pajautaa

darbs bankā

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2006 | 02:24 am
posted by: masha_nje_vasha in pajautaa

kurā bankā jūs izvēlētos strādāt un kapēc, ja būtu kādu laiku tas jādara?
nav domāti nekādi vadošie amati, bet tur pašā lejā, tie, kas sinhrono darbu veic. tātad vairāk interesē - kurā bankā visizdevīgāk?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

wenija

from: [info]wenija
date: Mar. 3., 2006 - 07:38 am
#

nez, vienmēr esmu skatījusies, ka nordlb viņi lēni, nesteidzīgi un apmierināti. bet kas zin kā ir patiesībā

Atbildēt


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Mar. 3., 2006 - 08:00 am
#

Jebkurā, dooh..

Atbildēt


Kārlis

from: [info]kpv
date: Mar. 3., 2006 - 08:08 am
#

Hansabankā tiksi nodarbināts kā darba zirgs, Parexā lielāka alga , bet attieksme kā pret suni, Unibanka, Hipo - algas mazas. Vereinsbankā ir Ok :)

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 08:48 am
#

1) es tur pašā lejā nestrādātu- kvalifikācija neļauj...
2) ja iedarbina fantāziju uz pilnu klapi, tad Sampo Banka- strauji augoša (iespējas ātri kāpt pa karjeras kāpnēm, ja labi strādā), perspektīva (somiem naudu nav kur likt, jo Somijā jau tā labi dzīvo un straujai izaugsmei vairs nav vietas),
3) viennozīmīgi nevienā no piecām- sešām lielākajām, mani nevilina perspektīva kļūt par vienu no N-tajām skrūvītēm milzu mašinērijā, pietiek- vairāk kā 6 gadus jau atstrādāju pie viena no pasaules līderiem savā jomā.

Atbildēt | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 08:54 am
#

daaaaah...
somiem nav kur naudu likt... nu zinies.... somi nezin uz ko veel vareetu ietaupiit... :D ja nu vieniigi Tu zini kaadus citus somus :D :))
es nezinu kaa ir Sampo (pazinjas, kuri straadaa - veel nesuudzaas), bet par Nordea, tieshi klientu apkalpotaajiem (telleriem, ne konsultantiem) neko sliktu nevaru teikt (tagad pashaa priekshaa seezhu, pirmo reizi gandriiz 10 gadu laikaa:D ), veel par Aizkraukles banku neko sliktu neesmu dzirdeejusi, tikai labu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 09:07 am
#

Tas, ka vietējie menedžeri taupa nenozīmē, ka investori neraujas ieguldīt ārpus Somijas.

Nordea sūkā- viņiem tie noteikumi un snobiskā attieksme pret klientiem ir pilnīgi garām. Personīgi pazīstu trīs cilvēkus, kas rāvās prom no Nordea uz citām bankām. Nordea kā bija tā arī palika Investīciju Banka- nekas tur domāšanā nav mainījies.

Aizkraukles banka... Nu nav slikta. Vienīgi viņu brāļošanās ar ofšoriem un Krievijas naudas atmazgātājiem ir novedusi pie tā, ka viņiem ir problēmas ar sadarbību ar normālām valstīm. Es šaubos vai viņi tā ilgi noturēsies. Vietējais tirgus ir par mazu un viņu hipotekārās kreditēšanas pēdējā laika neveiksmes ir pirmais indikators.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 09:20 am
#

nu es nez kur Tu redzi snobisku attieksmi.. drosh vien ir atkariigs no filiaales (Valdemaars) un taa... (pie mums, laukos - viss ir ljoti ok - banka cilveeka labaakais draugs). Dalju no Investiiciju bankas aarpraata un murga sagraava SG filiaales nopirkshana (gandriiz visi ex SG darbinieki ir tikushi gana augstu un straadaa veel joprojaam labi, peec labaakajaam SG tradiicijaam)...
izstaasti man, kuri ir tie cilveeki, kuri raujaas prom un es pateikshu kaapeec vinji to dara :D ... runa bija tieshi par telleriem (kas seezh, smaida, pienjem maxaajumus, naudu, tirgo produktus un viss), tie, kuri ir krediitkonsultanti, iespeejams, ka raujaas projaam, jo darba ir daudz, ljoti daudz, it sevishkji Riigaa...
draudzene straadaa ab par filiaales vadiitaaju - zini, neesmu dzirdeejusi vinju suudzamies - uz darbu ar prieku iet, maajaas arii nepaarstraadaajusies naak, naudinju maksaa, pret darbinieku kaa pret cilveeku izturaas...

