pajautaa

atkal par to gudrības zobu

« previous entry | next entry »
Sep. 21., 2020 | 10:47 am
posted by: pelnufeja in pajautaa

Sveiki! Kā jums šķiet, vai, ja sešas dienas pēc gudrības zoba izraušanas tā vieta sāp ar asām, durošām sāpēm, un sāpju intensitāte un biežums tikai pieaug, tas varētu būt normāli? Citādi: pampums ir pazudis, un, cik varu spriest, ar brūci viss ir ok (kad skaloju muti ar sālsūdeni, nekas necērt, no kā sliecos domāt, ka diez vai ir iekaisusi). Vai jūsu pieredzē tā ir bijis, ka sāpes arī pēc nedēļas ir ļoti stipras? Domāju, vai šis ir adekvāti un vienkārši jāpiecieš/kaut kā jāmenedžē ar pretsāpju zālēm, vai arī šis izklausās pēc situācijas, kas prasa med uzmanību?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]26april2007
date: Sep. 21., 2020 - 12:45 pm
#

šis! man zobārsts lika uzmanīties galvenokārt no tā recekļa pazaudēšanas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Sep. 21., 2020 - 01:01 pm
#

Jā, nu, es arī sliecos domāt, ka varētu būt kādi nervi, un īstenībā man nekāda recekļa nav un nebija arī sākumā. Bet es visu darīju tā, kā man teica. Plus, man izrāva divus zobus, otra vieta vispār nesāp, un tur es arī nekādu recekli nejūtu. Bet šo zobu raut bija sarežģītāk, vajadzēja viņu urbt uz pusēm un ko nu tur. Bet, ok, ja šonakt vēl sāpēs, jo īpaši traki sāp naktīs, tad rīt zvanīšu, jo šodien tāpat nevaru aiziet.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


bettyboob

from: [info]san
date: Sep. 21., 2020 - 01:16 pm
#

Tas receklis jau neizskatās tieši kā receklis, ar to domāts, ka tā vieta pārklājas ar audiem un aizdzīst. Kā jebkura brūce. Dry socket (nezinu kā latviski to sauc) gadījumā tur uzreiz ir kauls un dzīšana notiek ilgāk, bet nu pa kādām pāris nedēļām jau aizdzīst.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]polija
date: Sep. 21., 2020 - 03:21 pm
#

ja pareizi saprotu, tev arī šuva, ne?
Tad nekāda recekļa nav.
Man vismaz visus gudrības zobus, ko rāva, arī lika šuves.
AB lika tev dzert? Kurā tieši vietā sāp - tieši tur kur izrāva? Vai kkur citur?
Šuves var sāpēt, bet tad tās sāpes nebūtu tik asas. Man sāpēja tajā vietā, kur dūra pretsāpju zāles. viņi dur pa kkādu caurumu žoklī laikam nervā vai ap nervu vai tml.. Nu un man tur vnm drausmīgi sāp pēc tam, un tās sāpes pa trijzaru nervu mierīgi staro pa pusi ģīmja vai attiecīgi pa to ģīmja daļu, kurš trijzaru nerva zars ir pie vainas..
Ko Tev dakteri teica pēc tās raušanas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Sep. 21., 2020 - 03:24 pm
#

Pirmajā reizē, kad man rāva divus, ŗsts teica, ka ab nevajag, pietiekot ar pretsāpju. Bet pretšpaju man neko lģa nelīdzēja - izrāvu miks'jot maksimālās devas gan no ketanova, gan ibumetīna un nekādā jēgā, pēc nedēļas vēl sāka tirpt kkas pa kaklu uz leju un sāpēt pat vairāk. Tad neklausīju ārstam uz dzēru AB (izrakstītas bija, bet ārsts teica, ka nevajagot pat pēc otras apskates). pēc AB uzsākšanas vēl pēc dienas sāka sāpes beidzot mazināties.

Atbildēt | Iepriekšējais


pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Sep. 22., 2020 - 03:54 pm
#

Nē, man nešuva.
Antibiotikas bija jādzer pirmās trīs dienas. Man izrakstīja tādu iepakojumu, kurā bija tieši trīs kapsulas.
Teica, ka sāpēt varētu divas nedēļas, bet vissliktāk būs pirmās trīs dienas. Bet pirmās trīs dienas bija ok.
Man laikam bija kāda viegla alerģiska reakcija no anestēzijas, jo man parādījās jocīgs pušums, tāda sausas ādas josla uz lūpas un mini pušums uz smaganas, kas gan jau ir pazuduši. Grūti pateikt, kur tieši sāp, brīžiem liekas, ka tieši tā vieta, kur izrāva, brīžiem, ka smagana.

Atbildēt | Iepriekšējais