pajautaa

primārā aprūpe Zviedrijā?

« previous entry | next entry »
Jul. 31., 2022 | 03:22 pm
posted by: extranjero in pajautaa

Adirred izteicās, ka Zviedrijā nav ģimenes ārstu, ir cita sistēma. Mani tas izbrīnīja, bet neko nezinu par Zviedrijas veselības aprūpes sistēmu. Tomēr citi avoti norāda, ka primārā aprūpe tomēr ir balstīta uz ģimenes ārstiem: https://www.socialstyrelsen.se/en/about-us/healthcare-for-visitors-to-sweden/about-the-swedish-healthcare-system/

The primary care services are comprised of general medical practitioners offering medical examinations, care and treatment of most common conditions and illnesses. However, if necessary, your doctor will refer you to another medical specialist such as a surgeon or orthopaedic.

Izklausās pēc ļoti līdzīgas sistēmas kā citur ar ģimenes ārstu praksēm. Protams, tur varētu būt kaut kādas nianses. Vai kādam nav precīzāka informācija, kā tur īsti ir?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

zan

from: [info]zan
date: Aug. 1., 2022 - 09:07 pm
#

Sapratu, ka nezinu, ko nozīmē ģimenes ārsts - vienmēr iet pie viena un tā paša?

Lai vai kā, apraksts diezgan precīzs. Pierakstās tuvākajā klīnikā un kad vajag, tad iet pie ģenerālā daktera - tas nosūta tālāk, ja/kur vajag. Var iet pie viena un tā paša vai pirmā, kam ir brīvs laiks. Pacienta nodeva 10eur par reizi, ir kaut kāda max summa gadā - tālāk par velti. Zobi atsevišķi (un bez apdrošināšanas dārgi).

Atbildēt | Diskusija


extranjero

from: [info]extranjero
date: Aug. 1., 2022 - 09:13 pm
#

Pie viena un tā paša vienmēr būs mazajās ģimenes ārsta praksēs. UK tagad ir tādi lielāki veselības centri, kur var būt vairāki ģimenes ārsti, ka reāli vari pat negaidīt, kamēr tavējais atbrīvojas, un vari pierakstīties pie jebkura šajā praksē.

Atbildēt | Iepriekšējais