ja skataas tieshi peec darbinieku "apmierinaatiibas" koefic., tad, es domaaju, ka manis nosauktaas bankas nav peedeejaa vietaa...

un vispaar, ja kaads gribeeja straadaat Labaa bankaa, tad SG Riiga bija labaakaa no visaam :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 10:00 am
#

Divi no tiem trim kā reize nāca no SG (un ne jau no tiem zemākajiem amatiem) un jau sen ir priecīgi, ka tika no Nordea prom... Viens nonāca jau Nordea un arī ir laimīgs, ka tika prom. Tur jau tā problēma, ka SG darbiniekus vienkārši noēda krieviski- padomiskās Investīciju Bankas tradīcijas un viņiem nekas cits neatlika kā aiziet vai padoties.

Starp citu, tā snobiskā attieksme kā reize arī nāk no klientu apkalpotājiem- mums firmai bija konts Nordea un lai ātrāk tiktu pie algas es nolēmu atvērt kontu... tas bija tāds murgs- prasības, attieksme, runas tonis... karoče es beigās atmetu ar roku- nervi svarīgāki par 1- 2 dienas vēlāk saņemtu naudu. Jā, un tagad tā firma arī no Nordea aizgāja prom ar visu savu 7 miljonu latu apgrozījumu. IMHO tas ir rādītājs, ka tai bankā kaut kas nav kārtībā ar attieksmi pret klientiem.

SG tiešām bija laba- man daudz labu atmiņu...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 10:51 am
#

nu tad staasti man par muusu kopiigajiem pazinjaam (man ir aizdomas par Modri, bet nu tas taa...) :) ;)
(siiklaacis@e-apollo.lv) no SG vecajiem tieshaam aizgaaja tie, kuriem tas bardaks bija par smagu, jo bardaks bija vienkaarshi praatam neiedomaajams... man domaat seetnieks straadaa ar lielaaku atbildiibas sajuutu nekaa tie, kuri bija no IB... aj, saapiiga teema... :)

+tagad, man domaat, priv.personai konta veershana vispaar ir paaris minuushu jautaajums, pase, paraksts un viss... :)
(neesmu es patriote, bet iipashi nekaadus sliktumus arii sheit nesaredzu)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 10:56 am
#

Ja nu vienīgi nesen kādas izmaiņas notikušas... Es pie konta mēģināju tikt pirms diviem gadiem.


Ah tad Tu mums no SG... Tad jau mēs kazi dzīvajā esam tikušies. Es arī B55 strādāju, kamēr tur vēl bija SG.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 11:01 am
#

zinu jau zinu, ka Tu no B55 :) ;) ... (man, juusu durviis, klases biedrs/labs draugs straadaaja, draugos skatiijos, ka jams Tavs draugs arii ir...) :)

taapeec jau maunu, ka nekur nav tik labi kaa SG.... :) ehh... slikti ir, ka pirmaa darba vieta taa samaitaa cilveekus ar Labiem apstaakljiem un Labiem koleegjiem, ka peec tam, lai kur arii iedams tikai slikto redzi.... :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 11:11 am
#

@

Atbildēt | Iepriekšējais


pata

from: [info]pata
date: Mar. 3., 2006 - 11:20 am
#

"slikti ir, ka pirmaa darba vieta taa samaitaa cilveekus ar Labiem apstaakljiem un Labiem koleegjiem, ka peec tam, lai kur arii iedams tikai slikto redzi.... "

Uzkāpi uz varžacīm :) Man kā reizi pirmā bija banka, maziņa banka, toties kāds cilvēku kolorīts!!! Man gan drusku ar apstākļiem tā pašvakāk - ne izaugsmes iespējas, ne finansiālās motivācijas!

