laivu brauciens pa Gauju

« previous entry | next entry »
Jul. 17., 2007 | 11:18 am
posted by: guvi in pajautaa

sveika dārgā Cibas tauta!
vēlētos Jūsu komentārus un viedokli par Jūsu pieredzi attiecībā uz laivošanu

lieta tāda, ka plānojam 2 dienu braucienu ar laivām pa Gauju (no, līdz, ap Valmieru)

1. kādu maršrutu iesakiet, kapēc tieši šo un ne kādu citu (mans ātrais variants, ka Valmiera-Cēsis)?
2. doma par kanoe, bet viena beibe akūti baidās un saka, ka kanoe nekāpšot, ka bail, ka gribot ar gumijas - kā lai viņu pārliecina (pati nekad neesmu braukusi šādā braucienā, un ar kanoe ne tik :( )
vai varbūt nemaz nevajag pārliecināt, varbūt kanoe pirmajai reizei nebūt nav tas labakais variants?
[sūtīt to beibi dillēs lūgums neieteikt! :D :D]
3. kā ir ar kanoe un maršrutu Strenči-Valmiera - tur nebija kaut kādas krāces??? - vai nebūs par traku, ja nav tieksmes uz adrenalīna pilnu braucienu ar lielu risku apgāzties?
4. kas vēl svarīgs, kas būtu jāzin par laivošanu, svarīgi sīkumi u.c.?



# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 17., 2007 - 11:35 am
#

Kanoe ir OK arī iesācējiem, ja akurāt nedīdās pa laivu un necenšās no laivas čurāt upē :) Pie tam kanoe ir vairākas būtiskas priekšrocības, salīdzinot ar pūsli - vairāk vietas, ātrāka un vieglāk vadāma (tas gan Gaujā nav ļoti būtiski).
Valmiera - Cēsis ir ļoti OK, mierīgs posms, ir ko apskatīties pa ceļam (Sietiņiezis, Ērgļu klintis u.tml.). Ar kanoe divās dienās - smaidot.
Strenčos ir krāces, kas gan pa dienu ir normāli izbraucamas un problēmām nevajadzētu būt. Bet no ainaviskā viedokļa ieteiktu Valmiera-Cēsis.
Kas vēl jāzina - šai posmā jebkurā apmetnes vietā naktī būtu vēlams kādam dežūrēt un pieskatīt mantas, jo (it sevišķi Lodes apkārtnē) naski uzdarbojas zagļi. Par mantu pakošanu un kanoe airēšanu - palasies www.laivas.lv sadaļā "Padomi".

Atbildēt | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Jul. 17., 2007 - 11:38 am
#

imho, strenči ir pats ideaļņiks divām dienām

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 17., 2007 - 11:39 am
#

2 dienas Ielīcas-Valmiera , Ielīcas ir uz Smiltenes-Valkas šosejas. Tur uzņemta filma Pūt vējiņi, var pie reizes aplūkot. http://www.vietas.lv/index.php?p=2&id=13952 Strenču krācītes ir jaukas, bet nekas īpašs. iesaku tomēr pirms Strenčiem sākt, jo tur Gauja ir tāda maza jauka un smuka.Mālslīgās krāces Valmierā gan ir ok:))

Atbildēt | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 17., 2007 - 11:45 am
#

Jā, nu ar tām Valmieras krācēm gan biki jāuzmanās - tur ik pa brīdim var novērot kompānijas, kuras pamanās kanoe aptīt ap akmeni :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 17., 2007 - 11:54 am
#

bet adrenalīns man kā profānam bija ok:)) mazs morāls orgasms! brauc;am gan ar gumijenēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]stihija
date: Jul. 17., 2007 - 11:49 am
#

galvenais - visas dreebes, apavus, gulammaisus u.t.t sapakot triiskaarsh un cetrkaarsh uudens necaurlaidiigos maisinjos, pleevees u.t.t

ir nelaaga pieredze ar to visu. Iipashi, ja nedod dievs uznaak pamatiigs lietus.

