« previous entry | next entry »
Mar. 4., 2007 | 01:42 pm
posted by: genius in pajautaa
Padalieties ar savām siera zupas receptēm.
(Šoreiz vēlams no personīgās pieredzes ieteikt pārbaudītas vērtības, nevis ar google palīdzību atrastās receptes.)
(Šoreiz vēlams no personīgās pieredzes ieteikt pārbaudītas vērtības, nevis ar google palīdzību atrastās receptes.)
elemntari
from: ho_tai
date: Mar. 4., 2007 - 02:03 pm
#
Atbildēt
from: mikstmiesis
date: Mar. 4., 2007 - 02:21 pm
#
ķirbjus sarīvē, burkānus sarīvē. burkānus apcep eļļā, pievieno ķirbjus, pasautē, pielejot ūdeni un vāra minūtes 10. sablenderē kopā ar ķiplokiem un ingveru. izšķīdina tajā kausēto sieru, pievieno žaļumus. salej šķivjos un pieber grauzdiņus.
baigi laba.
Atbildēt
from: aleja
date: Mar. 4., 2007 - 04:27 pm
#
dārzeņu vai vistas buljona kubiņi (1-2)
1 vidējs burkāns
1 vidējs sīpops
sviests (cepšanai)
3-4 vidēji kartupeļi
dzintara siers klasiskais (var arī tos gaujas maztauku, bet garšīgāk ar dzintara)
ķimenes
pagatavošana
sarīvē burkānu un sīki sakapā sīpolu, apcep pāris ēdamkarotēs sviesta. jāraugās, lai sīpoli ir brūni, bet nepiedeguši, citādi zupā peldēs melnumi. kartupeļi ir jānopizo un jāsagriež nelielos kubiņos. kamēr sīpols un burkāns cepjas, ielej katlā ūdeni un pievieno buljona kubiņus un ķimenes. verdošā ūdenī liec iekšā apcepto burkānu un sīpolu kā arī sagrieztos kartupeļus. vāra uz mērenas uguns. kad kartupeļi ir mīksti, pakāpeniski pievieno dzintara sieru, kārtīgi masot un ļaujot sieram pilnībā izšķīst. pagaršo zupu, vai nevajag pievienot sāli. garšai šķīvī var pielikt sagrieztus pētersiļus.
vienkārši, ātri, lēti un garšīgi.
Atbildēt