pajautaa

ceļojums uz Maroku

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2019 | 09:47 pm
posted by: blond in pajautaa

Mēs esam tā kā beidzot esam izšķīrušies par to, ka martā - Maroka. Bet, jo vairāk lasu un skatos, jo šķiet sarežģītāk. Interesē gan pilsētas, gan daba. Varbūt pat vairāk pilsētas. Bet ar rokas bagāžu uz 2 nedēļām neaizbraukšu. Transports ir problēma. Nevaru sevi iztēloties ar lielo koferi velkoties kaut kur uz autobusu vai vilcienu. Parasti ceļojumos īrējam mašīnu, bet Marokā ar to varētu būt grūti - piemēram Fēsa ir automašīnām vispār nepieejama - kur atstāt automašīnu, ja viesnīca ir vecpilsētā? Tuksnesī, protams, varētu izbraukt ar kādu gidu un džipu, bet atkal - kur paliek mūsu pašu īrētais auto? Īrēt uz atsevišķiem periodiem nav variants, jo no pieredzes zināms, cik laika prasa saņemšana un nodošana, un laiku pa tukšo tērēt mēs negribam. Varbūt kādam ir vērtīga pieredze?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

blond

from: [info]blond
date: Jan. 29., 2019 - 02:11 pm
#

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Jan. 29., 2019 - 03:31 pm
#

Un kas vēl - Moulay Idriss mums piesējās kāds vietējais 'gids', kas visu gribēja izrādīt. Beigās kaut kā neatteicāmies, bet laikam noteicām, ka maksāt negribam - vārdu sakot, detaļas neatceros, viņš runāja franciski un mēs ceļojām ar manu māti, kas lieliski pārvalda FR valodu, tādēļ detaļas precīzi neatceros, bet viņš vismaz mūs izvadīja vairāku stundu garā ekskursijā un rādīja arī tādas vietas, ko kā 'parastie' tūristi noteikti neredzēju.

Uz atvadām, protams, viņam kā pateicību naudiņu atstājām un šķīrāmies draudzīgi, jo tūre bija lieliska (un viņš par atstāto likās priecīgs, lai gan summas nekādas milzīgās nebija). Ja apmeklējat Moulay Idriss, tiešām ieteiktu sarunāt kādu gidu, kas izvadās.

Pilsdrupas ir aptuveni 45 min gājiena attālumā no Moulay Idriss, mēs lūdzām Grand Taxi mūs izlaist drupās, tā kā bijām samaksājuši par visu mašīnu, tā nebija problēma, citādi viņi brauc uz Moulay Idriss.

Essaouira ļoti patika arhitektūra, pastaigas gar okeānu, tāda laid back sērferu pilsēta. Marakešas tirgus ļoti iespaidīgs. Fēsā ilgu laiku nepavadījām, arī bija interesanti, protams. Kopumā Maroka ļoti patika.

Atbildēt | Iepriekšējais