pajautaa

angļu tēja

« previous entry | next entry »
Dec. 28., 2006 | 12:45 pm
posted by: flitta in pajautaa

Kā angļiem ir ar tām tējām? Zinu tikai to, ka tām ir īpašs nosaukums, tikai nezinu kāds. tās esot tādas stipras un iedaloties 3 kategorijās -rīta un vēl kaut kādās. Padalieties savās gudrībās! Konkrēti interesē - par nosaukumiem, iedalījumu.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

--

from: [info]ripp
date: Dec. 28., 2006 - 02:26 pm
#

earl grey ir angļu, bet nez, vai tas ir tas, kas Tevi interesē.
rīta ir, saucas breakfast tea, respektīvi, drīzāk brokastu. vairāk neko neatceros.

vikipēdijā vai gūglē varētu būt info.

Atbildēt


from: [info]anna
date: Dec. 29., 2006 - 12:34 am
#

gandrīz visas melnās tējas ir audzētas austrumos - ķīnā, indijā, šrilankā, turcijā un vēl šur tur. tās iegūst no viena konkrēta auga lapām, taču svarīga ir vieta, kur tas audzēts. atkarībā no klimata un gan jau arī šķirnes mainās garšas un citas īpašības.
tālāk ir uzņēmumi, galvenokārt no rietumiem, kam pieder šīs plantācijas, kas tējas tirgo un dod tām nosaukumus - rada zīmolus.
ar angliju saistās stereotips, ka tā ir tējas dzērāju zeme, lai gan jau krietnu laiku tur kafiju patērē vairāk. bet nu ir tur stipras tējas dzeršanas tradīcijas no laikiem, kad rietumi brauca iepazīt austrumus.
bet tādas angļu tējas nav.
ir English breakfast - dažu tēju maisījums (nedaudz Ceilonas, nedaudz indijas assam un vēl šis tas). katram zīmolam (Twinings, Lipton u.c.) šis maisījums nedaudz atšķiras. galvenā doma - lai ir tāda "normāla" tēja, ko var dzert gan stipru, gan vāju un pēc vēlēšanās kombinēt ar pienu vai citronu.
populāra ir arī Earl Grey - melno tēju maisījums ar bergamotu.
taču konkrētas šo maisījumu sastāvdaļas un proporcijas atkarīgas no zīmola.

Atbildēt