pajautaa

Atmuitošana

« previous entry | next entry »
Jan. 12., 2022 | 09:57 am
posted by: aai in pajautaa

Sveiki,
Te agrāk, cik atceros, ir bijuši jautājumi par muitošanu, tāpēc ceru, ka kādam ir praktiskā/personiskā pieredze.

Tikai salīdzinoši nesen esmu saskāries ar ārpus-ES pasūtīto preču muitošanu (ko uzticu pašam Pastam, kad pienāk īsziņa) un īsti nav skaidrs, pēc kāda principa nosaka to summu?
Tiek pielietota šī shēma un pieeja: https://www.vid.gov.lv/lv/muitas-vertiba ?

Man nesen bija 2 sūtījumi:

1) Apģērba gabals no CN/HK, kura faktiskā vērtība bija $59.99, uz pakas laikam bija norādīts $10.00, atmuitošana maksāja 4.01 eiro
2) 3 žonglējamās bumbiņas no ASV, kuru faktiskā vērtība bija $30.00, uz pakas norādītā vērtība ir $1.99, atmuitošana maksāja 7.25 eiro

Es pieļauju, ka abos gadījumos Pasts ir vadījies pēc "darījuma vērtība identiskām/līdzīgām precēm" un tad aprēķināja muitas nodokli?
Un kur var atrast, cik lielu nodokli piemēro? Tur ir muita + PVN ?

Tencinu jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Max

from: [info]m_x
date: Jan. 12., 2022 - 05:26 pm
#

man arī ir prasīts atmuitot, kad reāli viss samaksāts, bet šie nav aizpildījuši pareizi tos pasta laukus. esmu par to riktīgi cepusies! lai gan piem. šoreiz tika sarunāts, lai sūta kā dāvanu un neko nemaksāju, bet pasts tāpat jau vairākas stundas nesūta, ka varu doties pakaļ. vislaik čakarē :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Jan. 12., 2022 - 06:00 pm
#

Pirmkārt, "sūtīt kā dāvanu", jeb bez preces vērtības (preces vērtība "0") vai arī ar samazinātu vērtību ir likumpārkāpums, lai nemaksātu nodokļus, tā nedrīkst darīt.

Otrkārt, cik zinu ar vērtību "0" neko tāpat nevar sūtīt no ārpus ES muitas zonas valstīm. Pat, ja tā tiešām ir dāvana vai kādi preču paraugi, par kuriem netiek maksāts. Ja vērtība pavaddokumentos nav norādīta, tad šķiet, procedūra ir tāda, ka tam nabaga Pasta darbiniekam pašam jāatrod kaut kāda minimālā vērtība šim preces veidam un no tās nodokļi arī jārēķina. Jūs te sūdzieties par Pasta darbiniekiem, lai gan pēc būtības jūs pārkāpjat likumu un reāli čakarējat visu atmuitošanas procesu norādot nepareizu informāciju, kura pēc tam citiem cilvēkiem ir jāmēģina atšifrēt.

Tas tā, bez naida, tikai mēģinu apskaidrot, redzu, ka te vairumam ir ļoti greizs priekšstats par šo visu padarīšanu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Max

from: [info]m_x
date: Jan. 13., 2022 - 11:10 am
#

tur netika norādīta summa 0, priekšzīmīgo mietpilsoni. dāvanas var būt līdz 45 eiriem. es jau tā lielāko daļu no savas naudas samaksāju nodokļos, pietiks šiem.

Atbildēt | Iepriekšējais