creature ([info]creature) rakstīja [info]must_see kopienā,
@ 2005-09-01 00:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šoreiz ieteikšu jums pilnīgu klasiku Andalūzijas Suns Šo filmu izvēlējos tāpēc, ka viņa vienkārši „ir jāredz” un tiem, kuri filmu jau ir redzējuši (pieļauju, ka tādu būs daudz) ieteiktu to noskatīties vēlreiz, jo tā taču ir tīrā bauda, pie tam tikai 16 minūtes. Vēl ļoti rekomendēju izlasīt par filmas tapšanas gaitu, kas arī ir vesela stāsta vērta (puišiem ir gājis jautri).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pzrk
2005-09-07 21:43 (saite)
Noskatījos. Nevarētu teikt, ka daudz sapratu un ka tur varētu kaut ko komentēt. Kadrs ar aci bija psc. Pārējais, kam bija jāšokē publika pagājušajā gadsimtā, mani nešokēja. Es to vienkārši nesapratu. Bet bija vērts.

(Atbildēt uz šo)


[info]the_byrd
2005-09-10 15:35 (saite)
diezgan neomoliiga filmina, mazliet šķebīga. bet savā ziņā efektīga. citu cilvēku laime mēdz būt pretīga.

(Atbildēt uz šo)


[info]petro
2005-09-14 13:58 (saite)
Noskatījos un tekšu īsi: Nesaprotu kādēļ man 21. gaddsimtā būtu jāsajūsminās par pagājušā gadsimta sākuma superduperuberkrutajiem sasniegumiem specefefeku tehnoloģijās. Ja arī priekš 20ajim gadiem tas varbūt bija avangardiski, novatoriski un kruta tad uz šodienas kompjutergrafikas iespēju fona tas nenoliedzmi ir pēdējais sūds.

(Atbildēt uz šo)


[info]h2o
2005-09-17 02:56 (saite)
Nu, nestāstot detaļās, mans vērtējums ir šāds - filma ir lielisks pašanalīzes instruments! Var izvēlēties neredzēt tajā neko, taču, ļaujot vaļu iztēlei, filmā var ieraudzīt stāstu, kurā visi mazie gabaliņi pamazām ieņem savu vietu, attīstās sižets, personāžiem parādās raksturi un viņu starpā - diaogi. Aizkustinoša un iedvesmojoša filma. Epizode ar grāmatām, kuras pārvēršas ieročos - vienkarši fantastiska!
Paldies par ieteikumu:) i, for one, enjoyed it!

(Atbildēt uz šo)


[info]cu
2005-09-26 19:24 (saite)
nu jā, bet tās pretīgās lietas arī sagādā tādu dīvainu, hmm, baudu.

(Atbildēt uz šo)


[info]elvira
2005-10-07 23:17 (saite)
Dažus kadrus no filmas biju redzējusi arī agrāk, kkādā krievu kanāla pārraidē par klasiskām filmām un klsiskiem kadriem. Es personīgi filmu uztvēru kā vienu mākslas darbu, kā uzfilmētu alegoriju, kurā katrs var saskatīt ko vien vēlas (ja vien vēlas). Nav pat runa par specefektiem, par to, vai tie nobāl vai nenobāl mūsdienu datorgrafikas priekšā, bet gan par ielikto domu. Ja nemaldos, daudzi šīs filams fragmenti ir atdarināti un citēti. Man patika ļoti.

vēl es noskatījos "Simon of Desert". arī forša filma :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?