Ko es taisu: ņemam "zaķīti" (cūkas muguras fileju), noņemam cīpsliņas, kuras jau tā ir maz, sagriežam pēc saviem ieskatiem, sametam bļodā (labāk māla), iemaisam garšvielas( sāli, zaļumus), liekam uz 2h zem sloga. I gatavs:) ja pieliesi etiķi, būs sauss, ja ņemsi cīpslainu gaļu - nekomentēšu. Veikalā pirkto es neesmu redzējis kvalitatīvu šašliku.
1. visvieglākā. Aizej uz "Lido" pasaki, ka vajadzēs trauciņā līdzi... un gatavs.
2. paviegla. Aizej uz "Rimi" vai "Maxima" gaļas nodaļu, atrodi plastmasas spainīšus ar sagatavotu gaļu, palasi sastāvu, paskaties ar kritisku aci uz saturu, izvēlies jēdzīgāko (no pieredzes- neņem "Meistars" Maximā- pērk lētāko, t.i. sūdīgāko, bet pārdod tāpat kā normālu).
3. vidēji grūta. Nopērc vistas liemeņus, sagriez kivi lieluma gabalos, samet katlā, turpat piegriez klāt citronu (viens citrons uz 0,5- 1 kg gaļas), pieber veselus melnos piparus (3- 4 zirņus uz 1 kg gaļas). Var bišķi sāli, bet es parasti nelieku. Un šādā paskatā ledusskapī atstāj uz dienu- divām.
es biju domaajusi svaigus shanpinjonus.. uz pannas taapat sacepti gaigi labi un suliigi ir.. :)) garneles es pati maaku pagatavot taa, lai pirkstinji ciesh :))
var citronos(1citrons uz kg galjas) un siipolos(taa lai labi var pamaniit) iemarinet uz 12h, var likt klaat melnos piparus, citron piparus, der arii kaads kjiplocinjh (peec gaumes), sakapaati zaljumi (peetersiilji, dilliites) naaks tikai par labu :)~ par to etikji un saali, etikjis smird un noaarda shkjiedrvielas un padara galju miikstu, bet saals izvelk uudeni no galjas liidz ar to padarot galju sausu.
from:
5_l_medus
date: Apr. 24., 2006 - 02:55 pm
#
ņemam "zaķīti" (cūkas muguras fileju), noņemam cīpsliņas, kuras jau tā ir maz, sagriežam pēc saviem ieskatiem, sametam bļodā (labāk māla), iemaisam garšvielas( sāli, zaļumus), liekam uz 2h zem sloga. I gatavs:) ja pieliesi etiķi, būs sauss, ja ņemsi cīpslainu gaļu - nekomentēšu. Veikalā pirkto es neesmu redzējis kvalitatīvu šašliku.
Labu apetīti!
Atbildēt
from:
kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:23 pm
#
2. paviegla. Aizej uz "Rimi" vai "Maxima" gaļas nodaļu, atrodi plastmasas spainīšus ar sagatavotu gaļu, palasi sastāvu, paskaties ar kritisku aci uz saturu, izvēlies jēdzīgāko (no pieredzes- neņem "Meistars" Maximā- pērk lētāko, t.i. sūdīgāko, bet pārdod tāpat kā normālu).
3. vidēji grūta. Nopērc vistas liemeņus, sagriez kivi lieluma gabalos, samet katlā, turpat piegriez klāt citronu (viens citrons uz 0,5- 1 kg gaļas), pieber veselus melnos piparus (3- 4 zirņus uz 1 kg gaļas). Var bišķi sāli, bet es parasti nelieku. Un šādā paskatā ledusskapī atstāj uz dienu- divām.
Atbildēt | Diskusija
from:
esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:41 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:51 pm
#
Tad jau labāk pajautā
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:53 pm
#
garneles es pati maaku pagatavot taa, lai pirkstinji ciesh :))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
esinja
date: Apr. 24., 2006 - 04:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 04:07 pm
#
zirnīšus, papriku... Un vispār! Nafig gaļu? Taisi vedžetāro.Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
esinja
date: Apr. 24., 2006 - 04:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
semo
date: Apr. 24., 2006 - 05:35 pm
#
http://www.receptes.lv/lat/svetku_edien
Vispār jau labāk iegūglēt un paskatīties kādu labāk gribi :)
http://www.google.lv/search?q=%C5%A1a%C
Atbildēt
from:
iekodeets
date: Apr. 25., 2006 - 06:45 am
#
par to etikji un saali, etikjis smird un noaarda shkjiedrvielas un padara galju miikstu, bet saals izvelk uudeni no galjas liidz ar to padarot galju sausu.
Atbildēt