« previous entry | next entry »
Jun. 8., 2017 | 09:31 am
posted by: komentaarietis in pajautaa

Kā jums šķiet, kāda būtu reakcija cibā, ja kāds ES imigrācijas un iekšlietu politikas kritiķis par visām vārītēm vairākas reizes mēģinātu (zem atslēgas, slepeni) noskaidrot kāda bēgļa/imigranta vai bēgļu aizstāvja identitāti, dzīvesvietu, darbavietu un paziņu loku?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

Ūūlę

from: [info]chimera
date: Jun. 8., 2017 - 04:22 pm
#

teiksim tā - arī mani ir piemeklējušas domas "kas par *** man te komentē". un tad gribas ieskatīties acīs vismaz facebook profilam. ne tāpēc, lai kko darītu, bet tāpat vien. un cilvēki cibā tomēr baigi ekshibicionējas, nav nemaz jālūdz nekāds info, pietiek pavērot mazliet cītīgāk.

/jāsaka arī, ka, ieskatoties acīs facebook profilam, aizkaitinājums mēdz mazināties. jo nu besīties uz jūzeri ir viens, besīties uz cilvēku, kurš aiz tā stāv - mazliet grūtāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komentaarietis
date: Jun. 8., 2017 - 04:27 pm
#

vēlreiz:
a) konkrētais lietotājs šādi interesējas vairākkārt un par dažādiem cibiņiem;
b) tas tiek darīts valstī, kur izrēķināšanās (vai nu troļbotu vai atlaižot no darba formātā) ar nepareizo viedokļu paudējiem ir regulāra prakse;
c) ir vienīgais šobrīd cibā zināmais indivīds, kam ir paradums oponentiem piedraudēt ar Drošības policiju.

varbūt tas ir pārspīlēti, bet šie minētie konteksta punkti liek uztraukties. lai raizes mazinātu, protams, uzdevu viņam jautājumus, ko viņš grasās darīt ar šo informāciju, uz ko atbildi nesaņēmu un komentāri tika dzēsti.

Atbildēt | Iepriekšējais


milda

from: [info]milda
date: Jun. 8., 2017 - 04:29 pm
#

nu identificēt daudzus nav problēma jā. anonimitāte tiešām ir visai nosacīta. cita lieta, ka Tu identificē, apsakties un viss. ir pavisma kaut kas cits, ja ir vēlme par konkrēto personu vākt dosjē - draugi, darba vieta, dzīves vieta, ģimene utt., katrā vai katrā otrā ierakstā veltīt aizsakrošus epitetus ilgtermiņā. nu es nez kā citiem, bet man tas šķiet jau maniakāli.

Atbildēt | Iepriekšējais