pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 5., 2007 | 07:30 pm
posted by: esinja_2 in pajautaa

Salasijušās DAUDZ bekas un baravikas. Apēst nav iespējams. Jautājiens iestājies - kā šamās var kaltēt/žāvēt? Un kā galaproduktu pēc tam izmanto? Zupās tikai?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

zemteks pakarama

from: [info]marabou
date: Aug. 5., 2007 - 07:33 pm
#

labāk atdod kādam svaigas par velti kopienā par velti

Atbildēt | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 07:35 pm
#

nu bet kāpēc? man taču vajag ziemas krājumus! :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zemteks pakarama

from: [info]marabou
date: Aug. 5., 2007 - 07:36 pm
#

citiem it kā nevajag

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 07:38 pm
#

lai iet mežā.

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Aug. 5., 2007 - 07:33 pm
#

principā var arī sasaldēt

Atbildēt | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 07:35 pm
#

kā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zemteks pakarama

from: [info]marabou
date: Aug. 5., 2007 - 07:36 pm
#

kopienā vajag jāieraksta vajag ledusskapi ar saldētavu un celofāna maisu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 07:37 pm
#

jā, ok! pasmējāmies! :) turpmāk netērē lūdzu manu drausmīgi vērtīgo laiku, ko tagad patērēju atbildot tev.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zemteks pakarama

from: [info]marabou
date: Aug. 5., 2007 - 07:39 pm
#

svētīgi ēduši

Atbildēt | Iepriekšējais


skuka

from: [info]skuka
date: Aug. 5., 2007 - 08:54 pm
#

man nepatīk saldētas. vienreiz mēģināju - viņas kļuva ļoti saldas, nu, tā kā apsaluši kartupeļi. marinēt arī nav jēgas - marinēts viss garšo vienādi. labākais veids ir žāvēt. bet žāvēt vislabāk ir tā - vispirms liek uz restēm (mums laukos bija tādas restes, ko uzlikt uz iekirtas plīts virsmas, bet var jau mēģināt arī cepeškrāsnī) - un izkarsē. nu, tik daudz, lai tārpi izlien ārā, ja kādi ir palikuši, un lielā sula notek. un tad ver virtenēs un liek caurvējā žāvēties. ja žāvē bez izkarsēšanas, gadās, ka iemetas tārpi, jo nekad jau nevar zināt, vai nav kaut kur kāda tārpa oliņa iemetusies, tāpat mušas lido un dēj. var arī sākt pūt vai pelēt. vārdu sakot, pēc ilgiem eksperimentiem mēs atradām šo par labāko metodi. griež lielos gabalos, tā lai uz restēm turas, bet nu ne pārāk biezos. 1 cm der. Pēc tam var visādi lietot - gan zupās, gan mērcēs, gan samalt ar kafijas dzirnaviņām pulverī un pievienot ēdieniem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 6., 2007 - 08:39 am
#

paldies. cerams, ka sanāks. negribu tārpus

Atbildēt | Iepriekšējais


skuka

from: [info]skuka
date: Aug. 5., 2007 - 07:50 pm
#

ja pateiksi, kur lasīji, - pateikšu kā žāvēt:)

Atbildēt | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 08:30 pm
#

kā kur? tirgū pie tantēm!:))

Atbildēt | Iepriekšējais


XOOX. Cilvēks.

from: [info]xoox
date: Aug. 5., 2007 - 08:06 pm
#

http://klab.lv/users/xoox/242825.html

Atbildēt | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 5., 2007 - 08:30 pm
#

paldies, noderēs.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]orks
date: Aug. 6., 2007 - 10:10 am
#

Vēl jau var arī sacept un salikt tādas burciņās. Tiesa gan, dikti ilgi neglabāsies, bet kādu laiciņu jau var paturēt. Vai arī iesālīt, bet tur, cik zinu, ķēpīgi, bez tam viņas iznāk tādas, ka pēc tam nav lielas atšķirības, vai ēd tās sēnes vai sāls gabalu laiza.

Atbildēt | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 6., 2007 - 10:17 am
#

sacept var baigi labi un garšīgi, bet tad jāmeklē cūku tauki..
marinēt un sālīt ir poieredze un izdodas ar.. a vot žāvēšana nedaudz pieklibo. kad bija malkas krāsns, varēja bez problēmām.. a tagad tā ir, kā ir ar to elektrisko.

Atbildēt | Iepriekšējais