pajautaa

« previous entry | next entry »
Mar. 4., 2007 | 01:42 pm
posted by: genius in pajautaa

Padalieties ar savām siera zupas receptēm.
(Šoreiz vēlams no personīgās pieredzes ieteikt pārbaudītas vērtības, nevis ar google palīdzību atrastās receptes.)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

asns

elemntari

from: [info]ho_tai
date: Mar. 4., 2007 - 02:03 pm
#

2 pakas saldētu dārzeņu ( lieveikalos plašā klāstā, lai pašam nav jāšņikā) 1 kubs buljona, 1 paka siera "dzintars". uzvāri tā, lai darzenji jāk arā, dabū putrveidīgu konsistenci un piegāz galā sieru. Alles!

Atbildēt


from: [info]mikstmiesis
date: Mar. 4., 2007 - 02:21 pm
#

ķirbja siera bija laba.

ķirbjus sarīvē, burkānus sarīvē. burkānus apcep eļļā, pievieno ķirbjus, pasautē, pielejot ūdeni un vāra minūtes 10. sablenderē kopā ar ķiplokiem un ingveru. izšķīdina tajā kausēto sieru, pievieno žaļumus. salej šķivjos un pieber grauzdiņus.

baigi laba.

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Mar. 4., 2007 - 04:27 pm
#

nepieciešams

dārzeņu vai vistas buljona kubiņi (1-2)
1 vidējs burkāns
1 vidējs sīpops
sviests (cepšanai)
3-4 vidēji kartupeļi
dzintara siers klasiskais (var arī tos gaujas maztauku, bet garšīgāk ar dzintara)
ķimenes

pagatavošana

sarīvē burkānu un sīki sakapā sīpolu, apcep pāris ēdamkarotēs sviesta. jāraugās, lai sīpoli ir brūni, bet nepiedeguši, citādi zupā peldēs melnumi. kartupeļi ir jānopizo un jāsagriež nelielos kubiņos. kamēr sīpols un burkāns cepjas, ielej katlā ūdeni un pievieno buljona kubiņus un ķimenes. verdošā ūdenī liec iekšā apcepto burkānu un sīpolu kā arī sagrieztos kartupeļus. vāra uz mērenas uguns. kad kartupeļi ir mīksti, pakāpeniski pievieno dzintara sieru, kārtīgi masot un ļaujot sieram pilnībā izšķīst. pagaršo zupu, vai nevajag pievienot sāli. garšai šķīvī var pielikt sagrieztus pētersiļus.

vienkārši, ātri, lēti un garšīgi.

Atbildēt