pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 4., 2020 | 09:03 pm
posted by: adele_varbut in pajautaa

Vai jums kādreiz ir palīdzējusi vienreizēja psihologa/psihoterapeita konsultācija?

Apsveru tādai pieteikties, lai parunātu par hronisku nogurumu un uzmanības traucējumiem, bet, tā kā tas ir diezgan dārgi un ilgstošu terapiju, ja saprastu, ka tā ir vajadzīga, nevarētu atļauties, neesmu droša, vai tas būtu tā vērts. Pati esmu par to interesējusies, galvenokārt lasot populārās psiholoģijas un medicīnas tekstus, un galvenie ieteikumi, kas atkārtojas, ir pārbaudīt fizioloģiskos cēloņus, sakārtot dienas režīmu (miegs, uzturs, kustības) un, iespējams, konsultēties ar psihologu vai psihoterapeitu. Līdz šim ar režīma kārtošanu nav veicies diez ko labi, un redzu, ka tā problēma ir kompleksa - nav runa tikai par to, ka ir jāatrisina konkrētās problēmas, lai varētu labāk funkcionēt tāpat kā līdz šim, runa ir arī par vispārīgu vēlēšanos mainīt lietas dzīvē un iesprūšanas sajūtu, kurai īsti neredzu risinājumu, tāpēc liekas, ka varbūt šāda saruna būtu vērtīga.

Bet jautājums ir, vai vienreizēja konsultācija varētu kaut ko dot - labāk palīdzēt saprast to situāciju, kurā atrodos, sniegt kādus ieteikumus, kurus varētu izmantot patstāvīgi vai ko citu, vai arī visticamāk tikai vispārīgi uzzināšu kaut ko, ko jau tāpat zinu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Maijs. 5., 2020 - 02:13 pm
#

esmu bijusi pie terapeita tieši vienu reizi mūžā un pēc tam domāju, vai gadījumā nav nelegāli pēc vizīties justies tik labi un tik empowered. man nebija brīfa "vajag vienu reizi", vienkārši tā sakrita, ka pēc tās vienas vizītes iestājās šitie sūdi ventilatorā. terapeits gan arī teica, ka nākamreiz varu nākt, kad vien vēlos, jo konkrēti grafiki ir vajadzīgi tikai dažos gadījumos ar konkrētām terapijām. pilnīgi no pressure. bet tajā vienā vizītē es dabūju vairākas atslēgas visādām lietām, kas dzīvē reāli palīdz. es teiktu, ka labāk ir aiziet to vienu reizi, nekā neaiziet nevienu.

Atbildēt | Diskusija


aituvīrs

from: [info]sodienliist
date: Maijs. 5., 2020 - 06:46 pm
#

drīkst uzzināt šī terapeita vārdu? interesē tieši aspekts, ka nebija konkrēts grafiks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Maijs. 6., 2020 - 03:37 pm
#

valdis briedis

Atbildēt | Iepriekšējais


adele_varbut

from: [info]adele_varbut
date: Maijs. 5., 2020 - 10:52 pm
#

Paldies! Es arī labprāt uzzinātu, ja vari nosaukt kādu konkrētu terapeitu.

Atbildēt | Iepriekšējais