« previous entry | next entry »
Feb. 27., 2007 | 10:31 am
posted by: merrick in pajautaa

Kur var pasūdzēties par visādiem augstskolā notiekošiem absurdiem- sākot ar to, ka nav apkures, ka tie priekšmeti, kam vajadzētu būt izvēles, pataisīti par obligātajiem, ka pasniedzēji liek mācību apjomu pēc saviem ieskatiem utt. ?

Tātad, jautājums nr. 1- kur var vērsties? Ja par skolu vēl ir kāda nojausma, tad nezinu, kā ir ar augstskolu. Vadību neieteikt-bezcerīgi.

2. jautājums- kur var izlasīt noteikumus, kurus būtu jāievēro augstskolā? Piemēram, es zinu, ka ir noteikumi par to, cik stundas cilvēks drīkst veltīt konkrētam priekšmetam, bet kur lai tos izlasa?

 

 

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]mikii
date: Feb. 27., 2007 - 10:40 am
#

varu tikai par lu pateikt - sūdzēties var vai nu lietvedībā, vai nu studentu pašpārvaldē/padomē. lietvedībā var sūdzēties par ikdieniškajiem jautājumiem (piem. nav apkures), studentu pašpārvaldē par konceptuālajiem (priekšmeti, mācību apjoms utt).
Noteikumus lu var izlasīt mājas lapā, varbūt mazliet jāparokas pa to..

Atbildēt | Diskusija


from: [info]merrick
date: Feb. 27., 2007 - 10:42 am
#

Bet tie noteikumi ir vispārīgi vai tikai uz LU attiecas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Feb. 27., 2007 - 10:47 am
#

īsti neatceros, principā, ja atrodi kādus MK noteikumus vai likumu, kas saka savādāk, tad iekšējie noteikumi ir zemākas prioritātes, bet es pieļauju, ka lielāko daļ nosaka iekšējie noteikumi katrai skolai. vajadzētu būt līdzīgiem, bet tas nav obligāti..

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 27., 2007 - 10:59 am
#

Normatīvais ietvars visām augstskolām ir Augstskolu likums. Vēl par augstskolu darbību regulējošajiem materiāliem droši vien var atrast AIKNC mājaslapā (augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs vai kas tamlīdzīgs).
Ja LU, tad pēc padoma var vērsties studentu pašpārvaldē, tur noteikti būs kāds, kurš varēs pateikt konkrētus normatīvos aktus, kuri regulē atsevišķas lietas. Attiecībā uz mācību apjomu tas varētu būt nolikums par bakalaura (vai maģistra) studijām, arī par A un B daļas priekšmetiem. Visticamāk, SP kādam būs tie nolikumi jau savākti un atliks sameklēt konkrētus punktus. Pilnīgi noteikti Tu nebūsi pirmā, kas par to interesējas :)

Atbildēt


from: [info]ninona
date: Feb. 27., 2007 - 11:07 am
#

1. Augstskola tā vienkārši nevar priekšmetu padarīt par obligāto, ja programma ir licencēta vai akreditēta - tā jāmāca tādā, kādu valsts apstiprinājusi. Ja tas tā nenotiek, sūdzies Izglītības un zinātnes ministrijā.

2. Par to, ka pasniedzēji pārslogo vai citādi nav labi, vismaz manā augstkolā, jāsūdzas studiju programmas, katedras vai fakultātes vadītājam.

3. Par sliktiem apstākļiem - sūdzēšanās lietvedībā var palīdzēt, bet lielākā mērogā varbūt pat var teikt, ka cilvēktiesību pārkāpums.

Atbildēt