date: Dec. 7., 2007 - 09:27 pm
#

satin kaut ko lavašā. siera salātus no rimi kaut vai. da jebko :)

Atbildēt


from: [info]citizen_erased
date: Dec. 7., 2007 - 09:28 pm
#

vīriešiem arī varētu patikt opcija "pica". nezinu īsti, bet man šķiet, ka chilli un luluu ir populārākās.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:29 pm
#

pica bija vakar, tiek pieskaitīta pie itāļu vitruves.

pašgatavošana ir šī vakara mērķis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Dec. 7., 2007 - 09:30 pm
#

da uzvaari karpeljus, sacep cuukgalju ar siipoliem un sataisi skaabu kaapostu salaatus - buus chista pa latviskam un pashtaisic.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:31 pm
#

par kartupeļiem nav slikta doma..

tikai viens no viņiem tāds pusveģetārietis ir, cūkgaļa par traku.
bet mmmm, vistas gaļas mērcīte..

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citizen_erased
date: Dec. 7., 2007 - 09:32 pm
#

nopērc lavašu un satin tur kaut ko, kas nav pārāk sulīgs (ne plikus dārzeņus.. ja dārzeņus, tad ar philadelphia, fetu vai kausēto sieru). bet kā tā -j ebkurus salātus, kuri ar majonēzi, var ietīt lavašā, sarullēt un sagriezt mazus našķīšus.

vēl var mencu aknas + vārīta ola + sīpoli (viss mikrokubiciņos), bet tā jau laikam ir tikai mana personīgā izvirtība.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:34 pm
#

nav tā trakākā personīgā izvirtība.. ;P

tur jau tā lieta, ka šajā sūda lielpilsētā lavašu dabūt ir problēma.
nu neko, cepšu pati. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]citizen_erased
date: Dec. 7., 2007 - 09:36 pm
#

tas ir milti + ūdens, man šķiet.. lavašā nav olas. vai arī es murgoju sakarā ar kaut kādu ebreju ciabatu. pofig, lavašs ir parasta mīkla. parocies pa skapīšiem vai arī aizteci uz tuvāko nočņiku :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


receptes.lv

from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:44 pm
#

sastāvdaļas:
4 glāzes miltu
2 tējk. sāls
100-120g margarīna "Eve"
1-1,25 glāzes silta ūdens


Miltiem pieliek sāli un izsijā. Tajos iestrādā margarīnu un pievieno ūdeni. Samīca viendabīgu mīklu. No mīklas veido olas lieluma bumbiņas un atstāj uz 15 minūtēm. Katru bumbiņu izveltnē ļoti plānā aplī. Cep bez taukiem 2 minūtes no vienas puses, 3 - no otras.


jeej, būs mums šovakar miltu tīteņi!!! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:43 pm
#

Pildiitaas pankuukas nederees? - pildiijumus protams var varieet

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Dec. 7., 2007 - 09:46 pm
#

šitās mana mamma baigi feini māk, nespēju sev pārkāpt pāri un uzdrošināties šo pārņemt no viņas. turklāt šitie vīrišķi ir nogaršojuši viņas gatavotās, taka apelēt pie tā, ka ir labas, neizdošanās gadījumā nesanāks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 7., 2007 - 09:52 pm
#

,ja - tas ir taapat, kaa man ar mammas piiraagiem :/
-
pildiitas paprikas? kaapostu tiitenji? vai tml.?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]citizen_erased
date: Dec. 7., 2007 - 09:34 pm
#

ar nedaudz majonēzi un melnos piparus obligāti :) labu apetīti.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]nephrite_
date: Dec. 7., 2007 - 10:37 pm
#

Nu ja, ja nav kājstarpē vai smadzenē, ir pannā :)

Atbildēt