pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 9., 2006 | 08:23 pm
posted by: deloveja_kundze in pajautaa

tā. man ir divi jautājumi.

1. atradu šķūnī lapseņu pūzni. kā var tikt no tā vaļā, pašai neciešot no kodieniem?
2. plānojam pārrobežu riteņbraucienu. vai braucot ar riteni pāri robežai, ir vajadzīgi kaut kādi dokumenti tieši braucamrīkam?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

from: [info]petro
date: Jul. 9., 2006 - 09:45 pm
#

Ar lapseņu, sirseņu utml. pūžņiem jārīkojas tā:
Ņemam audekla maisiņu kuram ar auklu var savilkt ciet galu (tādus mēdz skolās lietot sporta tērpu vai apavu glabāšanai). Naktī pēc saulrieta kad lapsenes guļ, klusi pielavamies pie pūžņa, uzmaucam virsū kulīti un savelkam auklu tā lai pūznis nogriestos nost no vietas kur tās maitas to ir piestiprinājušas. Pēc tam maisiņu ar visā strīpainajām stervām liekam iekšā iepriekš sagatavotā spainī, vai lielā katlā pilnā ar verdošu ūdeni. Ar kādu koka gabalu vai lielo pavarjošku (stulbākie to protams drīkst darīt arī ar pliku roku. :DDD ) pastumjam dziļāk un uzlikam virsū vēl kādu ķiegeli lai priekšlaicīgi neuzpeld.
Pēc apmēram 10-15 minūtēm varbūtība ka pūznī vēl būs kāda dzīva lapsene =-1%. Veiksmīgu robežpārkāpšanu - par to es nekā nezinu ko pastāstīt.

Atbildēt | Diskusija


aņa delovejevna

from: [info]deloveja_kundze
date: Jul. 9., 2006 - 10:04 pm
#

ooo... izklausās kā no piedzīvojumu filmas. jāsarunā ar mājas vīriešiem, es to neuzņemos. bet nu paldies, ļoti detalizēti. noderēs, jācer.

Atbildēt | Iepriekšējais