pajautaa

ziedot

« previous entry | next entry »
Jul. 18., 2020 | 05:11 am
posted by: zivs in pajautaa

Ir idejas, kam tiešām vērts ziedot? Baznīcai nedaudz jā, ziedot.lv nedaudz nepārliecina, kaut aiz tiem stāstiem noteikti ir ciešanas, bet vai tā nauda sasniedz un palīdz, šķiet drusku pēc kaut kāda swedbank un prāta vētras kopprojekta. Kā palīdzēt tiem, kam tiešām vajag, bet nemāk sevi ielikt weblapā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Jul. 18., 2020 - 10:27 am
#

Ir Facebook lapa "palīdzēsim viens otram", kur vientuļiem pensionāriem vai vientuļajām mātēm ASAP vajag plīti, ledusskapi vai izlietni tajos pašvaldību piešķirtajos ūķos, kur tās pat bieži vien nav. Es nedomāju, ka tur palīdzību prasa kaut kādi haļavščiki, domāju, ka reāli.
Trušu karaliste ir piemēram, saistīta ar reliģisku organizāciju "Zilais krusts", bet izrādās, viņi tur ar smagu darbu (lauku darbi, galdniecība) palīdz bezpajumtniekiem nenodzerties līdz nāvei(kkad Delfos bija raksts ar tiem, kas tur strādā), var redzēt, ka tur ir ieguldīts daudz darba, riktīgs DIY. Nedaudz shady, bet tas tiešām jāredz uz vietas.
Samariešu apvienībai ir kaut kāds mobilais buss, kas atbrauc un tad vientuļi pensionāri dziļos laukos var izdarīt ļoti basic lietas, kā piemēram, nomazgāties siltā ūdenī(!!!), saņemt dažādus pakalpojumus,ja vajag palīdzību kaut ko salabot, tad salabo, LTV bija sižets, patiesībā wow, es domāju, ka tas ir kaut kas ļoti vajadzīgs.
Principā sākumā pašam jāizdomā, kas ir sociālās grupas, kurām gribētu palīdzēt vai cilvēki, kuriem ir melnais brīdis dzīvē (vai nu veselības probl./ugunsgrēks bijis), kuriem svarīgs atspēriena punkts atgriezties normālā dzīvē vai vajadzīgi resocializācijas pasākumi.
Bet es domāju, jo vairāk paša research, jo parādīsies vēl daudz tādas lietas, kas vēl nav pat sabiedrībā izgaismotas kā ilgstošas problēmas.


Atbildēt | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jul. 18., 2020 - 04:53 pm
#

+1 par palīdzēsim viens otru, viņi diezgan rūpīgi vērtē situāciju. Var arī palīdzēt ar ziedojumiem, protams, nav obligāti jāved ledusskapis pāri visai Latvijai

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jul. 18., 2020 - 07:50 pm
#

jā, tā ir tā lapa, kuru es ielinkoju arī

Atbildēt | Iepriekšējais