pajautaa

iPad ws Wacom

« previous entry | next entry »
Okt. 9., 2023 | 11:22 am
posted by: snark in pajautaa

sveiciens,

Kādi praktiski apsvērumi būtu jāņem vērā, izvēloties planšeti ar ekrānu nopietnai zīmēšanai mākslas skolā:

11" iPad Pro 128GB un Apple Pencil gen2 vs (Wacom Cintiq 16 vai 22)?

Es šobrīd redzu, ka Cintiq 22 un iPad ir puslīdz salīdzināma cena. Sliecos par labu iPad, jo Cintiq it kā lielāks ekrāns kā iPad, bet attiecīgi arī grūtāk staipīt līdzi. Kā arī iPad tomēr ir universāla ierīce, ar ko var ne tikai zīmēt. Mazliet mulsina, ka Wacom ir pieejami daudzi un dažādi zīmuļi/spalvas, kamēr Apple ir tikai viņu zīmulis. Un kurš no abiem būtu tuvāks papīram?

Ja ir personīga vai novērota pieredze, padalieties!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

honeybee

from: [info]honeybee
date: Okt. 9., 2023 - 11:58 am
#

Es savu bērnu RDMV palaidu ar Wacom One 13,3 + portatīvo, kura minimālos/optimālos parametrus pateica pirmajā mācību pusgadā. Jautājums, stingri ņemot, ir tas, vai gribas atvasi uzsēdināt uz Mac ekosistēmas (ar attiecīgi nepieciešamību pēc Apple produktiem visur) vai ne, es izvēlējos to nedarīt un nevienam nav iebildumu (arī bērnam un pasniedzējiem ne). Pārjautā arī pasniedzējiem par planšetes nepieciešamību/ieteicamajiem parametriem; atkarībā no studiju virziena tā var izrādīties mazāk nepieciešama, nekā varētu padomāt. (Zīmēt digitāli, protams, ir nereāli kruta, bet)

Atbildēt | Diskusija


snark

from: [info]snark
date: Okt. 12., 2023 - 10:55 pm
#

Pagaidām mākslas skolā zīmē ar peli, bet tas esot neērti (nu, tā arī varētu būt, īpaši, ja jau ir pierasts zīmēt ar pirkstu mobilajā vai mini aipadā :).

Atbildēt | Iepriekšējais


gamall

from: [info]gamall
date: Okt. 10., 2023 - 04:33 pm
#

Cintiq plus līdzi staipāms dators nozīmē, ka tāpat vajadzīgs vesels galds un elektrības pieslēgums, lai jebko zīmētu, stipra mugura un milzīga motivācija, lai nēsātu līdzi, kā arī no maza cintiq frustrācija ir lielāka nekā labums, jo daļu ekrāna aizņem interfeisi. iPad ir tehniski forši, bet vienīgā lieta, kas tam ir tik atzīta, ir Procreate aplikācija, un par par trešdaļu tās cenas var nopirkt kādu no Samsung tabletiem ar S Pen un lietot Infinite Painter, kuram ir tās pašas iespējas, kas Procreate, izņemot animācijas fīčas.
Pati lietoju Galaxy Tab S6 Lite, un tas, ka to var viegli paņemt līdzi un visu dienu zīmēt bez elektrības, nozīmē, ka zīmēju daudz vairāk un raitāk, nekā tad, ja kārtīgi apsēžos pie galda ar datoru un display tablet. Vienīgais mīnuss: ja vajag tiešām lielus failus, nu tur gleznot veselu tapeti ar daudziem slāņiem, tad man prasās spēcīgāku planšeti.

Atbildēt | Diskusija


snark

from: [info]snark
date: Okt. 12., 2023 - 11:03 pm
#

Paldies. Man arī pēc apraksta lielākie Cintiq šķita tādi visai masīvi.
Par Samsung līniju paskatīšos.

Atbildēt | Iepriekšējais