pajautaa

Kas Latvijā ir īpašs un kas tie tādi latvieši?

« previous entry | next entry »
Jan. 18., 2021 | 10:54 am
posted by: lavendera in pajautaa

Ar ko mēs esam jocīgi un ar ko varam lepoties? Ko jūs ārzemniekam pateiktu, lai paskaidrotu, ar ko atšķiramies, piemēram, no lietuviešiem? Kāpēc mēs esam eksotiski? Kāpēc Latviju vērts apmeklēt? Kas te noteikti jāredz? Der viss, sākot ar pelēkajiem zirņiem, ko ēd vienreiz gadā, traku sēņošanu rudeņos, populāro kalnu slēpošanu, lai gan augstākais kalns ir tikai 312 metri; ka gandrīz katrs latvietis vismaz vienreiz ir piedalījies dziesmu svētkos (vai vismaz tos skatījies, dziedādams līdzi), Brīvības piemineklis, Rīgas jūgends; ka katrs latvietis zina divas valodas, bet visbiežāk trīs un pat vairāk; ka mums bija savulaik vissmukākās monētas; ka jāēd maizes kancīši, lai apprecētu saimniekdēlu; barikādes, Baltijas ceļš, izsūtīšanas, 50% teritorijas meži utt.

Priecāšos par ideju pasviešanu. Man, piemēram, nešķiet, ka ārzemniekus šurp vajadzētu vilināt ar Mežtaku vai Jūrtaku... Un man negaršo sklandurauši.

Atgādiniet, lūdzu, ko dara viens latvietis? Divi spēlē teātri, trīs dibina kori :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {74}

lavendera

from: [info]lavendera
date: Jan. 18., 2021 - 03:38 pm
#

par to māņticību ikdienā, lūdzu, plašāk. melnais kaķis nav populārs, bet ja nokrīt dakšiņa vai nazis, ciemiņi jau skrienot šurpu...
kas vēl?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 18., 2021 - 05:31 pm
#

ja diviem gājējiem stabs pa vidu pagadās, jāsasveicinās vēlreiz, citādi sastrīdēsies. nedrīkst nažus dāvināt, vajag 1 centu paprasīt. zagtas puķes labāk aug.

Atbildēt | Iepriekšējais


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jan. 18., 2021 - 06:14 pm
#

Mums ir ļoti daudz ezotēriķu, astrologu un kaut kā tamlīdzīga.

Atbildēt | Iepriekšējais


frau Strumpf

from: [info]juuuda
date: Jan. 18., 2021 - 06:51 pm
#

Nuuuuu, pieklauvēt pie koka trīs reizes, nospļauties pār plecu trīs reizes, nesēdēt galda stūrī, apsēsties pirms ceļa, iedzert ceļakājai, nedrīkst atvadīties, apskauties pāri slieksnim, ja dzeguzi dzirdi, tad kabatā jābūt naudai, nedrīkst dàvināt spoguli, pulksteni, kabatslakatus, tukšu maku, ziedus pāra skaitā tikai uz kapiem, no kapiem neko nedrīkst nest uz mājām, nedrīkst svilpot istabā, somu likt zemē, grūtniecības laikā nedrikst griezt matus un vēl visu ko darīt, maizi nedrīkst likt ar apaļo daļu uz leju, drupačas slaucīt no galda ar pliku roku. joprojām kvēpina mājas un dzīvokļus pret ļaunajiem gariem vai ko tur, kaimiņiem varbūt. bailes, ka vienmēr kāds ko noskaudīs, tāpēc labāk neko nestāstīt. Atgriežoties mājās, ja kaut kas aizmirsts, jāieskatās spogulī, nedrīkst šūt uz sevis, ja tā drēbe mugurā. Vēl visāda ezotērika, āderes, rīkstniecība un ticēšana horoskopiem, tostarp ķīniešu.

Atbildēt | Iepriekšējais