Atbildēt | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 17., 2007 - 11:56 am
#

Novērojumi uz upes rāda, ka, kamēr cilvēks nav nakšņojis slapjā guļammaisā, mantas iesaiņot neiespringst, tb, no citu kļūdām nemācās. Ir arī otrs variants - pielieties tiktāl, ka ir pofig, vai guļammaiss slapjš vai sauss :)
Vispār jau pietiek vai nu ar lielo hidromaisu, kurā samest mantas (var noīrēt) vai arī somā ir jāieliek izturīgie miskastes maisi (tieši maisi somā, nevis otrādi).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jul. 17., 2007 - 03:46 pm
#

jā - mantas gan vajag kārtīgi iepakot. nav patīkami vēsā naktī gulēt piesmeltā guļammaisā - tur arī brālis pālis nelīdzēs... :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sileens
date: Jul. 17., 2007 - 12:00 pm
#

šoppings!!!

Atbildēt


flitta

from: [info]flitta
date: Jul. 17., 2007 - 03:44 pm
#

valmiera-cēsis - ir ok. arī cēsis-līgatne ir ļoti ok.
kas svarīgs jāzina par laivošanu? Jo vairāk liekas šmotkas un citas herņas savāksi līdz, jo skaļāk burkš'ķēsi par vietas trūkumu savā lotkā.. Ja brauc ar gumijnieci - iesaku uz nakti tai izlaist gaisu un iebāzt teltī, jo it īpaši iecienītākajos maršrutos uzdarbojas kaut kādi dolbajobi, kas mīl šo to vērtīgāku piesavināties sev. Jar ar kanoe - nu tad nezinu, sien klāt striķi vienāgalā laivai un otru galu pie kājas. :D vēl Tev jārēķinās ar risku, ka Tevi apēdīs knišļi, bet tā ir savdabīga romantika (neaizmirsti pretodu un pretērču aerosolu). ūdenī šaušalīg ātri pievelk saule un var dabūt saules dūrienu - tapē lai visu atlikušo braucienu nav jākorķē pār lotkas malu - padomā par cepuri un aizsargkrēmiem. nu kādus vēl sīkumus lai piemin.... nu galvenais ir nepārsmelties (nepārdzerties).

Man pieredze tikai ar gumijlaivām, tapē par kanoe man grūti spriest. Lai veicas!

Atbildēt


from: [info]judiite
date: Jul. 18., 2007 - 11:14 am
#

nu no kanoe viennozīmīg ir daudz vieglāk izgāzties, un viņa var apgāzties uz mutes, ja pārcenšas ar airēšanu un dažādiem manerviem,un tad nu visas mantas un pats esi Gaujā.es domāju,ka ja nav nekādās vēlmes pārvietoties ar lielu ātrumu, tad labāk etusēt gumijas laivās,mieriņš sirdī vismaz,jo no tām man sķiet tikai k kāds pēdējais idiots izgāztos. es iesaku Cēsis _ Līgatne...daudz daudz daudz skaistāks gaujas poism nekā Vamliera -Cēsis, daudz vairāk skaistu klinšu un Gaujas senleja,venk burveliigi + Valmiera-Cēsis posmā ir nepārtraukti jāpēta Gaujas krasti un vidus, jo no gaujas nāk ārā koki sanestie, uz kuriem var uzdurties, un tur arī palikt, tā kā nekāda mierīgā pagulēšana nesanāks. jā par zagļiem taisnība, lai par tiem nebūtu jāuztraucas, tad labāks ir posms Strenči- Valmiera. mūs reiz apzaga kamēr sēdējam pie udžiņa un dziedājām, tikmēr teltīs tālākajās mantām kājas pieauga, tāpēc iesaku teltis celts vienkopus, aplī ar ieeju uz udžiņa pusi un laivas pesliet pie teltīm un jā piesiet,...zinu ka Jāņa rāms ir droša vieta, bet tālāk uz priekšu līdz pašai līgatnei jebkurā vietā ir jāuzmanās

Atbildēt