pajautaa

« previous entry | next entry »
Aug. 12., 2020 | 04:03 pm
posted by: pelnufeja in pajautaa

Jautājums par gudrības zobu raušanu. Varbūt jums ir kāda laba pieredze, ar ko dalīties? Kur to darīt? Stomatoloģijas institūts vai kāda no praksēm? Varbūt varat ieteikt konkrētus ārstus? Īpaši droši vien šis jautājums ir adresēts tiem, kam katrs zobārsta apmeklējums ir šausmas un elle. Es gribētu zināt, cik "slikti" šis ir un ar ko rēķināties? Varbūt kādam (ne bērnam) ir pieredze ar pilnu narkozi šajā sakarā?

Un atkal: es lūgšu izteikties cilvēkus, kam ir relevanta info, nevis dot pārgudrus padomu saņemties.

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

pelnufeja

from: [info]pelnufeja
date: Aug. 13., 2020 - 08:47 pm
#

Man ir 28. Bet vienmēr viss drausmīgi ir sāpējis, un kļūst tikai sliktāk. Plus, panika par to, ka pārmetīs, ka es "necenšos" gulēt/sēdēt mierīgi un raudu. Lai gan es cenšos.

Pusnarkoze laikam ir tā sedācija, ko es atrodu SI mājaslapā - tā jau ir tikai introvenoza nomierinošu līdzekļu ievadīšana. To es negribu, jo es nezinu, kādas zāles viņi tur dod un kāds būs efekts. Ja nu man tomēr kaut kas sāp vai ir slikti, bet es nevaru parunāt vai pakustēties, nope.
Es esmu raudājusi pat pirms pilnās narkozes jau uz operāciju galda, lai gan zinu, ka nekas nesāpēs, bet sāp tā adata, plus man ir grūti mierīgi nogulēt, kad viņi sāk likt visus tos vadus (kaut ko līdzīgu kā kardiogrammā, arī tur man ir panika, jo man liekas, ka man apstāsies sirds). Bet vismaz viss ciet bezfilmā.

Es domāju SI jau gaida tādu pacientu kā es ar milzīgu sajūsmu. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Aug. 13., 2020 - 11:21 pm
#

nu tu vari pakonsultēties kādas zāles lieto, kāds efekts, pret sāpēm dod tāpat tak pretsāpju šprici :D Un pēc tās toč nesāp. Viņi jau var pārbaudīt, vai nesāp - tb, vai ir reakcija uz kkādu kko mazu, vai nav. Ar visām tām manām operācijām - tiešām nesāp! Visvairāk sāp pati pretsāpju līdzekļa šprice, bet to var pieciest :D
Un pēc tam, skaidrs, ka sāp, kad iziet - cik stipri - individuāli. Tur jau tad tas jākoriģē ar pretsāpju līdzekļiem..
Vnk, ja sagaidīsi, ka sastruto, tad gan var būt sliktāk, jo, ja jau ir strutas, sliktāk iedarbojas pretsāpju līdzekļi un tad gan var visādi sanākt.. Tpc labāk neko baigi garumā gadiem nevilkt..

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]p_petersons
date: Aug. 13., 2020 - 11:25 pm
#

Pastāsti viņiem šo visu un viņi ar prieku Tevi izrubīs, IMHO.

Atbildēt | Iepriekšējais