Kāpēc Tu aizgāji, ja drīkst zināt?!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 11:28 am
#

es neaizgaaju, muusu banka vienkaarshi aizklapeejaas ciet Baltijas regjionaa un aizgaaja uz Krievijas pusi, tos plashumus apguut... visas saveertaas filiaales ar visiem darbiniekiem nopaardeva Investiiciju Bankai (nosaukums tika no IB mainiits uz Merita Nordbanken -> Nordea) nu kaut kaa taa apmeeram...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 11:37 am
#

Ne tikai Baltijas reģionā... Cik atceros, tad arī Āfrikā un Latīņamerikā dažas valstis palika bešā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 12:01 pm
#

kaa reizi uz Aafriku dazhi labi no muusu "francuukaam" (miiljvaardinjsh bez negatiivas noskaņas) aizbrauca straadaat uz jaunajaam un arii vecajaam filiaaleem...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Mar. 3., 2006 - 12:06 pm
#

Ā, toč! Baltiju un Latīņameriku pārmeta uz Āfriku. Tur laikam kaut kas bija saistīts ar kaut kādu apvienošanos...

Atbildēt | Iepriekšējais


pata

from: [info]pata
date: Mar. 3., 2006 - 09:28 am
#

algu ziņā viennozīmīgi Nordlb, jo kontu operatoriem bez fiksētās algas, kas ir smieklīga, ir mainīgā daļa, kura atkarīga no pārdoto produktu skaita. Ja ir labas pārdošanas prasmes un spēja strādāt arī drusku ilgāk pēc darba slēgšanas, arī brīvdienās un paveicas tikt kādā no centra filiālēm, tad savi 500 uz rokas (!) ir nodrošināti! Bet šajā gadījumā tiešām viss ir atkarīgs no tā, cik daudz pats esi gatavs strādāt! Darbs nav grūts, arī ne fiziski smags, taču vienā brīdī varētu kļūt garlaicīgi :)

Atbildēt | Diskusija


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 3., 2006 - 09:34 am
#

OPAA! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


semiole

from: [info]semiole
date: Mar. 3., 2006 - 09:43 am
#

nu jā, tikai zinot to, ka liek iet uz ielas un ķert cilvēkus, ja tu nevari izpildīt kvotu, tad nu tas gan tā ir kā ir.
vienkārši zinu vienu filiāli, kur, ja tev nenāk pietiekami daudz klientu, tu pats esi vainīgs un tev viņi ir jāatrod, kaut no zemes jāizrok vai pašam pakalpojums jāpērk:)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pata

from: [info]pata
date: Mar. 3., 2006 - 09:55 am
#

Jā, sākumā viņiem nebija šīs kvotas, kādu laiku atpakaļ ieviesa, taču, kā jau teicu - paveicas tad, ja tiec kādā no centra filiālēm, kur tomēr cilvēku plūsmā ir aktīvāka un kontigents savādāks nekā Ķengaragā vai Iļģuciemā.
Turklāt daudz kas ir atkarīgs arī no tā, kādā koamndā tiec strādāt - cik sakarīgi, pretimnākoši un saprotoši ir kolēģi un tuvākā priekšniecība! To varētu attiecināt uz jebkuru banku.

Atbildēt | Iepriekšējais


Indigo_Kid

from: [info]indigo_kid
date: Mar. 3., 2006 - 10:21 am
#

Nezinu, kā ir tagad, bet vēl aptuveni pirms gada man banku lietās tiešām zinošs cilvēks teica, ka Parexā algas joprojām maksā aploksnē. Var diskutēt, vai darbiniekam tas ir labi, vai nē, bet par pašu banku tas neko labu neliecina. Arī visi tie nostāsti par viņu visai bandītiskajām metodēm parādu piedziņā...
Ja 'kādu laiku', tad es arī ieteiktu kādu no ne visai lielajām, augošajām bankām.

Atbildēt