pajautaa

BEZDARBNIEKI

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2007 | 09:49 am
posted by: putra in pajautaa

kaa tur ir - cik reaali ir tikt pie bezdarbnieka statusa un pabalsta uz kaadiem 6 meeneshiem? taas tantes nespiezh panjemt pirmo darbu, ko vinjas piedaavaa? ir doma kaadu laiku tikai studeet un neskraidiit vakaros pa darbiem.
un - ko lai raxta atluugumaa/liiguma sleegshanaa, lai bezd.pabalstu pieshkjirtu uzreiz, ne peec 2 meen (kaa tad, ja esi aizgaajis peec pasha veeleeshanaas / atlaists par paarkaapumu)?
kaada ir juusu pieredze?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]diagnoze
date: Sep. 15., 2007 - 10:17 am
#

man šito vakar visu skaidroja.

sākot ar pirmo mēnesi vari dabūt bezdarbnieka pabalstu, ja tev tajos dokumentos par aiziešanu no darba ir ierakstīts, ka esi atbrīvots no amata pēc 114.panta (t.i. pēc savstarpējas vienošanās). pārējos gadījumos, ja firma bankrotējusi, vai esi izmests no darba vai vēl sazin kā, tad sāk maksāt tikai ar 3. mēnesi. un to pabalstu vari saņemt tikai tad, ja pēdējos 6 mēnešus darba devējs ir par tevi maksājis nodokļus. tikai tad obligāti esot jāstaigā reizi mēnesī atrādīties tajā valsts nodarbinātības aģentūrā (vai kā viņu tur). ja neierodies tajā dienā, kas noteikta mēnesī, tad izmet no bezdarbniekiem uz 6 mēnešiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]narayana
date: Sep. 15., 2007 - 10:26 am
#

O, paldies! tad tik veel jaauzzina, cik ljoti tantes reizi meenesii kriit uz nerviem

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzhuulija
date: Sep. 15., 2007 - 10:45 am
#

mana māmiņa pirms pāris gadiem ar viņiem tur ņēmās, vispār, it kā nebija tik traki, bet darba laiki viņiem, protams, kā nestrādājošiem cilvēkiem piestāv, un tantes visādus darbus piedāvā. bet no tiem var atteikties, ja ir reāls pamatojums. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Workacholic

from: [info]unintended
date: Sep. 15., 2007 - 01:45 pm
#

kaadi ir tie reaalie pamatojumi lai atteiktos no darba?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]narayana
date: Sep. 15., 2007 - 10:32 am
#

thnx

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2007 - 11:57 am
#

par to atteikšanos no pirmā piedāvātā tanšu darba. man gadījās sakarīga tante, kas labi saprata, ka pabalstu ņemu tāpēc, ka var paņemt auklējot mājās mazo, nevis tāpēc, ka ar savu sakarīgo izglītību neko nevarētu atrast. līdz ar to man katru reizi netika piedāvāts ne darbs, ne kursi.
ja tev arī gadītos saprotoša tante, kurai skaidrs, ka gribi vnk studēt, bet paralēli nestrādāt...

pag, bet es tikko atcerējos kaut ko par to, ka studenti nemaz nevar tajos bezdarbniekos iestāties. varbūt murgoju, bet kaut kas man toreiz par to tēmu bija.

Atbildēt | Diskusija


putra

from: [info]putra
date: Sep. 15., 2007 - 12:33 pm
#

Var, var tagad studenti. tur bij groziijumi, lai saskanjaa ar satversmi viss buutu godiigi.
a taa tante ir vienmeer viena? resp, pie kaadas pirmoreiz traapies, taada buus vislaik, ja?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 15., 2007 - 12:46 pm
#

jē, tasinība uzvar! :D

man bija viena un tā pati tante, bet dažreiz nācās iet arī pie kādas citas, ja 'manējā' nebija uz vietas. bet es pieļauju, ka varētu tā arī nebūt, jo es gāju sen un ne Rīgā.

Atbildēt | Iepriekšējais


hidari

from: [info]hidari
date: Sep. 15., 2007 - 02:43 pm
#

es arī esmu tagad bezdarbnieks. un uzreiz saku, lai arī esi aizgājusi pēc pašas vēlēšanās, naudu saņemsi tikai pēc kāda nu pusotra mēneša,jo ja esi iesniegusi pēc 7. mēneša dauma jāgaida nākamais, tad mēnesi viņi kaut ko tur izskata un tad tik nākamajā datumā. Daudzi tur besās un zvanās, bet nu tā ir. Nevaru iedomāties pēc cik ilga laika tad saņem naudu tie, kuri piem. paši aiziet no darba.
Un darbu neliek ņemt vienalga kādu. Man piem. tā tante vispār neko nepiedāvā, es pati meklēju un tad reizi mēn. atskaitos, kur esmu cv aizsūtījusi un kāds rezultāts. Iespējams vinā man kaut ko meklētu, ja es uzstātu, bet tā kā gribēju vasarā pabumbulē ...

Atbildēt