« previous entry | next entry »
Apr. 15., 2006 | 06:26 pm
posted by: oil in pajautaa

ir vērts doties pie psihologa, ja šķiet, ka ar savām problēmām pats netiec galā? (tb, vai tā vizīte arī kautko dod.) protams, viss ir ļoti individuāli. bet tomēr - pēc pieredzes, kā ir?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]shi
date: Apr. 15., 2006 - 06:31 pm
#

dod

Atbildēt


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Apr. 15., 2006 - 08:25 pm
#

jā ir. bet ir vērts arī apdomāt - pie psihologa vai psihoterapeita. un ļoti daudz ir atkarīgs no tavas pašas attieksmes, ar kādu tu aiziesi & arī no savstarpējas saprašanās ar to cilvēku.

Atbildēt


anna molly

from: [info]bulletproof
date: Apr. 15., 2006 - 09:36 pm
#

Man palīdzēja.

Atbildēt


suspends

from: [info]suspends
date: Apr. 15., 2006 - 09:36 pm
#

imho vislabaakais psychologs ir kaads iists/sens/patiess beerniibas draugs. Ja nu taadu nav, tad jaapadomaa par sevis pasha attiexmi. Man nezkaapeec liekas ka psihoterapeits dod maaniigu/falshu mierinaajuma sajuutu, jo tu tachu vinjam par to maksaa, lai vins tev vaardiski paliidzeetu. Tas viss tikai imho, neesmu gaajis pie nekaadiem psihologiem, jo paraudaat uz drauga pleca ir labaak (protams ar 0.7 komplektaa :)

Atbildēt | Diskusija


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Apr. 15., 2006 - 10:52 pm
#

bet imho, tas viss atkarīgs tikai no problēmām. zināmi gadījumi, kad cilvēks pavisam netiek galā & kļūst par alkoholiķi šādā veidā. & ja nav bērnības draugu, kā man?? nu vispār nav. un ko man līdz padomāšana par savu attieksmi, ja jau tāpat sūdīgi?

labs psihoterapeits tiešām palīdz, nevis piemāna. atšķirībā no bērnības drauga, viņš nepieradina pie alkohola kā problēmrisinājuma & mierinājuma, bet palīdz tikt pie problēmas cēloņiem. psihoterapeits nerada mierinājuma sajūtu vispār - tikai palīdz saprast.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


suspends

from: [info]suspends
date: Apr. 15., 2006 - 11:43 pm
#

nu jaa, ir taisnība arī tev, bet es tomēr pieturos pie uzskata ka psihologi ir domāti tikai naudas kāšanai līdzīgi kā Dr. Levina magnētiskās saites :) Jo nu ieviešas amerikānisma princips ka tagad gandrīz vai makdonaldā sēž pshihologs, kā arī cilvēki ir atsvešinājušies viens no otra, tjipa savu sāpi labāk uztic kādam svešam un par to arī samaksā, nekā ģimenei/sencim/draugam...
Tb viss tas imho ir liels bizness, es maksāju par to ka mani uzklausa un dzirdu sev vēlamās atbildes :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Apr. 16., 2006 - 11:11 am
#

nu, ir jau tādivienkārši ļautiņi, kas māj ar galvu un saka "mhm, mhm", bet ir arī tiešām labi speciālisti. un reizēm tiešām ir vajadzīgs speciālists, kas palīdz saprast pašam sevi. neviena ģimene/draugs/sencis nestrādās ar cilvēku tā - kaut vai viņi jau pazīst šo cilvēku & var neņemt nopietni jebkuru neparastu īpašību, viņi var nemācēt uzdot pareizos jautājumus, viņi var vienkārši nogurt no tā, ka kādam ilgstoši visu laiku vajag viņu uzmanību.

ir problēmas, kuras var risināt pats, bet reizēm vajag. un var izvēlēties ārstu, kas nedod tev vēlamās atbildes, bet tiešām strādā ar tevi & palīdz. tādam ārstam tu neesi vajadzīgs kā nācējs dēļ naudas - pie tādiem ārstiem ir pietiekami laba slava, lai tiktu pie jauniem & jauniem pacientiem & joprojām nebūtu vajadzības katru konkrēto pie sevis noturēt dēļ naudas.

Atbildēt | Iepriekšējais


src

from: [info]src
date: Apr. 16., 2006 - 11:36 pm
#

psihoterapeits dod, ar vienu vizīti gan varētu būt stipri par maz

Atbildēt


Lyr

from: [info]lyrfeel
date: Apr. 17., 2006 - 04:58 pm
#

Dod. Ne visiem ir tādi bērnības draugi, kas godam izpilda psihologa lomu. Un speciālists tomēr ir speciālists, ir vērts pie tā griezties, kad tiešām ir problēmas ar iekšējo sakārtotību. Psihologs izdara tikai to, ka uzdod pareizos jautājumus, un uzvedina uz pareizām domām, uz atveseļošanās ceļu, un tā būtībā palīdz tev palīdzēt pašam sev. Uzplēš dvēselē augoņus, izspiež no tiem strutas, kādu brīdi staigāsi ar tādām vaļējām brūcēm, bet tās var beidzot sākt dzīt.

Protams, ar psihologu var nepaveikties. Pie diviem aizgāju, un tie sāka tā muldēt un smadzenes skalot, ka nemaz nejutos labāk, bet tikai dziļāk depresijā. Aizgāju pie trešā, un nostaigāju pusgadu katru nedēļu. Bij labi tā izrunāties vienmēr

Atbildēt