« previous entry | next entry »
Apr. 24., 2006 | 02:31 pm
posted by: esinja in pajautaa

Ir zināma kāda laba un negrūti pagatavojama šašliku recepte?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]5_l_medus
date: Apr. 24., 2006 - 02:55 pm
#

Ko es taisu:
ņemam "zaķīti" (cūkas muguras fileju), noņemam cīpsliņas, kuras jau tā ir maz, sagriežam pēc saviem ieskatiem, sametam bļodā (labāk māla), iemaisam garšvielas( sāli, zaļumus), liekam uz 2h zem sloga. I gatavs:) ja pieliesi etiķi, būs sauss, ja ņemsi cīpslainu gaļu - nekomentēšu. Veikalā pirkto es neesmu redzējis kvalitatīvu šašliku.

Labu apetīti!

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:23 pm
#

1. visvieglākā. Aizej uz "Lido" pasaki, ka vajadzēs trauciņā līdzi... un gatavs.

2. paviegla. Aizej uz "Rimi" vai "Maxima" gaļas nodaļu, atrodi plastmasas spainīšus ar sagatavotu gaļu, palasi sastāvu, paskaties ar kritisku aci uz saturu, izvēlies jēdzīgāko (no pieredzes- neņem "Meistars" Maximā- pērk lētāko, t.i. sūdīgāko, bet pārdod tāpat kā normālu).

3. vidēji grūta. Nopērc vistas liemeņus, sagriez kivi lieluma gabalos, samet katlā, turpat piegriez klāt citronu (viens citrons uz 0,5- 1 kg gaļas), pieber veselus melnos piparus (3- 4 zirņus uz 1 kg gaļas). Var bišķi sāli, bet es parasti nelieku. Un šādā paskatā ledusskapī atstāj uz dienu- divām.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:26 pm
#

"Lido" skan labi... :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:41 pm
#

Galvenais, ka vecā labā ierastā garša ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:43 pm
#

tur jau taa lieta, ka gribas kaut ko jaunu.. nezinu, mosh pameegjinaat uz iesma spraust uz mainjaam ar shampinjoniem vai ko taadu?! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:51 pm
#

Cepti marinēti šampinjoni? Ūūūūū bļāāāā, pēctam pastāstīsi kā garšoja... ja izdzīvosi? ;-P

Tad jau labāk pajautā [info]str kā grillē garneles- jamā stāstīja, ka esot afigennnnnnnna garšīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Apr. 24., 2006 - 03:53 pm
#

es biju domaajusi svaigus shanpinjonus.. uz pannas taapat sacepti gaigi labi un suliigi ir.. :))
garneles es pati maaku pagatavot taa, lai pirkstinji ciesh :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 03:57 pm
#

Baigi sausi sanāks, ja svaigus grillēsi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Apr. 24., 2006 - 04:00 pm
#

nu redzees.. uz pannas cepot parasti shkjidrums ir vairaak nekaa pashas seenes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Apr. 24., 2006 - 04:07 pm
#

Tāpēc, ka nav kur iztecēt. Tad jau pie viena sadur arī burkāniņus, kartupīšus, zirnīšus, papriku... Un vispār! Nafig gaļu? Taisi vedžetāro.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Apr. 24., 2006 - 04:08 pm
#

es neesmu govs, es esmu viuks! :))) man ar zaali tikai nu nekaadi nepietiek.. :))

Atbildēt | Iepriekšējais


wasted paint

from: [info]iekodeets
date: Apr. 25., 2006 - 06:45 am
#

var citronos(1citrons uz kg galjas) un siipolos(taa lai labi var pamaniit) iemarinet uz 12h, var likt klaat melnos piparus, citron piparus, der arii kaads kjiplocinjh (peec gaumes), sakapaati zaljumi (peetersiilji, dilliites) naaks tikai par labu :)~
par to etikji un saali, etikjis smird un noaarda shkjiedrvielas un padara galju miikstu, bet saals izvelk uudeni no galjas liidz ar to padarot galju sausu.

Atbildēt