pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 5., 2007 | 07:30 pm
posted by: esinja_2 in pajautaa

Salasijušās DAUDZ bekas un baravikas. Apēst nav iespējams. Jautājiens iestājies - kā šamās var kaltēt/žāvēt? Un kā galaproduktu pēc tam izmanto? Zupās tikai?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

skuka

from: [info]skuka
date: Aug. 5., 2007 - 08:54 pm
#

man nepatīk saldētas. vienreiz mēģināju - viņas kļuva ļoti saldas, nu, tā kā apsaluši kartupeļi. marinēt arī nav jēgas - marinēts viss garšo vienādi. labākais veids ir žāvēt. bet žāvēt vislabāk ir tā - vispirms liek uz restēm (mums laukos bija tādas restes, ko uzlikt uz iekirtas plīts virsmas, bet var jau mēģināt arī cepeškrāsnī) - un izkarsē. nu, tik daudz, lai tārpi izlien ārā, ja kādi ir palikuši, un lielā sula notek. un tad ver virtenēs un liek caurvējā žāvēties. ja žāvē bez izkarsēšanas, gadās, ka iemetas tārpi, jo nekad jau nevar zināt, vai nav kaut kur kāda tārpa oliņa iemetusies, tāpat mušas lido un dēj. var arī sākt pūt vai pelēt. vārdu sakot, pēc ilgiem eksperimentiem mēs atradām šo par labāko metodi. griež lielos gabalos, tā lai uz restēm turas, bet nu ne pārāk biezos. 1 cm der. Pēc tam var visādi lietot - gan zupās, gan mērcēs, gan samalt ar kafijas dzirnaviņām pulverī un pievienot ēdieniem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


esinja_2

from: [info]esinja_2
date: Aug. 6., 2007 - 08:39 am
#

paldies. cerams, ka sanāks. negribu tārpus

Atbildēt | Iepriekšējais