ibumetin

« previous entry | next entry »
Okt. 3., 2006 | 05:44 pm
posted by: tiesibsargs in pajautaa

klau tauta, a no visaadiem shitaadiem ibumetiniem, ibuprofeniem atkariiba nevar rasties. ja mauc diezgan palielas dozas, nu taa uz edak 800 mg dienaa.

un kaaid vareetu buut negatiivie blakusefekti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 3., 2006 - 09:50 pm
#

redzi man pateica ka kirurgisku iejauxanos nevajag. a taa kaa normaali pie aktiivaakaam kustiibaam jamaa saak reageet ar saapeem, tad taas saapes jaaminimizee. jo bez kusteeshanaas tur nekas labaak nepalix - man ir jaanostiprina muskulji ap celja lociitavu.

+ tie aarsti ir mani senchi, taa ka..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Okt. 3., 2006 - 10:01 pm
#

nē nu davaj, lai jau būtu, bet tad jau sanāk, ka jautājums pašā sākumā bija muļķīgs - varēji taču senčiem pajautāt, kas tev no tā ibumetīna. ali nu kā, es tiešām iesaku tev tās zāles pamainīt, jo ja pieejamas zāles (nimesulīds, jā jā) kas tavu pārējo organismu negraus, tad kamdēļ viņas neizmantot? piedevām arī deva būs mazāka un jo mazāka, deva jo mazāks blakusparādību risks - tas ir kā bausli farmakokinētikā un farmakokinēteiku ārstiem kā par skādi nemāca :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 3., 2006 - 10:16 pm
#

nimesuliids? nimesil pieder pie jamaas grupas vai kaa? nu vismaz nimesils vairaak bojaajot kungji, bet iedarbiiba esot aatraaka... man tie pulveriishi arii ir, bet tas taa extra gadiijumiem.

diklofenaks man ir bijis, bet tas bija peec traumas. es nezinu, kaapeec, bet tagad man ieteica ibumetinu vai ibuprofenu... es toch jautaaju par diklofenaku, bet teica shitie esot manaa negadiijumaa tagad labaaki. kaapeec to wo nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Okt. 3., 2006 - 10:46 pm
#

ak jel! taisni otrādi, taisni otrādi!!!!

rekur nocitēšu:
Nimesulīds ir prostaglandīnu sintēzes enzīma ciklooksigenāzes inhibitors. In vitro un in vivo pētījumos noskaidrots, ka nimesulīds vairāk inhibē enzīma COX-2 izoformu, kas veidojas iekaisuma laikā, bet mazāk aktīvs tas ir pret COX-1 izoformu, kam ir svarīga nozīme kuņģa gļotādā.

cilvēcīgi tas būtu apmēram tā, ka pretsāpjinieki nogriež to COX sintēzi, līdz ar to nav ne cox1 ne cox 2, bet cox 1 ir visās šūnās un viņu vaig. un viņš ira traki svarīgs taisni kuņģim (tāpēc arī visas presāpjzāles lielākā vai mazākā mērā traumē kuņģi - nejau viņā izšķīstot, bet taisni tās sistēmiskās darbības dēļ). nu vot un tad tagad uztaisīja nimesulīdus, kas galvenokārt nogriež tikai cox2 sintēzi, līdz ar to kuņģis tiek saudzēts.

ah - rekur ira nimesil zāļu apraksts - izlasi un tad pats ar domā ko un kā :)
http://www.vza.gov.lv/spc/00029243.PDF

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 3., 2006 - 10:50 pm
#

mlje, taa skatos man naaxies kljuut par traumatologu un farmaceitu vienlaiciigi lai to savu celi pie normaalas funkcioneeshanas piedabuutu...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Okt. 3., 2006 - 11:00 pm
#

hah, nujā, es vispār vienmēr ar klusām šausmām skatos uz cilvēkiem, kas ēd zāles kā ripas un pat nezin kam tās domātas. bet nu ok, tas tāds profesionālais kretīnisms.

lai nu kā - par dakteriem - es jau tavus senčus nepazīstu, bet kad es to kāju ierāvu spieķos, tad man kādi pāris dakteri iemanījās to kāju sabeigt tā ka man tur bezmaz kkāda trofiskā čūla uzmetās (kas vispar nav normāli īsti, ja ir vienkārši pušu āda) un tad es atradu vienu ūberkruto dakteri - ARSā - dakteris Lisovskis - traumatolōgs - nu tiešām bāāāigi labs - dabūja mani uz pekām 2x ātrāk nekā būtu bijis gaidām ar kkādiem sudraba jōnu plāksteriem un tagad vēl arī silikōna plāksteri jānēsā. nu vot, es jau nezinu, varbūt tev viss par tavu kāju ir skaidrs (es tiešām negribu aizvainot tavus vecākus), bet varbūt ka tomēr ir vērts aiziet pie tā Lisovska - moš ķirurģiski tev arī nevaidzēs neko darīt, bet noteikti, ka ir kkādi revolucjonārie līdzekļi, kas tev procesu atvieglos.

un tagad es iešu gulēt :D
lai tev labi iet

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Okt. 3., 2006 - 10:18 pm
#

man jau nau taa ka es seezu un man saap. pie noteiktaam kustiibaam taas saapes var paraadiities..

Atbildēt | Iepriekšējais